به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، ولید فیاض، وزیر انرژی دولت موقت لبنان گفت: قبل از اینکه به عنوان وزیر انرژی تعیین شوم با میشل عون، رئیس جمهور سابق لبنان دیدار کردم. او به من گفت که بحران قطعی برق در لبنان به زودی حل میشود و بانک بین المللی آماده حمایت مالی از پروژه انتقال برق و گاز از مصر و اردن به لبنان است. سفیر آمریکا در بیروت نیز اظهارات مشابهی را ایراد کرد. من فکر میکردم این پروژه استراتژیک عربی با حمایت آمریکا راه حل منطقی برای بحران است.
وی گفت: این یک راه حل بسیار منطقی است. روابط با سوریه تاریخی و عمیق است اما درباره مصر یک کشور عربی بزرگ است که همواره برای تقویت روابط عربی تلاش میکند. مانع اصلی درباره انتقال برق و گاز از طریق سوریه هزینه گمرک است اما ما با دمشق صحبت کردیم و به آمریکا و بانک بین المللی اعلام کردیم که سوریه هزینهای نمیخواهد و به جای آن به هشت درصد گاز دست مییابد. آمریکاییها نیز به این مسئله اعتراض نکردند. ما پیشنهاد را مناسب با خواستههای تمام طرفها مطرح کردیم و سفیر آمریکا در بیروت و آموس هوکشتاین، فرستاده ریاست جمهوری آمریکا در امور انرژی با آن موافقت کردند و گفتند که این پروژه مغایرتی با قوانین تحریمها ندارد چرا که شامل پرداخت پول به سوریه نیست. آمریکاییها ادعا میکنند که بانک بینالمللی مانع اجرای این طرح است اما من میدانم که آنها شرکای اصلی هستند و طرف تأثیرگذار خودشان هستند.
فیاض گفت: اگر آمریکا اراده واقعی داشت ما میتوانستیم ظرف سه روز گاز و برق را به لبنان منتقل کنیم. آمریکا لبنان را از همکاری با دوستانش برای انتقال انرژی منع کرد. درباره پیشنهاد ایران این مسئله کاملا واضح بود. درباره مصر نیز آمریکا از اوت ۲۰۲۱ همکاری زیادی نشان داد اما مصر به ضمانتهای مکتوب آمریکا نیاز دارد و تاکنون چنین ضمانتهایی به دست مصر نرسیده است.
انتهای پیام
نظرات