• شنبه / ۲۰ خرداد ۱۴۰۲ / ۰۸:۱۶
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1402032012125
  • خبرنگار : 50294

اینجا عصاره جان تولید می‌شود و بوی بهشت توزیع!

اینجا عصاره جان تولید می‌شود و بوی بهشت توزیع!

ایسنا/کردستان اردیبهشت بە سر رسید و خرداد از نیمە گذشت و برداشت گل محمدی هم بە پایان رسید، حال فصل فصلِ ناب گلاب‌گیری است.

هرکجا اسم گل محمدی و گلاب‌گیری بە میان می‌آید اولین چیزی کە در ذهن تداعی می‌شود، نام کاشان؛ بهشت گل محمدی ایران است، اما این‌بار حکایت حکایتِِ گلاب‌گیری ناب کردستان است.

اینجا در کردستان در ۲۷ کیلومتری شهر زیبای سنندج در روستای گردشگری امرولە از توابع بخش حسین آباد هرسالە با فرارسیدن فصل زیبای برداشت گل محمدی، عصارە جان تولید و بوی بهشت توزیع می‌شود.

امرولە؛ روستایی گردشگری با آب و هوایی مطلوب و مردمانی خونگرم و مهمان‌نواز است و جشنوارە گلاب‌گیری برای دومین بار در این روستای زیبا برگزار می‌شود.

بیشتر ار یک قرن است کە گل محمدی در روستای امرولە پرورش دادە می‌شود و این مهم ریشە در اعتقادات مذهبی مردم روستا و علاقە خاص مسلمانان بە عطر پاک محمدی است.

گلاب‌گیری، یکی از میراث کهن ایرانیان است و بنا بە شرایط هر منطقە محدودە زمانی آن از اوایل اردیبهشت تا اواخر خرداد متفاوت است.

هزاران سال است کە گل محمدی یکی از محبوب‌ترین گیاهان بومی ایران بوده کە از قدیم الایام تا بە امروز از ایران بە سایر کشورها صادر شدە است.

اینجا عصاره جان تولید می‌شود و بوی بهشت توزیع!

جشنوارە گلاب‌گیری نشان وحدت و مودت مردم کردستان

معاون سیاسی، امنیتی استانداری کردستان گفت: برگزاری این جشنواره در روستای امرولە نشان از هم‌گرایی و وحدت مردم و برادری و ائتلاف این منطقە دارد.

مهدی رمضانی در دومین جشنوارە گلاب‌گیری کە در روستای امرولە برگزار شد، اظهار کرد: روستای امروله مهم بزرگان عرفانی و هنرمندان و شهیدان است.

وی عنوان کرد: یکی از خواستەهای برحق مردم روستای امرولە، بهبود زیرساخت‌های جادەای و عمرانی است و باید بە جد پیگیری شود.

رمضانی افزود: مردم کردستان مردم باشرف، با ایمان، متعهد و با کرامتی هستند و هوشمندی مردمان این سرزمین در طول تاریخ برای جهانیان روشن و واضح است.

وی اضافە کرد: این جشنوارە نماد وحدت  و برادری و ائتلاف مردم است و مسئولان وظیفە و شرف آن‌ها خدمتگذاری بە مردم است و از مسئولین خواستاریم کە بە صورت جدی پیگیر مشکلات روستا باشند.

رمضانی بر بهبود وضعیت جادەای روستایی امرولە تاکید و گفت: امیدواریم سومین دورە جشنوارە گلاب‌گیری را با وضعیت بهتری شاهد باشیم.

رمضانی یادآور شد: مردم کردستان مردمان باایمان، باشرف و با کرامتی هستند و هوشمندی مردم این استان در تمام ادوار تاریخ برای مردم جهان روشن و واضح است. 

اینجا عصاره جان تولید می‌شود و بوی بهشت توزیع!

جشنوارەهای فرهنگی، فرصتی برای شناسایی ظرفیت‌های کردستان

فرماندار سنندج در ادامە این جشنوارە گفت: برگزاری این چنین جشنوارەهایی بە منظور ایجاد نشاط اجتماعی بە شناخت پتانسیل‌های روستاهای استان و معیشت مردم روستا کمک شایانی خواهد کرد.

حسن عسگری عنوان کرد: الحمداللە در سال جاری جشنوارەهای بسیار خوبی در سطح استان در راستای تاکیدات استاندار بر برنامەهای نشاط اجتماعی برگزار شدە است.

وی ادامە داد: این جشنوارەها در کنار بحث نشاط اجتماعی، بە ارتقاء سطح معیشت و شناخت پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های استان کردستان کمک خواهد کرد.

فرماندار سنندج بیان کرد: پرورش عطر گل محمدی و عطر محمدی ریشە در اعتقادات مردم این منطقە است و یک قرن است کە در این روستا گل محمدی پرورش دادە می‌شود.

عسگری افزود: این روستا مرکز تصوف و عرفان بودە و بزرگان و عارفانی همچون سید نجم‌الدین نقشبندی بودە کە هم‌اکنون آرامگاە این بزرگوار در روستای امرولە قرار دارد.

اینجا عصاره جان تولید می‌شود و بوی بهشت توزیع!

گلاب کردستان برندسازی می‌شود

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان هم در این جشنواره گفت: روستای امرولە دارای قدمت و پیشینەای کهن و جایگاە عارفان و مشایخ بودە است و امروز بە مرکز گلابگیری سنندج تبدیل شدە است.

منصور مهرزاد اظهار کرد: هدف ما برندسازی گلاب روستای امرولە است و امیدواریم در آیندە شاهدە گردشگران بسیاری از سراسر کشور بە جشنوارە گلاب‌گیری کردستان باشیم.

وی عنوان کرد: خوشبختانە درسال‌های اخیر استان کردستان شاهد ورود خیل عظیم گردشگران بە استان کردستان بودە و در سە ماهە نخست سال جاری شاهد ورود بیش از سە میلیون و پانصد هزار نفر گردشگر بە استان کردستان بودەایم کە نسبت بە مدت مشابە سال گذشتە ۲۲ درصد رشد داشتە است.

مهرزاد ادامە داد: آماراقامت در تاسیسات گردشگری استان ٥۰۰ هزار نفر بودە کە نسبت بە مدت مشابە سال گذشتە ۲٥ درصد رشد داشتە است.

وی با اشارە بە اینکە وضعیت اشتغال در استان مطلوب نیست، گفت: صنعت گردشگری امکان دست‌یابی بە توسعە و ایجاد اشتغال پایدار در استان را فراهم می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha