• دوشنبه / ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ / ۰۹:۲۳
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1402032213802
  • خبرنگار : 50250

یک کارشناس:

شاهد یک انقلاب در حوزه تکنولوژی با استفاده از هوش مصنوعی خواهیم بود

شاهد یک انقلاب در حوزه تکنولوژی با استفاده از هوش مصنوعی خواهیم بود

ایسنا/چهارمحال و بختیاری رئیس نظام صنفی رایانه‌ای چهارمحال و بختیاری گفت: پیش‌بینی می‌شود شاهد یک انقلاب در حوزه تکنولوژی با استفاده از هوش مصنوعی باشیم و هر روز شاهد گسترش هوش مصنوعی خواهیم بود.

ایمان  مختاری‌فرد در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص آینده هوش مصنوعی و تاثیرات آن در جامعه، اظهار کرد: در بحث تکنولوژی نسل‌های مختلفی از پیشرفت را داشته‌ایم، در ۲۵۰ سال قبل انقلاب صنعتی در اروپا شکل گرفت و جمیز وات در مباحث نساجی و کشاورزی دستگاه‌هایی را تولید کرد که منجر به انقلاب صنعتی در جهان شد.

رئیس نظام صنفی رایانه‌ای چهارمحال و بختیاری افزود: اختراع برق یک انقلاب دیگر در حوزه تکنولوژی در جهان رقم زد، اختراع برق نسل دوم انقلاب صنعتی محسوب می‌شود، نسل سوم با روی کار آمدن رایانه‌ها شکل گرفت و نسل چهارم با روی کار آمدن اینترنت شکل جدیدی به خود گرفته است.

وی با بیان اینکه اتفاقی را نسل بعدی در حوزه تکنولوژی می‌نامیم که اتفاقات جدیدی را رقم بزند، گفت: بزرگان حوزه تکنولوژی نسل پنجم را نسل هوش مصنوعی عنوان می‌کنند، قطعا نسل هوش مصنوعی بسیار بیش‌تر از سایر نسل‌ها مانند ماشین بخار، برق و رایانه مشاغل را تحت تاثیر قرار می‌دهد، یک دومینویی از شغل‌ها با هوش مصنوعی دچار تغییر و تحولات فراوان خواهد شد.

مختاری با اشاره به اینکه نمی‌توان گفت مشاغل با روی کار آمدن هوش مصنوعی حذف می‌شوند، توضیح داد: اما قطعا شاهد تغییر و تحول در مشاغل خواهیم بود، برای مثال هوش مصنوعی در مشاغلی مانند پزشکی، آموزش، بازار مالی، کشاورزی تحول زیادی ایجاد می‌کند و این مسئله در چند سال آینده اتفاق می‌افتد.

این مدرس دانشگاه با بیان اینکه در چند ماه گذشته یک شرکت آمریکایی به نام(openai) با اهداف غیرتجاری در حوزه هوش مصنوعی تاسیس شد، یادآور شد: موسسان شرکت و فعالان این حوزه بعد چند ماه ابراز نگرانی می‌کنند که باید در حوزه هوش مصنوعی یک نظام‌نامه طراحی شود که از این ابزار بهره‌برداری ضد بشری و نامناسب نشود، شرکت‌های فعال در این حوزه نباید خط قرمزها را رد کنند.

وی با تاکید بر اینکه عموما فارغ‌التحصیلان حوزه IT و فناوری اطلاعات در مورد هوش مصنوعی اطلاعات داشتند، عنوان کرد: اما این شرکت آمریکایی در چند ماه اخیر محصولی را ارائه داد که در آن می‌توان با ماشین و رایانه گفت‌وگو داشت و این باعث شد این مسئله عمومی شود، این تکنولوژی می‌تواند در عین حال که بسیار مفید باشد، می‌تواند تهدیدزا محسوب شود و می‌توان اطلاعات زیادی را از این محصول ارائه شده در حوزه هوش مصنوعی دریافت کرد.

مختاری بیان کرد: برای مثال در این محصول ارائه شده توسط شرکت آمریکایی در حوزه هوش مصنوعی یک معمار می‌تواند خواسته مخاطب را با علم خود ترکیب کند و یک نقشه برای ساختمان تعریف کند، این مسئله در حوزه‌های متن، تصویر، صوت و ویدئو کارایی دارد، یعنی داده‌ها بررسی و سپس با استفاده از هوش مصنوعی یک خروجی ارائه می‌شود.

رئیس نظام صنفی رایانه‌ای چهارمحال و بختیاری با تاکید بر اینکه شاهد راه‌اندازی استارت‌آپ‌ها در فضای مجازی در حوزه هوش مصنوعی هستیم، یادآور شد: این استارت‌آپ‌ها می‌تواند زمینه کارآفرینی و ایجاد کسب و کار پرسود باشد، بیش از ۱۰ هزار استارت‌آپ در شش ماه گذشته در جهان شکل گرفته که پایه آن‌ها بر اساس هوش مصنوعی است و زمینه‌های مختلف به افراد خدمت ارائه می‌دهند.

وی اضافه کرد: برای مثال افراد به جای خواندن یک فایل ۲۰۰ صفحه‌ای می‌توانند این فایل را با استفاده از هوش مصنوعی به زبان‌های مختلف خلاصه کنند.

مختاری با بیان اینکه هوش مصنوعی در مباحث مشاوره و آموزش که خروجی آن به صورت متن و صوت منتشر می‌شود، تحول بسیار گسترده‌تر است، خاطرنشان کرد: بسیاری از کشورها به‌ویژه حوزه خلیج‌فارس هوش مصنوعی را وارد مباحث آموزشی کرده‌اند و برای تدریس از آن استفاده می‌کنند، در حال حاضر معلم در کلاس درس باید به‌گونه‌ای تدریس کند که برای تمام دانش‌آموزان با هر میزان یادگیری قابل فهم باشد، اما با هوش مصنوعی می‌توان برای هر دانش‌آموز با هر ضعف و قوتی تدریس جداگانه داشت.

رئیس نظام صنفی رایانه‌ای چهارمحال و بختیاری بیان کرد: پیش‌بینی می‌شود شاهد یک انقلاب در حوزه تکنولوژی با استفاده از هوش مصنوعی باشیم و هر روز شاهد گسترش هوش مصنوعی خواهیم بود.

وی با تاکید بر اینکه این سوال در ذهن بسیاری از افراد وجود دارد که آیا هوش مصنوعی می‌تواند جای افراد را در مشاغل مختلف بگیرد، گفت: هوش مصنوعی به‌صورت خاص این کار را نمی‌کند، اما افرادی که از هوش مصنوعی استفاده می‌کنند، می‌توانند جای تخصص ما را بگیرند، این اتفاق رخ خواهد داد، شاید در کشورهای در حال توسعه این کار دیرتر انجام شود.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha