پیمان اسکندری امروز (۲۲خرداد) در نشست خبری کە بە مناسبت هفتە جهاد کشاورزی برگزار شد، اظهار کرد: اقتصاد استان کردستان مبتنی بر کشاورزی است و بیش از ۲٥ درصد از تولیدات ناخالص داخلی و ۳٥ درصد از اشتغال استان در حوزە کشاورزی است.
وی عنوان کرد: گرچە استان کردستان بە لحاظ بیکاری رتبە دوم کشوری را دارد، اما بیکاری در حوزە کشاورزی در رتبە چهاردهم کشوری قرار دارد.
اسکندری خاطرنشان کرد: اصحاب رسانە یکی از ارکان توسعە استان است و در بحث نهضت گلخانەای و توسعە آن نقش بسیار مهمی ایفا کردەاند.
وی در خصوص بحث امنیت غذایی بیان کرد: یکی از تاکیدات مقام معظم رهبری امنیت غذایی است و از آن بە عنوان اقتدار غذایی نام میبرند.
اسکندری اضافە کرد: در یک سال اخیر بحث امنیت غذایی در استان کردستان نمود چشمگیری داشتە و همه باید در راستای امنیت غذایی گام بردارند.
رئیس جهاد کشاورزی کردستان در این جلسە از پیشبینی یک میلیون تن تولید گندم در استان کردستان خبر داد.
اسکندری تصریح کرد: گندم محصولی استراتژیک در کشور است و بیش از ۱۰ درصد گندم کشور در استان کردستان تولید میشود.
وی عنوان کرد: دهم تیر ماە سال جاری برداشت گندم در کامیاران شروع و همزمان نیز خرید گندم از کشاورزان شروع میشود.
اسکندری اظهار کرد: بە دلیل بارندگیهای بسیار خوب در زمستان ۱٤۰۱ و بهار ۱٤۰۲ و مبارزات مطلوب علیە سن و آفات و تغذیە خوبی کە انجام شدە است خوشبختانە امسال مزارع ما در وضعیت مطلوبی قرار دارد.
وی بیان کرد: امسال از ٥٨۹ هزار هکتار اراضی در استان ۳۲ هزار و ٥۰۰ هکتار آن گندم آبی بود کە بە صورت کشت قرار دادی منعقد شدە و رتبە اول کشت قراردادی را در استان کسب کردەایم.
بە گفتە رئیس جهاد کشاورزی کردستان، بذور اصلاح شدە و کشاورزی حفاظتی همە اینها باعث شدە عملکرد مطلوبی در حوزە گندم در سطح استان کردستان داشتە باشیم.
اسکندری خاطرنشان کرد: ٨۲ مرکز خرید گندم در استان وجود دارد کە از این میزان ٥۷ اتحادیە تعاون روستایی و مابقی سیلوهای بخش دولتی و خصوصی است.
وی بیان کرد: در حال حاضر بیش از ٤۳ درصد از اراضی استان کردستان سنددار هستند.
اسکندری تصریح کرد: یکی از اقدامات مهم در تحول کشاورزی استان کردستان بحث رفع تداخلات اراضی است و در حال حاضر بیش از ٤٥ درصد از اراضی غیرملی استان رفع تداخل شدە است.
وی ادامە داد: در حال حاضر از پتانسیل مرز برای صادرات محصولات استفادە میشود و در سال گذشتە صادرات یک هزار و ۳۰۰ تن کالا از مرز سیرانبند و باشماق صورت گرفتە است.
اسکندری یادآور شد: ایران کشوری با طبیعت بکر است و بە دلیل شرایط آب و هوایی خاص آن تولید محصولات در چهار فصل سال امکانپذیر است، بە همین دلیل سایر کشورهای همسایە در هر حالتی برای تهیە محصولات سیفیجات بە کشور ما نیاز پیدا خواهند کرد.
وی اضافە کرد: توسعە کشت گلخانەای در استان کردستان یکی از تاکیدات استاندار کردستان است و این مهم در راس برنامەهای کار جهاد کشاورزی قرار دارد.
اسکندری خاطرنشان کرد: از سال ۱٤۰۲ تا سال ۱٤۰٦ بحث توسعەکشت گلخانەای از اولویت برنامەهای جهاد کشاورزی استان است.
وی از رشد ۳ برابری ظرفیت سردخانەهای استان در سال گذشتە خبر داد و گفت: ظرفیت سیلوهای استان کردستان در حال حاضر ۹۲۰ هزار تن است و عملا استان کردستان یک انبار غلە در منطقە محسوب میشود.
اسکندری در خصوص توسعە دیم زارهای استان ادامە داد: در حال حاضر ٨٨ درصد از اراضی استان دیم است و در صدد توسعە آن در استان هستیم.
وی بیان کرد: خوشبختانە بە دلیل مبارزە بە موقع آفات، مکانیزاسیون کشاورزی، بارش باران مناسب در سال جاری تولید محصولات زراعی استان ۲۰ درصد رشد داشتە است.
رئیس جهاد کشاورزی در خصوص کشت نهال در کشور گفت: از کشت یک میلیارد نهال در کشور ۳ میلیون نهال بە استان کردستان اختصاص دادە شدە کە در سال اول برای ۲٥۰ اصلە نهال تدارکات لازم انجام شدە است.
وی اضافە کرد: در سال ۱٤۰۱ قریب بە ٤ هزار و ٤۰۰ میلیارد تومان بە بخش کشاورزی تسهیلات پرداخت شدە کە نسبت بە یک سال اخیر رشد دو برابری داشتە است.
انتهای پیام
نظرات