به گزارش ایسنا، مجله لانگ وار ژورنال که در حوزه "جنگ با تروریسم" فعالیت میکند، در گزارش تازهای نوشته که تیم نظارت تحلیلی سازمان ملل متحد و نظارت بر تحریمها در آخرین گزارش خود در مورد افغانستان که ۹ ژوئن منتشر شد، جزئیات حضور رهبران القاعده در ساختار امارت طالبان را فاش کرده است.
تیم نظارت تحلیلی و حمایت از تحریمهای سازمان ملل در این گزارش روابط بین طالبان و القاعده را «نزدیک و مستحکم» ارزیابی کرده است؛ به طوری که القاعده، افغانستان تحت مدیریت طالبان را «یک پناهگاه امن» میداند و همزمان شبکه القاعده هم از گروه طالبان حمایت میکند. این ارزیابی با گزارشهای مستمر لانگ وار ژورنال که مدعی است روابط طالبان و القاعده از زمان خروج ایالات متحده از افغانستان در اوت ۲۰۲۱، تقویت شد، همخوانی دارد.
ایندیپندنت نوشته است: ارتش ایالات متحده آمریکا از چندین سال پیش در حال شناسایی افرادی است که رابطه میان القاعده و طالبان را تسهیل میکنند. این افراد معمولا در شهرستانها به سمتهای بالایی منصوب میشوند؛ با این حال برخی از آنها در ساختار امارت طالبان هم به ردههای بالایی رسیدهاند. از جمله شیخ ابومحمد امین الپشاوری (ملقب به شیخ محمد امینالله)، از فرماندهان طالبان و همچنین قاری ضیاءالرحمان که فرمانده طالبان در منطقه شمال شرق افغانستان، که هر دو عضو القاعده بودند و جزو نفرات رده بالا در میان طالبان به شمار میروند.
اکثر فرماندهان شبکه حقانی از جمله سراجالدین حقانی که حالا هم رهبر این شبکه و هم سرپرست وزارت داخله (کشور) امارت اسلامی است، با القاعده ارتباطی بسیار نزدیک و مستحکم دارند.
از افراد دیگری که عضو القاعده بودند و در حال حاضر مناصبی بالا در امارت طالبان دارند، قاری احسانالله بریال است. او اوایل به قدرت رسیدن طالبان در سال ۲۰۲۱ استاندار کابل و پس از چندی استاندار کاپیسا شد و هنوز هم این سمت را در اختیار دارد. ارتش آمریکا او را با عنوان فرمانده طالبان وابسته به القاعده میشناسد.
حافظ محمد آقا حکیم که استاندار نورستان در شرق افغانستان بود و از چند هفته پیش استاندار پنجشیر شد، نیز از اعضای القاعده است.
او از همکاران نزدیک عبدالقیوم ذاکر، از فرماندهان مقتدر گروه طالبان، است که سال گذشته در پنجشیر کشته شد. محمد آقا حکیم در تشکیل لشکر بدری طالبان که مسئول اجرای بیشترین و پیچیدهترین حملات علیه دولت سابق افغانستان بود، هم نقش داشت.
تاجمیر جواد را که در حال حاضر معاون استخبارات طالبان است، نیز یکی از اعضای القاعده میدانند. گفته میشود جواد مغز متفکر حملات انتحاری طالبان علیه دولت سابق است و طالبان او را «سالار استشهادی» یعنی مرشد و راهنمای همه انتحاریها لقب دادهاند. او مسئول بیشترین حملات خونین و پیچیده در کابل بوده است؛ از جمله حمله به دانشگاه آمریکایی کابل، بیمارستان ۴۰۰ تختخوابی سردار محمد داوود، حمله به هتل اینترکانتیننتال، هتل سرینا و دهها حمله دیگر. او حالا بیشتر سعی میکند در سایه کار کند و حتی چهرهاش نیز زیاد آشکار نشده است.
در کنار این افراد، بسیاری چهرههای دیگر نیز همزمان که در امارت اسلامی طالبان کار میکنند، عضو القاعدهاند؛ وضعیتی که بیاعتبار بودن ادعای طالبان مبنی بر ارتباط نداشتن با گروههای تروریستی مانند القاعده را آشکار میکند.
انتهای پیام
نظرات