به گزارش ایسنا، حجتالاسلام سید محمد آقامیری در هفدهم اجلاس عمومی شورای عالی استانها در ارائه گزارشی پیرامون مسئله فرونشست زمین گفت: کلیت فرونشست این است که پس از برداشت منابع آبی زیرزمینی، این آب دوباره به زمین بازنمیگردد و به این ترتیب سفرههای آب زیرزمینی تخلیه میشود. این اتفاق موجب از دست دادن رطوبت و خشک شدن زمین شده است، نباید فراموش کرد که در این شرایط قابلیت نفوذ پذیری آب از بین میرود و این باعث میشود تا منابع آب زیرزمینی و آبخوانها - محل تجمع آبهای زیر زمینی - از بین میرود.
وی افزود: نیازمند بازچرخانی آب در زمین هستیم. برخی بازچرخانی آب را به این تعبیر میکنند که آب فاضلاب شهری را دوباره تصفیه و استفاده کنیم، اما باید گفت که این نگاه اشتباه است، بازچرخانی آب در خود زمین اتفاق میافتد و شامل تزریق مصنوعی آب است. شهرداری، وزارت نیرو و سازمان نقشه برداری و چند سازمان دیگر مسئولیت اصلی برای حل این مشکل را برعهده دارند.
وی ادامه داد: ایجاد کارگروهی متشکل از نهادهای مرتبط جهت تبیین سنجش و پایش فرونشست، آسیب شناسی، احیای آب های زیرزمینی و اقدامات سازه ای از جمله تزریق آبهای مازادِ روی سطح زمین به سفرههای زیرزمینی، استفاده صحیح و کارآمد از منابع آب با اصلاح روشهای آبیاری، ممنوعیت استفاده بیش از حد از حوضههای آبهای زیرزمینی، تصفیه آبهای شهری و استفاده مجدد از آن در کارخانهها و کنترل منابع آبی از جمله راهکارهای پیشنهادی برای مهار فرونشست هستند.
آقامیری تاکید کرد: اقدام عملی در خصوص فرونشست انجام نشده بود تا اینکه به عنوان لایحه از شورای عالی استانها به مجلس شورای اسلامی ارائه شد که معاونت قوانین مجلس، نکاتی را ارائه نمود و ایراداتی را به آن وارد کرد که در اجلاس شورای عالی استانها، اصلاحاتی بر این لایحه اعمال خواهد شد و مجددا برای تصویب به مجلس شورای اسلامی ارائه میشود.
وی با تأکید بر این موضوع که در لایحه فرونشست زمین، شرح وظایف تمام سازمانها، ارگانها و شهرداریها مشخص شده است، گفت: وقتی این طرح تصویب شود باید تمامی ارگانهای مربوطه به وظایف خود عمل کنند.
انتهای پیام
نظرات