• پنجشنبه / ۲۵ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۴:۵۱
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402032516475
  • خبرنگار : 50037

مدیر جهادکشاورزی اسدآباد مطرح کرد

پیش‌بینی خرید تضمینی ۵۰ هزار تن گندم از مزارع اسدآباد

پیش‌بینی خرید تضمینی ۵۰ هزار تن گندم از مزارع اسدآباد

ایسنا/همدان مدیر جهادکشاورزی شهرستان اسدآباد از پیش‌بینی خرید تضمینی ۵۰ هزار تن گندم از مزارع این شهرستان خبر داد.

محمدکرم مرادی پنجشنبه ۲۵ خرداد در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: سطح زیرکشت امسال گندم شهرستان ۲۶ هزار هکتار بوده که از این میزان سطح زیر کشت ثبت شده در پهنه بندی ۱۴ هزار و ۹۰۶ هکتار به گندم آبی و ۱۱ هزار و ۹۴ هکتار به گندم دیم اختصاص دارد.

وی افزود: براساس پیش بینی از این میزان سطح زیر کشت بیش از ۷۰ تا ۷۵ هزار تن گندم قابل برداشت خواهد بود که نسبت به سال گذشته میزان تولید چندان تغییر محسوسی ندارد.

مرادی با اشاره به پیش بینی پنج مرکز خرید تضمینی گندم برای شهرستان اسدآباد تصریح کرد: فعالیت این مراکز خرید تضمینی گندم از اوایل تیر سال جاری آغاز می‌شود و تا اواسط مرداد ادامه خواهد داشت.

وی در ادامه میزان سطح زیرکشت محصولات پاییزه ثبت شده در پهنه بندی این شهرستان را در مجموع ۴۰ هزار و ۷۴۸ هکتار شامل گندم و جو آبی و دیم و کلزا برشمرد و یادآور شد: ۱۴۹ هکتار به کشت کلزا، ۹۳۹۵ هکتار جو دیم، ۵۲۰۳ هکتار جو آبی، ۱۱ هزار و ۹۴ هکتار گندم دیم و ۱۴ هزار و ۹۰۶ هکتار به گندم آبی اختصاص دارد.

مدیر جهادکشاورزی اسدآباد در ادامه با اشاره به سهمیه ۲۱ هزار و ۲۵۰ هکتاری شهرستان اسدآباد در برنامه عملیاتی جهش تولید در سال  زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ خاطرنشان کرد: از این میزان سهمیه تاکنون ۱۸ هزار و ۸۱ هکتار شامل ۸۱۸۳ هکتار گندم دیم، ۷۲۱۹ هکتار جو دیم، ۳۴۴ هکتار دانه‌های روغنی، ۱۸۲۸ هکتار نخود دیم، ۳۴۴ هکتار عدس دیم و ۱۶۳ هکتار کشت گیاهان دارویی محقق و انجام شده است.

مرادی با اشاره به سطح زیرکشت ۵۰۰ هکتاری گوجه فرنگی این شهرستان و با بیان اینکه براساس پیش بینی از این میزان سطح ۲۴ تا ۲۵ هزار تن گوجه فرنگی برداشت خواهد شد به طوریکه اسدآباد یکی از پیشگامان تولید گوجه‌فرنگی استان همدان به شمار می‌رود، افزود: ۶۵ درصد مزارع گوجه‌فرنگی شهرستان به سیستم آبیاری قطره‌ای مجهز بوده و مابقی نیز به صورت سنتی آبیاری می‌شود.

وی جمع کل اراضی کشاورزی این شهرستان را شامل اراضی دیم، آبی و باغی ۶۱ هزار هکتار برشمرد و مطرح کرد: از این میزان اراضی، ۲۸ هزار هکتار به اراضی دیم، ۲۸ هزار هکتار به اراضی آبی و ۵۰۰۰ هکتار به اراضی باغی اختصاص دارد.

مرادی در ادامه با بیان اینکه متأسفانه کشاورزی اسدآباد معیشتی بوده و اقتصادی نیست، اظهار کرد: در این رابطه خُرد بودن و پراکندگی قطعات اراضی یکی از موانع پیشرفت کشاورزی این شهرستان بوده به طوریکه ۷۵ درصد اراضی زراعی زیر یک هکتار است که این آمار برای اسدآباد به عنوان یکی از شهرستان‌هایی که ۴۴ درصد اشتغال مردمان آن به بخش کشاورزی متکی است، کاملا نگران کننده است.

وی ادامه داد: ۱۱۸۴ حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق مجاز کشاورزی، ۴۵ رشته قنات، ۳۷۵ چشمه و شش رودخانه فصلی از جمله منابع آبی این شهرستان در زمینه کشاورزی به شمار می رود.

مرادی خاطرنشان کرد: ۲۱ هزار هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان اسدآباد مستعد اجرای سامانه های نوین آبیاری است که از این میزان سطح، تاکنون ۱۸هزار و ۹۰۴ هکتار به سامانه های نوین آبیاری مجهز شده اند.

وی افزود: از ۱۸ هزار و ۹۰۴ هکتار سامانه نوین آبیاری اجرا شده در شهرستان ۷۶۴ هکتار به آبیاری قطره ای، ۱۷ هزار و ۱۵۰ هکتار به آبیاری بارانی و ۹۹۰ هکتار به آبیاری کم فشار اختصاص دارد.

مرادی ضریب مکانیزاسیون کشاورزی شهرستان اسدآباد را ۱.۷ درصد برشمرد و ادامه داد: اسدآباد دارای ۲۴۵۰ دستگاه تراکتور و ۱۷ کمباین بوده که از ادوات کشاورزی شهرستان ۵۰ درصد ادوات بالای ۳۰ سال عمر دارند و عمر مفید آنها گذشته است.

وی در ادامه با اشاره به ۱۸۶ واحد مرغداری و دامداری صنعتی در سطح شهرستان اسدآباد تصریح کرد: از این تعداد، ۸۳ واحد با ظرفیت ۳۳۲۹ تن به گاوداری شیری اختصاص داشته که ۵۳ واحد با ظرفیت ۱۶۲۱ تن فعال و ۳۰ واحد غیرفعال است.

مرادی میزان تولید روزانه شیر واحدهای گاوداری این شهرستان را ۲۰ تا ۳۰ تن برشمرد و بیان کرد: از ۳۰ واحد مرغداری گوشتی سطح شهرستان با ظرفیت ۵۷۷ هزار و ۵۰۰ تن، ۲۲ واحد با ظرفیت ۵۲۶ هزار و ۵۰۰ تن فعال و مابقی غیرفعال هستند.

مدیر جهادکشاورزی اسدآباد در ادامه با اشاره به سرشاخه کاری درختان گردو شهرستان مطرح کرد: تعهد امسال شهرستان در رابطه با سرشاخه‌کاری درختان گردو  ۶۵۰۰ پیوندک بوده که با ۱۰۴ درصد پیشرفت فیزیکی ۶۷۷۰ پیوندک درخت گردو شامل ۲۱۲۰ اصله درخت گردو انجام شد.

وی از تعهد امسال ۲۰۰۰ هکتاری کشت چغندرقند در این شهرستان خبر داد و گفت: از این میزان سهمیه تعهد شده حدود ۱۰۰ درصد تعهد محقق شده و براساس پیش بینی بیش از ۱۰۳ هزار و ۴۰۰ تن محصول توسط چغندرکاران برداشت خواهد شد که در این رابطه در سال جاری کارخانه قند استان همدان طرف قرارداد برای تحویل چغندر این منطقه است.

مرادی با اشاره به توزیع کالاهای اساسی در سال گذشته توسط جهادکشاورزی شهرستان اظهار کرد: سال گذشته ۲۷۷ هزار تن برنج تایلندی، ۳۱ هزار و ۹۰۰ تن قند، ۱۱۳ هزار ۵۰۰ تن برنج هندی، ۹۵ هزار و ۵۰۰ تن شکر، ۳۱ هزار ۴۰۰ تن گوشت منجمد و ۹۸ هزار تن مرغ منجمد توزیع شده است.

وی در پایان یادآور شد: در سال گذشته توسط جهادکشاورزی شهرستان بین ۲۰۱۴ دامدار اسدآبادی بیش از ۵۶۷۵ تن نهاده های دامی توزیع شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha