حامد سلیمانی در گفتوگو با ایسنا خاطرنشان کرد: رفع مشکلات بهداشتی شهرستان تنها با همکاری، همراهی و همدلی کلیه سازمانها و ادارات اعم از دولتی، خصوصی و مردمنهاد امکانپذیر است.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه شهرستان زبرخان قطب دامپروری خراسان رضوی است و اکثر مردم به شغل دامداری مشغول هستند، بنابراین کنترل بیماریهای مشترک بین انسان و دام در این منطقه از اهمیت بیشتری برخوردار است.
مدیر شبکه بهداشت و درمان زبرخان با بیان اینکه تب کریمه کنگو توسط کنه آلوده از دام به انسان منتقل میشود، بر لزوم افزایش آگاهی مردم به خصوص دامداران و قصابان از نحوه انتقال بیماریهای مشترک بین انسان و دام تاکید کرد.
سلیمانی بیماریهای مشترک انسان و حیوان را از عفونتهایی برشمرد که قابلیت انتقال از حیوانات به انسان را دارند و توسط عوامل بیماریزای متعددی نظیر باکتریها، ویروسها، قارچها و حتی انگلها به انسان منتقل و باعث ایجاد بیماری میشود.
وی یادآور شد: در بسیاری از موارد حیوانِ ناقل بیماری کاملا بیعلامت است اما اگر فرد در تماس با این حیوان آلوده، اصول اولیه مراقبتهای بهداشتی را رعایت نکند، میتواند به این عفونتها مبتلا شود.
سلیمانی با تأکید بر لزوم پرهیز از کشتار دام در کوچه و خیابان گفت: بیماری تب خونریزیدهنده کریمه کنگو یک عفونت ویروسی و واگیردار و یکی از بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان است که عمدتا توسط کنه منتقل میشود. این بیماری از طریق تماس با حیوان آلوده و هنگام ذبح آن و تماس با امعاء و احشای آلوده حیوان به انسان منتقل میشود.
وی عنوان کرد: همه ساله با گرم شدن دمای هوا و افزایش فعالیت کنهها انتظار بروز موارد ابتلا به تب کریمه کنگو وجود دارد.
مدیر شبکه بهداشت و درمان زبرخان در ادامه به افزایش تعداد موارد حیوانگزیدگی در زبرخان اشاره کرد و افزود: ساماندهی و مدیریت کنترل جمعیت سگهای بلاصاحب و الزام کسانی که در منزل سگ نگهداری میکنند، به انجام واکسیناسیون هاری و ساماندهی وضعیت زبالهگاه شهرستان، در راستای کنترل بیماری و کاهش حیوانگزیدگی موثر است.
وی بر لزوم ساماندهی کشتارهای غیرمجاز در شهرستان و به ویژه در عید قربان تأکید کرد.
انتهای پیام
نظرات