دکتر پژواک آزادی با بیان اینکه ناخنک چشم در کودکان نادر است، گفت: در برخی مطالعات شیوع ناخنک در مردان بیشتر از زنان گزارش شده که ممکن است به دلیل تماس بیشتر مردان با اشعه ماوراء بنفش نور خورشید باشد، ضمن اینکه کشاورزان، کارگران ساختمانی، ماهیگیران و افرادی که نزدیک خط استوا زندگی میکنند نیز به علت حضور دائم و طولانی مدت در فضای باز مستعد ابتلا به ناخنک هستند.
این پزشک متخصص با بیان اینکه ناخنک چشم یک ضایعه گوشتی مثلثی شکل است که از سفیدی چشم روی سیاهی چشم کشیده میشود، گفت: این ضایعه ناشی از رشد خوشخیم بافت همبندی و رگهای ملتحمه است که به علت وجود رگه های زیاد معمولاً صورتی و قرمز رنگ است و گاهی ملتهب شده و موجب سوزش یا خارش و اشکریزش میشود.
به گفته آزادی، ناخنک شایعترین عارضه چشمی بعد از آب مروارید است که میتواند کوچک باشد و یا اینکه به اندازهای رشد کند که با بینایی تداخل پیدا کند.
آزادی با بیان اینکه بعضی از انواع ناخنک در طی زمان رشد میکند و بعضی از انواع آن پس از مدتی متوقف میشود، گفت: در مراحل اولیه که ضایعه کوچک است و روی قرنیه چشم را نگرفته، علائم بیماری نیز خفیف است، ولی به تدریج باعث خارش، سوزش و قرمزی چشم میشود و در موارد پیشرفته تر سبب تاری دید در بیمار میگردد.
وی افزود: ناخنک در افرادی که از لنز طبی و یا رنگی استفاده میکنند باعث عدم ثبات لنز بر روی چشم شده و سبب ناراحتی چشم در زمان استفاده از آن میگردد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه این بیماری با نفوذ تدریجی به سمت مردمک کاهش بینایی را سبب میشود، گفت: آستیگماتیسم از عوارض دیگر آن است که در افرادی که ناخنک دارند معمولاً ورود آب به چشم باعث تحریک و ایجاد قرمزی میشود، بنابراین ضروری است این افراد دقت کنند حتیالامکان آب به چشمشان نرود.
آزادی با اشاره به اینکه ناخنک با معاینه چشم تشخیص داده میشود و معمولاً آزمایش خاصی لازم نیست، گفت: اگر ناخنک کوچک باشد و باعث سوزش و قرمزی نشود نیازی به درمان ندارد، اما اگر ملتهب گردد و سوزش و قرمزی داشته باشد مصرف قطره ای اشک مصنوعی به صورت مکرر ممکن است باعث تسکین علائم شود و در مواردی که ناخنک علائم شدیدی دارد میتوان با نظر پزشک یک دوره درمان با قطرههای استروئیدی انجام داد.
به گفته این پزشک متخصص در مواردی که ناخنک به اندازهای بزرگ شده باشد که باعث بسته شدن مسیر بینایی گردد یا ظاهر خوشایندی نداشته باشد، می توان آن را به روش جراحی برداشت و با استفاده از عینکهای محافظتی و سر گذاشتن کلاه لبه دار از عود کردن آن پس از جراحی جلوگیری کرد، هرچند که با همه این تدابیر در درصدی از بیماران احتمال عود ناخنک غیرقابل اجتناب است.
وی یادآور شد: استفاده از قطره نفازولین چشمی که باعث از بین رفتن قرمزی چشم میشود، نه تنها باعث جلوگیری از پیشرفت ناخنک نمیشود، بلکه برخی از پزشکان معتقدند این دارو ممکن است اثر معکوس داشته باشد.
انتهای پیام
نظرات