به گزارش ایسنا، روزنامه رای الیوم نوشت، محافل و بخشهای زیادی در رژیم صهیونیستی به خصوص آنهایی که مخالف دولت بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر فعلی رژیم صهیونیستی هستند بارها و بارها تاکید میکنند که نتانیاهو حاضر است برای تبرئه از دادگاه، این رژیم را بفروشد چرا که دادستانی کل تلآویو او را به چندین اتهام از جمله، کلاه برداری، دریافت رشوه و خیانت در امانت متهم کرده است.
این مرد که روز به روز بر انزوای بینالمللیاش افزوده میشود و حتی متحد راهبردی او ایالات متحده برخلاف رسم معمول که از همه نخست وزیران رژیم صهیونیستی برای سفر به واشنگتن دعوت میکند، از دعوت نتانیاهو خودداری کرده است تا جایی که اخیرا جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرد، در فکر دعوت از او نیست، از وضعیتی که در داخل و خارج پیش آمده، مات و مبهوت مانده است.
پیگیری اقدامات خارجی نتانیاهو نشان میدهد که او توافق عادی سازی روابط با عربستان سعودی را نور علی نور میداند که میتواند یخ سیاسی را بشکند. او دسامبر ۲۰۲۲ پس از انتخاب خود برای ششمین دور از نخست وزیری رژیم صهیونیستی گفت، عادی سازی روابط با عربستان اولین اولویت دولتش است و دستیابی به آن تنها موضوع زمان است.
اما شرایط بر وفق مراد نتانیاهو پیش نرفت و آشتی عربستان و ایران با میانجیگری چین و تجدید روابط دو طرف پس از چند سال گسست، مثل پتکی بود که بر سر نتانیاهو و دولتش فرود آمد و صاحبان تصمیم در تلآویو متوجه شدند که عربستان آنطور که تصور میکردند لقمه راحتی نیست، عادی سازی روابط با آن بسیار دشوار است؛ اما غیرممکن نیست.
علاوه بر آن طبق سخنان خاورشناس دکتر تزوی بارئیل، تحلیلگر مسائل عربی در روزنامه هاآرتص، محافل نظامی رژیم صهیونیستی سوالاتی مطرح میکنند که همچنان بیپاسخ مانده است، اینکه عربستان سعودی میتواند تسلیحات پیشرفته آمریکایی را در کنار فناوری و دانش ساخت سیستم بازدارندگی هستهای به دست آورد. با این حال نگرانی رژیم صهیونیستی پس از سفر رئیس جمهوری چین به عربستان و استقبال عالی از او با حضور پادشاه و ولیعهد این کشور بیشتر شده است و بیم آن دارد که ریاض با پکن درباره همکاری در پروژههای هستهای صلح آمیز مذاکره کند.
در این زمینه، بن کاسپیت، تحلیلگر کهنه کار روزنامه عبری معاریو میگوید، وقتی نتانیاهو درباره عادی سازی روابط با عربستان صحبت میکند، چشمانش برق میزند زیرا این کار برای او مهمتر از صلح با مصر، بیانیه بالفور و بیانیه تشکیل دولت اشغالگر است. ظاهرا او حاضر است در ازای دست دادن با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان و عکس گرفتن با او، چشم خود را روی توافق بد بین ایالات متحده و ایران ببندد و با انتقال فناوری هستهای به ایران موافقت کند.
کاسپیت که به روابط نزدیکش با نظام سیاسی و امنیتی رژیم صهیونیستی معروف است، گفت: اگر این درست باشد، پس ما با موضوع پیچیدهتری روبرو هستیم، زیرا سعودیها دائماً شروط خود را برای عادی سازی با اسرائیل بیشتر میکنند؛ اما مشکل اصلی تمایل آنها به دستیابی به انرژی هستهای است؛ چیزی که اسرائیلیها را نگران میکند این است که سعودیها میخواهند آنچه ایران در اختیار دارد به دست آورند. آنها آماده خرید اورانیوم غنیشده برای انرژی هستهای صلح آمیز نیستند، بلکه خواهان غنیسازی در سرزمین خود هستند؛ موضوعی که عربستان سعودی را در آستانه هستهای شدن قرار میدهد. این شرایطی ایجاد خواهد کرد که در آن کل خاورمیانه دیگر ترمزی نخواهد داشت و انرژی هستهای در آن شتاب میگیرد و این یک فاجعه عظیم برای نسلهای آینده است.
این تحلیلگر در ادامه به نقل از منابع ارشد و آگاه در تلآویو گفت، ممکن است این موضوع نگرانی نتانیاهو نباشد، اگرچه رهبران ارتش، موساد و سرویسهای اطلاعاتی مختلف رژیم صهیونیستی حمایت خود را از روند عادیسازی بین این رژیم و عربستان؛ اما بدون پرداخت هزینه غنیسازی اورانیوم در خاک عربستان اعلام میکنند.
در مجموع هرچند روند عادی سازی روابط با عربستان به جای پیشرفت در حال پسرفت است؛ اما نتانیاهو به شدت علاقه مند است که با بن سلمان دست بدهد که در این صورت ممکن است رژیم صهیونیستی با بدترین گزینه روبرو شود اینکه عربستان سعودی به سلاح هستهای دست یابد و در نتیجه خاورمیانه از کنترل خارج شود؛ مسالهای که نتانیاهو را آماده میکند تا در ازای میراث شخصیاش، امنیت رژیم صهیونیستی را به حراج بگذارد.
انتهای پیام
نظرات