دکتر علی بیت اللهی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به رخداد زلزله روز گذشته خوی در استان آذربایجان غربی با بزرگای ۴.۷، اظهار کرد: رومرکز زلزله ۴.۷ خوی استان آذربایجان غربی بر روی نقشه گسلههای ایران برهمنهی شد و بر این اساس گسل احتمالی مسبب این زلزله سگمنتهایی از گسل "گیلاتو-سیه چشمه-خوی" در مجاورت رومرکز زلزله امتداد دارد و احتمالا جنبائی آن قطعه گسلی موجب رخداد زلزله ۴.۷ خوی در استان آذربایجان غربی شده است.
وی تاکید کرد: براساس دادههای نوین لرزهخیزی ایران از اوایل سال ۱۳۸۵ و در شعاع یک درجه از رومرکز زلزله، زمینلرزههای ۱۷ سال اخیر جمع آوری شده است که معرف لرزهخیزی گستره رومرکز زلزله هستند. بر اساس دادههای جمع آوری شده در این مدت تعداد یک هزار و ۸۶۳ زلزله با بزرگی ۲.۵ و بالاتر در گستره اطراف رومرکز از سال ۲۰۰۶ میلادی تا زمان وقوع زلزله ۴.۷ خوی در استان آذربایجان غربی (مدت ۱۷ ساله) ثبت شده است.
مدیر بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی خاطر نشان کرد: از این تعداد، ۱۰ زمینلرزه با بزرگی ۵ و بالاتر و ۷۰ زلزله با بزرگی ۴ تا ۵ و بقیه زمینلرزهها کوچکتر از بزرگی ۴ در اطراف رومرکز گسترده شدهاند.
وی یادآور شد: رخداد متعدد زلزله در محدوده خوی، بیانگر ادامه ناآرامی زمین به لحاظ تکتونیکی در این منطقه است که این امر معرف تنشی است که بعد از رخداد زلزله ۵.۶ در روز ۴ فروردین امسال، هنوز در شمالغرب کشور باقی مانده است، اما به نظر احتمال وقوع زلزله بزرگتر بهمراتب کم است.
انتهای پیام
نظرات