علیمروت امیری در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: از اهداف سازمان جهاد کشاورزی استان همدان کشت محصولات کمآببر از جمله پسته و گلمحمدی است و در این راستا چند سالی است که در کنار کشت محصولات کمآب بری مثل کلزا، گشنیز، موسیر و سیر در شهرستان نهاوند کشت محصول پسته هم رونق گرفته است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۱۲۰ هکتار از اراضی شهرستان به کشت پسته اختصاص یافته است، تصریح کرد: کشت محصول پسته نیازمند هوای سرد بالای ۱۲۰۰ ساعت است و اراضی کشاورزی شهرستان نهاوند نیز به خاطر شرایط آب و هوایی سرد مستعد کشت نهال پسته است و میتوانیم بهترین ارقام تجاری پسته را در این شهرستان کشت کنیم.
امیری با بیان اینکه پسته یک محصول تجاری است و ارز آوری خوبی برای کشور دارد، ادامه داد: نهال پسته اکبری به خاطر نیاز سرمایی بالایی که دارد برای نگهداری آن در مناطق دیگر از روغن ولک استفاده میشود ولی برای کشت این نهال در شهرستان نیاز به استفاده از این روغن نیست و این نهال به خوبی در شهرستان پرورش مییابد.
رئیس جهاد کشاورزی نهاوند تاکید کرد: پسته کاشته شده از نوع بذری است ولی برای بهرهوری بیشتر نیاز به پیوند با ارقام دیگر از جمله "اکبری"، "احمدآقایی" و "کله قوچی" است.
به گفته وی جهاد کشاورزی برای حمایت از کشاورزانی که در شهرستان اقدام به کشت محصول پسته کنند حداقل هکتاری ۳۰ میلیون تومان به کشاورزان کمک میکند تا کشت این محصول رونق بگیرد.
امیری افزود: کاشت محصول پسته راحت است ولی نگهداری و برداشت این محصول کاری تخصصی است که از کشاورزان تقاضا داریم برای اینکه متحمل ضرر نشوند خودسرانه برای کشت این محصول اقدام نکنند.
وی در خاتمه یادآور شد: شهرستان نهاوند ۷۵ هزار هکتار اراضی کشاورزی آبی و دیم دارد که سالانه افزونبر ۷۵۰ هزارتن انواع محصولات کشاورزی و باغی از آن برداشت میشود.
انتهای پیام
نظرات