به گزارش ایسنا به نقل از آناتولی، در سال ۲۰۰۲ میلادی سازمان بینالمللی کار (ILO) به منظور افزایش آگاهی در مورد به کار گرفتن غیرقانونی کودکان و جلوگیری از کار اجباری آنان، ۱۲ ژوئن برابر با ۲۲ خرداد را روز جهانی مبارزه با کار کودکان اعلام کرد. یکی از اهداف اصلی سازمان بین المللی کار در زمان تأسیس آن در سال ۱۹۱۹ میلادی، لغو کار کودکان بوده است.
بر اساس اطلاعات گردآوری شده توسط آناتولی از سازمان بین المللی کار و یونیسف به مناسبت روز جهانی مبارزه با کار کودکان که هر ساله در تاریخ ۱۲ ژوئن برگزار می شود، تقریباً ۱۶۰ میلیون کودک (۶۳ میلیون دختر و ۹۷ میلیون پسر) هنوز در سراسر جهان درگیر معضل کار کودکان هستند.
این رقم با یک کودک از هر ۱۰ کودک در سراسر جهان مطابقت دارد با این حال تعداد کودکان کار در کشورهای کمتر توسعهیافته و فقیر افزایش یافته است. کشورهای آفریقای سیاه (جنوب صحرا) با آمار ۲۶ درصدی، بیشترین جمعیت کودکان کار را دارند و این درحالیست که هفت درصد از کودکان در آمریکای لاتین و کارائیب نیز در مشاغل سخت و خطرناک کار میکنند.
در کشورهای فقیر و کمتر توسعهیافته، بیش از یک کودک از هر چهار کودک بین پنج تا ۱۷ ساله در مشاغلی کار میکنند که برای سلامت و رشد آنها مضر تلقی میشود.
آفریقا در زمینه تعداد کودکان کار رتبه اول را دارد
بر اساس گزارشی که توسط سازمان بین المللی کار و یونیسف در سال ۲۰۲۱ میلادی منتشر شد، آفریقا با یک کودک از هر پنج کودک (۹۲ میلیون) که به عنوان کودک کار شناخته میشوند، در صدر فهرست قرار دارد. همچنین آسیا و اقیانوسیه با ۵.۶ درصد کودکان (۴۹ میلیون) در این منطقه از نظر تعداد کودکان کار در رتبه دوم قرار دارند.
علاوه بر این، ۸.۳ میلیون کودک کار در قاره آمریکا، ۸.۳ میلیون در اروپا و آسیای مرکزی و ۲.۴ میلیون در کشورهای عربی وجود دارد. در حالی که آسیا و اقیانوسیه و همچنین آمریکای لاتین و کارائیب از سال ۲۰۰۸ میلادی پیشرفت های ثابتی در مبارزه با معضل کار کودکان داشتهاند اما وضعیت در آفریقای جنوب صحرا بدتر شده است.
کودکان کار با خطراتی مانند آسیب های جسمی و روانی، اختلال در روند تحصیلی، محرومیت از حقوق اولیه و از دست دادن فرصت ها برای آینده خود مواجه هستند.
در همین حال، تعداد کودکان پنج تا ۱۷ ساله که در مشاغلی که برای سلامتی، ایمنیمعض یا اخلاق آنها خطرناک است، کار میکنند از سال ۲۰۱۶ میلادی تا کنون ۶.۵ میلیون نفر افزایش یافته و به ۷۹ میلیون نفر رسیده است.
در طول دوره ۱۶ ساله که از سال ۲۰۰۰ میلادی شروع شده، ۹۴ میلیون کاهش خالص در تعداد کودکان شاغل به کار مشاهده شده است، در حالی که تعداد کودکان شاغل در مشاغل خطرناک بیش از نصف کاهش یافته است.
بیشتر کودکان کار در بخش کشاورزی مشغول هستند
بخش کشاورزی بیشترین سهم از کار کودکان را تشکیل می دهد و ۷۰ درصد (۱۱۲ میلیون کودک) از کل کودکان کار در بخش کشاورزی مشغول هستند. علاوه بر این، ۳۱.۴ میلیون کودک در بخش خدمات به کار مشغول هستند در حالی که این تعداد در بخش صنعت ۱۶.۵ میلیون نفر است.
حدود ۴۸ درصد از کودکان کار حدود پنج سال و ۱۱.۲۸ درصد بین ۱۲ تا ۱۴ سال و ۲۵ درصد بین ۱۵ تا ۱۷ سال سن دارند. بخش قابل توجهی از کودکانی که به مشاغل خطرناک اشتغال دارند نیز پنج تا ۱۱ ساله هستند.
نرخ کودکان کار در روستاها ۱۴ درصد است در حالی که این میزان در مناطق شهری حدود پنج درصد است. علاوه بر این، ۲۸ درصد از کودکان کار پنج تا ۱۱ ساله و ۳۵ درصد از کودکان ۱۲ تا ۱۴ ساله در جهان به مدرسه نمی روند.
همچنین دادههای بینالمللی نشان میدهد که نسبت پسران در بین کودکان کار بیشتر از دختران در همه مناطق و گروههای سنی است.
انتهای پیام
نظرات