• یکشنبه / ۲۱ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۳:۴۰
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1402032113350
  • خبرنگار : 50454

مدیرکل استاندارد چهارمحال و بختیاری:

مشکل میکروبی در آب شرب شهرکرد وجود ندارد

مشکل میکروبی در آب شرب شهرکرد وجود ندارد

ایسنا/چهارمحال و بختیاری مدیرکل استاندارد چهارمحال و بختیاری گفت: از آب هفت نقطه نمونه‌گیری انجام شد و تمامی ویژگی‌های میکروبی، فیزیکی، شیمیایی و... مورد بررسی قرار گرفت، درحال حاضر مشکل میکروبی در آب شرب شهرکرد وجود ندارد اما آب دارای کدورت است همچنان نیز رصدها درحال انجام است و اگر مشکل میکروبی در آب دیده شود اعلام خواهد شد.

مهدی پژوهش ۲۱ خردادماه در نشست خبری با اصحاب رسانه چهارمحال و بختیاری با اشاره به فعالیت‌های این سازمان، اظهار کرد: در حوزه فعالیت‌های تکلیفی این استان رتبه دوم کشوری را کسب کرد همچنین در زمینه جایزه ملی کیفیت و پروانه فعالیت حلال، چهارمحال و بختیاری جزو استان‌های برتر در کشور شناخته شده است.

مدیرکل استاندارد چهارمحال و بختیاری با اشاره به بسته تحولی بهار خدمت سازمان استاندارد، افزود: یکی از مهم‌ترین اهداف این بسته افزایش رشد کیفیت تولید است که سه محور اساسی شامل برنامه چشم‌انداز ۲۰ ساله کشور، سیاست اقتصاد مقاومتی و تحقق شعار سال تحت عنوان رشد تولید، مهار تورم است همچنین در این بسته تحولی سه موضوع ارزیابی انطباق کالا و خدمات، استانداردسازی علم نوین و اعتبارسنجی، توسعه فناورانه و هوشمندانه درنظر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه بسته تحولی بهار خدمت شامل ۴۶ بند است و تا اردیبهشت‌ماه سال ۱۴۰۳ اعتبار دارد، ادامه داد: تلاش شده در این بسته درکنار افزایش کیفیت تولیدات زمینه برای صادرات فراهم شود چراکه طی سال‌های گذشته با توجه به اینکه تولید کالاها براساس استانداردهای بین‌المللی انجام نمی‌شد درنتیجه صادرات مناسبی نیز با کشورهای اوراسیا و منطقه صورت نمی‌گرفت.

پژوهش عنوان کرد: افزایش کمی و کیفی تولیدات داخلی علاوه‌بر اینکه افزایش رضایتمندی داخلی را در پی دارد نیازمندی به تولیدات خارجی را نیز رفع می‌کند البته رشد تولید کیفی باید به صورت پایدار باشد یعنی تولید با کیفیت نباید مختص یک سال باشد و این تولید کیفی پایدار زمانی محقق می‌شود که ادارات کل و سازمان استاندارد رصدهای مستمر بر تولیدات داشته باشد.

مدیرکل استاندارد چهارمحال و بختیاری با تاکید بر اینکه مهم‌ترین هدف سازمان استاندارد حفظ ایمنی، بهداشت و سلامت محصولات است، اضافه کرد: اداره کل استاندارد استان در جهت حمایت از تولیدات دانش‌بنیان اقدام به تولید نانونمادها و دانش‌نمادها کرده است.

وی تصریح کرد: توسعه نشان حلال یکی از موضوعاتی است که می‌تواند تولید و صادرات محصولات حلال را ارتقا بخشد که بر همین اساس رایزنی‌های بسیاری با واحدهای تولیدی چهارمحال و بختیاری صورت گرفته و ۳۹ فرآورده نشان حلال دریافت کرده‌اند که این موضوع می‌تواند موجب افزایش صادرات و ارز آوری به استان شود.

پژوهش با اشاره به کم‌فروشی در برخی واحدهای تولیدی چهارمحال و بختیاری، یادآور شد: رصدهای اداره کل استاندارد استان موجب شد میزان کم‌فروشی به ۲۲ درصد کاهش پیدا کند البته با وجود اینکه کم‌فروشی در استان نسبت به‌ سایر استان‌های کشور کمتر است اما همچنان برای کاهش این میزان رصدها ادامه دارد برای مثال شیرینی‌فروشی‌ها وزن جعبه را روی وزش شیرینی محاسبه می‌کنند که این موضوع کم‌فروشی محسوب می‌شود، در این خصوص تذکرات به صورت حضوری به این واحدها داده شده و جلسات بسیاری با رئیس صنف انجام شده درحال حاضر نیز رایزنی‌ها برای خالص‌فروشی در شیرینی‌فروشی‌ها ادامه دارد.

مدیرکل استاندارد چهارمحال و بختیاری بیان کرد: یکی دیگر از موضوعاتی که در بسته تحولی بهار خدمت پیگیری می‌شود رفع چالش‌های پیش‌روی واحدهای تولیدی در بحث استانداردسازی محصولات است همچنین اداره کل استاندارد استان سعی دارد در بازار فضای رقابتی ایجاد کند تا مردم بتوانند بهترین کالا را خریداری کنند.

وی با تاکید بر اهمیت مشارکت در تدوین استانداردهای بین‌المللی، اظهار کرد: به دلیل نبود این مشارکت در سال‌های اخیر صادرات خوبی از ایران انجام نمی‌شد اما درحال حاضر تمامی ادارات کل استاندارد استان‌ها ملزم هستند در این تدوین مشارکت داشته باشند که اداره‌کل استاندارد چهارمحال و بختیاری تاکنون موفق به تدوین یکی از شاخص‌های استاندارد بین‌المللی شده است. همچنین با توجه به استانداردهای بین‌المللی هشت حوزه شامل هتل‌ها، مهمانسراها، زائرسراها، فرودگاه‌ها، مدارس، قالیشویی‌ها، بهزیستی و رستوران‌ها مورد رصد قرار گرفت.

پژوهش افزود: کاهش ضریب بازگشت محصولات صادراتی از ایران به کشورهای بین‌المللی اهمیت ویژه‌ای دارد بنابراین تمامی محصولات صادراتی باید مورد رصد ادارات استاندارد قرار بگیرند و واحدهایی تولیدی که قصد دارند محصولات خود را صادر کنند و جزو استانداردهای اجباری نیستند نیز می‌توانند برای دریافت استاندارد تشویقی اقدام کنند یکی دیگر از موضوعات مهم این است که واحدهای تولیدی چهارمحال و بختیاری ملزم شوند تولیدات خود را صادر کنند چراکه کشور زمانی می‌تواند از شرایط تحریم عبور کند که ارز آوری داشته باشد در استان نیز امکانات بسیاری وجود دارد و باید نکات استانداردسازی محصولات نیز در اختیار واحدهای تولیدی قرار بگیرد، در بسته تحولی بهار خدمت نیز مقرر است سال ۱۴۰۳ تحولی در صادرات استان ایجاد شود.

مدیرکل استاندارد چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه واحدهای تولیدی که نمونه ملی، منطقه‌ای یا استانی باشد شامل طرح‌های تشویقی این اداره‌کل قرار می‌گیرند، ادامه داد: در سال چهار بار نمونه‌گیری از محصولات تولیدی واحدها انجام می‌شود که هزینه بالایی دارد اگر واحدی به عنوان نمونه ملی معرفی شود این نمونه‌گیری برای آن انجام نشده و فقط سالی دو بار بازرسی کلی از واحد صورت می‌گیرد، از واحدهای تولیدی نمونه استانی نیز سالانه یک بار نمونه‌گیری و دو بار نیز بازرسی کلی صورت می‌گیرد، واحدهای تولیدی تا پایان خردادماه فرصت دارند درخواست خود را ثبت کنند تا مورد ارزیابی قرار بگیرند و واحدهای تولیدی نمونه انتخاب شوند.

وی عنوان کرد: تا زمانی که در کشاورزی ایران سنتی فکر و عمل می‌شود نباید این انتظار وجود داشته باشد که جهان مدرن محصولات ما را بپذیرد بنابراین لازم است سازمان جهادکشاورزی برای کشاورزان استان کارگروه‌های علمی برگزار کند تا کشاورزان اطلاعات لازم درخصوص استفاده صحیح از کود و سموم شیمیایی را دریافت کند همچنین کارشناس حوزه کشاورزی باید آموزش‌های لازم را دریافت کنند تا براساس نیاز خاک و محصول موردنظر کود و سم دراختیار کشاورزان قرار دهند.

پژوهش با بیان اینکه آزمایشگاه‌های اداره‌کل استاندارد چهارمحال و بختیاری به روز و پیشرفته هستند، اضافه کرد: هریک از استان‌ها گروه پژوهشی ویژه‌ای را دراختیار دارند برای مثال اصفهان کارگروه گردشگری را دارد بنابراین رایزنی‌های بسیاری انجام شد و گروه پژوهشی آب و محیط زیست در استان دریافت شد، رایزنی‌ها نیز با اداره‌کل راه و شهرسازی برای دریافت زمین و راه‌اندازی آزمایشگاه مرجع درحال انجام است، این موضوع می‌تواند موجب توسعه استان شود چراکه از این به بعد تمامی آزمایشات حوزه آب و محیط‌زیست در این استان انجام خواهد شد.

مدیرکل استاندارد چهارمحال و بختیاری با اشاره به مشکل ایجاد شده در آب شرب شهرکرد، خاطرنشان کرد: از آب هفت نقطه نمونه‌گیری انجام شد و تمامی ویژگی‌های میکروبی، فیزیکی، شیمیایی و... مورد بررسی قرار گرفت، درحال حاضر مشکل میکروبی در آب شرب شهرکرد وجود ندارد اما آب دارای کدورت است همچنان نیز رصدها درحال انجام است و اگر مشکل میکروبی در آب دیده شود اعلام خواهد شد، حتی افرادی که در فضای مجازی اعلام می‌کنند مشکل گوارشی پیدا کرده‌اند کارشناسان استاندارد استان برای بررسی سلامت آب این شهروندان به صورت اختصاصی ارسال می‌شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha