به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، معترضان روز جمعه شعارهایی نظیر "ووجیچ برو بیرون!" (الکساندر ووجیچ رئیسجمهوری صربستان) سر دادند و با در دست داشتن بنرهایی با نوشته "دانشآموزان علیه خشونت" در مقابل پارلمان این کشور تجمع و به سمت ساختمانهای دولتی حرکت کردند.
ماه گذشته میلادی دو تیراندازی بیسابقه در صربستان اتفاق افتاد. در تاریخ ۳ مه یک نوجوان، ۱۰ نفر را در مدرسه به قتل رساند. همچنین در تاریخ ۴ مه یک مرد بیست و یک ساله، ۸ کودک را در شهرکی حوالی بلگراد طی حادثه تیراندازی به کام مرگ کشاند.
معترضان در بلگراد خواستار استعفای براتیسلاو گاسیچ، وزیر کشور صربستان و همچنین الکساندر وولین، رئیس سازمان اطلاعات این کشور شدند و این دو مقام رسمی را به دلیل آنکه نتوانستهاند گروههای جنایتکار را محاکمه کنند، مقصر دانستند.
معترضان همچنین خواستار توقف پخش و فعالیت رسانههایی نظیر "پینک تیوی" و "هپی تیوی" شدند و برخی، روزنامههای زرد را که به دنبال ترویج خشونت هستند، مقصر خواندند.
یکی از معترضان که نام خود را "میلیچا" معرفی کرد، گفت: انتظار دارم این اعتراضات ادامه پیدا کند زیرا دیگر هیچ راهی باقی نمانده است. افراد معترض زیادی وجود دارد. فکر میکنم دولت در نهایت به دلیل این فشارها مجبور به تسلیم شود.
اما این درحالیست که ووجیچ ادعا میکند که دولتش مقصر نیست و در همین راستا به خبرگزاری رویترز گفت: «آیا دولت مقصر این جنایتهاست؟ من نمیتوانم آن را بپذیرم.»
رئیسجمهوری صربستان به دنبال این وقایع دستور داد تا خلع سلاح اجرا شده و سلاحهای دست مردم تا تاریخ مشخصی جمعآوری شوند. تیراندازیهای مرگبار در صربستان امری نادر است اما تعداد زیادی از ساکنان این کشور سلاح دارند. بیش از ۷۶۰ هزار مورد سلاح ثبتشده در این کشور ۶.۸ میلیون نفری وجود دارد و بسیاری هم به صورت غیرقانونی سلاح دارند. همچنین تعداد زیادی سلاح پس از جنگ بالکان و در پی فروپاشی یوگسلاوی به بازار سیاه وارد شده است. مشخص نیست که چه تعداد سلاح با ضربالاجل ووجیچ جمعآوری شد.
انتهای پیام
نظرات