• شنبه / ۲۷ خرداد ۱۴۰۲ / ۰۷:۰۹
  • دسته‌بندی: کشتی، رزمی
  • کد خبر: 1402032616942
  • خبرنگار : 71506

پشت پرده حضور برنده سایتی‌اف در کادر فنی کشتی آزاد

پشت پرده حضور برنده سایتی‌اف در کادر فنی کشتی آزاد

پس از رد درخواست برخی چهره های شاخص و عنوان دار کشتی ایران برای حضور در ترکیب کادر فنی تیم ملی به دلایل مختلف، در نهایت فدراسیون کشتی با هدف تقویت کادر فنی با یک مربی روس قرارداد بست.

به گزارش ایسنا، دو روز پیش با پیشنهاد پژمان درستکار سرمربی تیم ملی کشتی آزاد و موافقت فدراسیون کشتی، ماگومد عیسی حاجی اف دارنده مدال نقره جهان از روسیه به ترکیب کادر فنی تیم ملی کشتی آزاد اضافه شد.
این انتصاب بی سابقه واکنش های زیادی را به دنبال داشت و بسیاری نسبت به چرایی حضور یک مربی روس در تیم ملی ایران آن هم در شرایطی که چهره های عنوان دار زیادی همچون محمد طلایی، کمیل قاسمی، رضا یزدانی، صادق گودرزی، حسن رحیمی، مراد محمدی، امیر توکلیان و عباس حاج کناری و...می توانستند به تیم ملی کمک کنند، انتقاداتی را نسبت به اقدام فدراسیون کشتی مطرح کردند.

اما پیگیری خبرنگار ایسنا حاکیست پس از ناکامی تیم ملی کشتی آزاد در رقابت های قهرمانی آسیا، علیرضا دبیر هر چند از نفرات حاضر در کادر فنی تیم ملی کشتی آزاد حمایت کرد اما با توجه به در پیش بودن رویدادهای مهم همچون مسابقات قهرمانی جهان به عنوان مرحله نخست کسب سهمیه المپیک و همچنین بازی های آسیایی، جدی تر از قبل به دنبال تقویت کادر فنی تیم ملی بود.

اما علی رغم پیشنهادات و رایزنی های فدراسیون کشتی و سرمربی تیم ملی با برخی چهره های مطرح و عنوان دار کشتی ایران طی یکی دو سال اخیر به نتیجه نرسید و هر کدام از آن ها بنا بر دلایلی حاضر نشدند به عنوان کمک مربی در تیم ملی فعالیت کنند.

نفراتی همچون کمیل قاسمی و صادق گودرزی به این پیشنهاد جواب منفی دادند و موضع و پاسخ چهره هایی همچون رضا یزدانی یا برخی دیگر از عنوان داران نیز به این پیشنهاد از قبل مشخص بود. البته فدراسیون کشتی با کنار گذاشتن مهره هایی مانند محمد طلایی و امیر توکلیان  به نوعی تعدادی از سرمایه های مهم خود را هم از دست داد تا انتقاد به توانایی های دستیاران پژمان درستکار بیشتر از قبل شود.

با توجه به شرایط موجود و لزوم تقویت کادر فنی، گزینه ای به نام ماگومد عیسی حاجی اف دارنده مدال نقره جهان از روسیه روی میز علیرضا دبیر قرار گرفت. این مربی داغستانی که ارتباط بسیار نزدیکی با درستکار و دبیر دارد تا جاییکه شنیده می شود طی سال ها حضور در لیگ کشتی ایران بارها در منزل دبیر و درستکار اسکان داشته و یا دبیر نیز طی ۲ سفر خود به داغستان ترجیح داده به جای هتل در منزل او اسکان داشته باشد.

ماگومد عیسی حاجی اف در انتخابی تیم ملی کشتی آزاد روسیه برای مسابقات جهانی ۲۰۰۲ تهران، دست به کار بزرگی زد و با شکست بوایسار سایتی اف اسطوره کشتی جهان و دارنده ۹ مدال طلای جهان و المپیک به دوبنده تیم ملی روسیه رسید اما در فینال مسابقات جهانی مغلوب مهدی حاجی زاده شد. حاجی زاده پیش از آن در جام تختی برابر حاجی اف تن به شکست داده بود.
از سوی دیگر درستکار و دبیر اعتقاد زیادی به توانایی های فنی عیسی حاجی اف دارند و برخی رسانه های داغستان نیز حضور او در ایران را جالب توجه ارزیابی کرده اند.
با توجه به صمیمیت بسیار زیاد میان این مربی روس با دبیر و درستکار و تسلط او به زبان فارسی و همچنین اعتقاد به توانایی های فنی او، مهمترین هدف از جذب عیسی حاجی اف، آشنایی با شگرد مبارزه با کشتی گیران روس مخصوصا در حالت سرپاست.

در این مرحله ماگومد عیسی حاجی اف در رقابت های قهرمانی جهان و بازی های آسیایی در تیم ملی حضور خواهد داشت و با توجه به برنامه او برای حضور در انتخابات پارلمانی داغستان، ادامه فعالیت او در تیم ملی پس از این ۲ رویداد نهایی نشده است.

رییس فدراسیون کشتی طی مذاکراتی که با ساجید ساجیدوف رییس سازمان ورزش جمهوری داغستان داشته قرار است همکاری های بلند مدت میان کشتی ایران و جمهوری داغستان به عنوان مهد کشتی جهان طرح ریزی شود و در ابتدای کار تیم های نونهالان و نوجوانان دو کشور اردوهای مشترک با یکدیگر برگزار کنند. حضور عیسی حاجی اف نیز آغازی بر همکاری ها دو جانبه میان فدراسیون کشتی ایران و جمهوری داغستان است.

هر چند قضاوت درباره توانایی های فنی عیسی حاجی اف روس و کمکی که او می تواند به تیم ملی کشتی ایران داشته باشد زود است اما قطعا حضور کشتی گیری که سابقه شکست سایتی اف را دارد و عنوان جهانی را نیز یدک می کشد، می تواند به وزن کادر فنی حال حاضر تیم ملی که انتقادات زیادی به آن وارد بود، اضافه کند.

گئورگی ورشنین روس نیز در دهه 70 هجری شمسی دو مرتبه به ایران آمد که مرتبه نخست به استان‌های مختلف ایران سفر کرد و به آموزش کشتی فرنگی پرداخت و در مرتبه دوم به عنوان سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی ایران انتخاب شد تا تحولی بزرگ‌ در کشتی فرنگی ایران ایجاد کند تا جاییکه بسیاری از وی به عنوان «پدر کشتی فرنگی ایران» یاد می‌کنند. ورشنین هدایت تیم ملی کشتی فرنگی ایران در المپیک 1992 بارسلون را بر عهده داشت.

پس از آن چند مربی روس و ارمنی دیگر هم در کشتی فرنگی ایران حضور داشتند و حالا کشتی آزاد رو به مربی روس آورده که باید دید این انتخاب تا چه حد به کشتی ایران کمک می کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۳-۲۷ ۱۱:۰۵

تمام نقاط ضعف کشتی گیران ایران را برای روس ها ارسال میکنه .

avatar
۱۴۰۲-۰۳-۲۷ ۱۱:۴۹

من از آقای دبیر خوشم نمیاد اما این کارش کاملا درست بوده وقتی کارلتو میشه گزینه سرمربیگری فوتبال برزیل نشون میده بحث بحث دانش فنیه نه نژادی

avatar
۱۴۰۲-۰۳-۳۰ ۱۰:۴۶

شکست سایتیف اتفاقی بیش نبود در قانون مزخرف کمر تو کمر. مگه قحط الرجاله