• یکشنبه / ۲۱ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۱:۳۲
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1402032113178
  • منبع : نمایندگی خوزستان

بررسی روح انسان در زمان جنگ‌ در «دوئل» اثر جوزف کنراد

بررسی روح انسان در زمان جنگ‌ در «دوئل» اثر جوزف کنراد
جوزف کنراد

ایسنا/خوزستان داستان بلند «دوئل» اثر جوزف کنراد با ترجمه سُهیل سُمی در ۱۳۳ صفحه و با قیمت ۴۹ هزار تومان در انتشارات خوب منتشر شد.

به گزارش ایسنا، «دوئل» روایتی گیرا از زندگی ۲ مرد به نام‌های فرو و دوبر است که خود را درگیر یک دشمنی طولانی‌مدت می‌بینند که سال‌ها به طول می‌انجامد و چندین دوئل را دربرمی‌گیرد. داستان در دوران ناپلئون در فرانسه می‌گذرد و سبک نگارش کنراد فریبنده و احضارکننده است و خواننده را به زمان و مکانی دیگر فرامی‌خواند.

یکی از مسایل برجسته‌نما در کتاب «دوئل» نحوه‌ ارایه‌ شخصیت‌ها و انگیزه‌هایی است که کنراد در دل کاراکترهایش کاشته. هر ۲ کاراکتر اصلی، فرو و دوبر، پیچیده و چندوجهی هستند و خواننده با این تصور درگیر می‌شود که چیزی بیش از آنچه به چشم می‌آید و خوانده می‌شود برایش باقی می‌ماند. این مورد را می‌توان در مورد دیگر شخصیت‌های داستان نیز به کار برد که همگی کاملا تحقق‌یافته و به خوبی ترسیم شده‌اند.

یکی دیگر از جنبه‌های قابل توجه در «دوئل» شیوه‌هایی است که کنراد از طریق آن مفهوم افتخار را طرح‌ریزی می‌کند. شخصیت‌ها در طول داستان با احساسی از افتخار همراه هستند و گویی به وسیله‌ آن هدایت می‌شوند. ایده‌ دوئل نیز راهی برای آن‌ها برای دفاع از شرافت و حفظ اعتبارشان است. برخورد کنراد با این موضوع ظریف و درخور تأمل است و او به خوبی به بررسی راه‌های مختلفی می‌پردازد که افتخار می‌تواند هم منبع قدرت و هم منبع ضعف باشد.

«دوئل» اثر ادبی درخشانی با داستان‌سرایی عالی کنراد است که در آن به بررسی روح انسان در زمانه‌ جنگ‌هایی که سراسر اروپا را فرا گرفت می‌پردازد.

ناشر در معرفی این کتاب نوشته است:

«دوئلی که ستوان گابریل فرو انجام می‌دهد از پی ماجرایی باورنکردنی به دوئلی با یکی دیگر از افسران ارتش بناپارت منجر می‌شود که به دلیلی ناشناخته برای کل ارتش شانزده سال طول می‌کشد.سلسله رویارویی‌های دو ستوان فرو و دوبر در بستر جنگ‌هایی که کل اروپا را به آتش کشید مقیاسی است برای تعارض مردمان سراسر اروپا. شخصیت‌پردازی استثنایی و زبان خاص کنراد سطح این رمان را از رمانی پرماجرا و هیجان‌انگیز به مراتب فراتر می‌برد.»

جوزف کنراد که با نام تئودور جوزف کنراد کوژنیوسکی در لهستان اشغال شده توسط نیروهای روس در سال ۱۸۵۷ به دنیا آمد در جوانی به قمار و شرط‌بندی علاقه داشت. کنراد جوان در سال ۱۸۷۸ و در زمانی که به خاطر این شرط‌بندی‌ها بدهی‌های زیادی به بار آورده بود تصمیم گرفت با شلیک به سینه‌اش خودکشی کند. گلوله اما به قلب او اصابت نکرد و کنراد ۴۶ سال دیگر به زندگی‌اش ادامه داد. او توانست در طول این فرصت دوباره برای زندگی به یکی از مهم‌ترین نویسندگان نسل خود تبدیل شود و آثاری با نام «دل تاریکی»، «لرد جیم»، «نوسترومو» و «مأمور سری» را خلق کند و تحسین‌ منتقدان، نویسندگان و مخاطبان را برانگیزد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha