• شنبه / ۲۷ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۴:۴۹
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1402032717503
  • خبرنگار : 50105

سلطه ایران بر تولید لبنیات آسیا

سلطه ایران بر تولید لبنیات آسیا

فائو اعلام کرد که ایران صادرکننده برتر لبنیات آسیایی و تولیدکننده مهم غلات است.

به گزارش ایسنا، سازمان خواربار و کشاورزی ملل‌متحد (فائو) در تازه‌ترین گزارش خود اعلام کرد که ایران بزرگ‌ترین صادرکننده محصولات لبنی در آسیاست. این گزارش همچنین بر نقش اساسی ایران در تولید گندم، برنج و گوشت در این قاره تاکید کرد.

فائو در بررسی اخیر تولیدات کشاورزی ایران، سهم قابل توجه این کشور در بخش کشاورزی آسیا را مشخص کرده است. فراتر از لبنیات، قابلیت‌های تولید ایران به‌طور قابل‌توجهی در سایر حوزه‌ها نیز گسترش می‌یابد و این کشور را به عنوان سیزدهمین تولیدکننده بزرگ گندم و برنج و یازدهمین تولیدکننده بزرگ گوشت در سراسر آسیا معرفی می‌کند. این رتبه‌بندی‌ها موقعیت ایران را به عنوان یک نیروگاه در تولید محصولات کشاورزی در منطقه تقویت می‌کند.

فائو پیش‌بینی می‌کند که کل تولید غلات ایران در سال ۲۰۲۳ به ۱۸.۸ میلیون تن برسد که گندم، برنج و جو نقش مهمی دارند و جایگاه ایران را در جایگاه کشاورزی جهانی بیشتر تثبیت کنند.

نگاهی دقیق به تولید گندم ایران نشان می‌دهد که در سال زراعی ۲۰۲۳ حدود ۱۳ میلیون تن برداشت می‌شود و سطح تولید آن نسبت به سال قبل حفظ می‌شود. این ثبات در تولید گندم بر اثربخشی راهبردهای کشاورزی ایران تاکید می‌کند که عرضه ثابت را برای بازارهای داخلی و بین‌المللی تضمین می‌کند.

بر اساس داده‌های فائو، ایران در سال ۲۰۲۲ پنج میلیون تن گندم از خارج وارد کرده است. با این حال، پیش‌بینی می‌شود که این کشور واردات گندم خود را در سال جاری به ۴ میلیون تن کاهش دهد که احتمالاً به دلیل حفظ سطح تولید است. با توجه به حجم قابل‌توجه واردات ایران، این تغییر می‌تواند اثرات مهمی بر تجارت جهانی گندم داشته باشد.

بر اساس گزارش فائو، کل حجم تولید گندم در سراسر جهان در سال ۲۰۲۲ به بیش از ۱۳ میلیون و ۷۷۰۰ هزارتن رسید. پیش‌بینی می‌شود ایران در سال جاری با وجود رقابت سخت، جایگاه سیزدهم خود را بدون تغییر محسوس حفظ کند. این پیش‌بینی ایران را در رقابت با غول‌های تولید گندم مانند اتحادیه اروپا، چین و هند قرار می‌دهد که به ترتیب سه رتبه اول را دارند.

گزارش فائو بر اهمیت بخش کشاورزی ایران، نه تنها در آسیا، بلکه در مقیاس جهانی تاکید دارد. از آنجایی که ایران به رشد و حفظ تولیدات کشاورزی خود ادامه می دهد، در حال تبدیل شدن به نقش تاثیرگذارتری در زنجیره تامین مواد غذایی جهان است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha