محمدجواد راعی دوشنبه ٢٩ خرداد در یک کنفرانس خبری به مساعدت دارویی ویژه بیماران خاص و صعبالعلاج اشاره و بیان کرد: طی یکسال گذشته بیش از ١.٤ میلیارد تومان مساعدت مالی به بیماران خاص و صعبالعلاج در سطح دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام شد.
او ادامه داد: یکی از اقدامات خوب دیگر که در سطح دانشگاه علوم پزشکی شیراز و وزارت بهداشت با همکاری سازمانهای بیمه پایه انجام شد، معرفی بیماران خاص و صعب العلاج برای حمایت مالی به صندوق بیمه ایرانیان بود که بیمه سلامت متقبل شد که به شرط تشکیل پرونده، مبلغ قابل توجهی از هزینه دارویی را به بیماران بازگرداند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز خاطرنشان کرد: همچنین بیش از ٧٠ هزار آزمون تخصصی و عمومی برای نزدیک به ٤٧٠٠ نمونه وارد شده به آزمایشگاه و آنالیز نمونهها انجام شد که بالغ بر ٦.٦ میلیارد تومان برای این معاونت هزینه در بر داشت.
راعی به اجرای طرح دارو یار و آزاد سازی ارز دارو در حوزه وزارت بهداشت برای کالاهای اساسی اشاره و عنوان کرد: تلاش شد تا در حوزه دارویی تنش کمتری داشته باشیم و در این باره نهایت هماهنگی انجام شده تا به بهینه ترین شرایط و عملکرد، این طرح به نتیجه برسد.
او افزود: به دلیل نیاز به پایش مستمر، ٤٧ ستاد تدابیر ویژه دارو در این دانشگاه علوم پزشکی شیراز در دستور کار قرار گرفت.در بخش عملکرد و هزینه کرد بهینه در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی نیز وارد عمل شدهایم و تلاش برای تامین دارو داریم.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز تصریح کرد: اگرچه تامین نیازهای دارو و تجهیزات در استان اولویت دارد اما از طرفی نباید نسبت به نحوه تجویز و مصرف داروها و ملزومات پزشکی غافل شویم.به جهت تجویز منطقی این اقلام در حوزه سرپایی و بستری جلساتی تحت عنوان کمیته بهره وری دارو و ملزومات پزشکی تشکیل شد.هدفمان هم این است که تجویز پزشکان و مصرف بیماران را پایش کنیم.
راعی ادامه داد: به صورت میانگین جهانی مصرف دارو ١٠ درصد با میانگین جمعیت هر شهر و استان و کشور محاسبه میشود.در ایران و با شیوع بیماری کرونا میزان مصرف سروم به ١٤ میلیون در ماه افزایش یافت و اکنون نزدیک به ٢٢ میلیون سروم در کشور طی هر ماه مصرف میشود که آمار بالایی است و نیاز به تجویز و مصرف منطقی آن داریم.
او اضافه کرد: اگرچه پیگیر افزایش ضریب سهمیه دارویی فارس هستیم اما هنوز اتفاق نیفتاده و با توجه به مشکلات حوزه دارویی تلاش کردهایم از توان شرکتها، سازمان غذا و دارو و سهمیه مازاد استانهای همجوار استفاده کنیم.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز به موضوع قاچاق کالا اشاره و بیان کرد: با توجه به حساسیت بحث اشتغالزایی و جلوگیری از ورود کالاهای ممنوع با منشا نامشخص، کمیته مبارزه با قاچاق کالا تشکیل شد.
به گفته راعی، حوزه کالاهای سلامت محور به دلیل اینکه با جان انسان سرو کار دارد از اهمیت ویژهای برخوردار هستند و لذا نیاز به حساسیت ویژه در بحث قاچاق کالای سلامت محور احساس میشود.
او ادامه داد: سال گذشته بیش از ٨.٥ میلیارد تومان کشفیات کالای سلامت محور از جمله دارو، تجهیزات پزشکی، فرآوردههای طبیعی و سنتی و مکمل داشتیم که که عدد قابل توجهی است.اگر بازدارندگی خوبی در سطح نهادهای قضایی انجام شود شاهد کاهش این امر چه به لحاظ حجمی و چه ریالی خواهیم بود.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: در راستای افزایش دسترسی مردم به داروهای موجود در داروخانههای ویژه و خاص، تلاش کردیم که داروخانه ویژه دانشگاه علوم پزشکی شیراز از خیابان لطفعلی خان زند به مکان دیگری انتقال داده خواهد شد که طی یکماه آینده در خیابان نشاط به بهره برداری میرسد.
راعی به اقدامات حوزه فرآوردههای طبیعی، سنتی و مکملها نیز اشاره و خاطرنشان کرد: طبق دستورالعمل ابلاغی سازمان غذا و دارو دو بار در سال کارخانجات باید مورد پایش و ارزیابی قرار گیرند که به دلیل حساسیت این موضوع، بازدیدهای بیشتری در این حوزه داشتهایم.
معاون دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه به دلیل وقوع تخلفاتی در این بخش، نظارت تشدید شده است، گفت: حدود ۷۰۰ عطاری، ۷۶۰ باشگاه ورزشی، سه سلامتکده و ١٢٠ داروخانه منتخب در سطح این دانشگاه بازرسی و پایش میشود.
راعی با تاکید براینکه فروشگاههای لوازم ورزشی و عطاریها محاز به فروش مکملهای غذایی و دارویی نیستند و شهروندان در صورت نیاز باید تنها به داروخانه مراجعه کنند، ادامه داد: با پزشکان و شرکتهای پخش نیز هماهنگ شده که مکملهای مربوط به کودکان و شیرخشک آنها به صورت راحتتر توسط سامانه الکترونیکی تجویز و مصرف یارانهای به دست آنها برسد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز اضافه کرد: در حوزه مواد خوراک و آشامیدنی نیز فرآیند اعطای مجوزهای تولید به لحاظ زمانی به یک سوم کاهش یافته و در بازه زمانی کوتاه تری تولیدکنندگان میتوانند اقدام به اخذ پروانه کنند.
راعی به گیاهان دارویی و پتانسیل موجود این حوزه در فارس هم اشاره کرد و گفت: متاسفانه تولیدکنندگان این مشکل را دارند که برای کوچکترین موضوع باید پرونده آنها به سازمان غذا و دارو ارسال میشد که با پیگیری های انجام شده، در بخش بررسی اولیه فراوردههای طبیعی و سنتی تفویض اختیار گرفتیم و نزدیک به پرونده طی ماههای اخیر بررسی و به سازمان متبوع ارجاع داده شد.
انتهای پیام
نظرات