• دوشنبه / ۱۵ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۱:۳۰
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 1402031509402
  • خبرنگار : 71658

«کنفرانس پلاستیک» سازمان ملل؛ پیشرفت‌هایی در زمینه کاهش زباله‌های پلاستیکی حاصل شد

«کنفرانس پلاستیک» سازمان ملل؛ پیشرفت‌هایی در زمینه کاهش زباله‌های پلاستیکی حاصل شد

کنفرانس بین‌المللی برای مهار زباله‌های پلاستیکی در پاریس به یک توافق مطلوب نسبی رسید و در بیانیه پایانی کنفرانس آمده که رایزنی‌ها باید تا پایان ۲۰۲۴ و تصویب قرارداد قطعی ادامه یابد.

به گزارش ایسنا به نقل از دویچه وله، در تدوین پیش‌نویس معاهده بین‌المللی برای کاهش زباله‌های پلاستیکی پیشرفت‌هایی حاصل شده است. نمایندگانی از حدود ۱۷۰ کشور به مدت پنج روز در پایتخت فرانسه مذاکره کردند. این دومین دور از پنج دور مشورتی سازمان ملل متحد بود.

در بیانیه پایانی مذاکرات پاریس آمده است که کمیته مذاکره از رئیس خود «گوستاوو مزا-کوادرا ولاسکز» می‌خواهد، نسخه اول پیش‌نویس معاهده بین‌المللی الزام‌آور قانونی را تدوین کند.

این پیش‌نویس قرار است در ماه نوامبر در دور سوم رایزنی‌ها در «نایروبی»، پایتخت کنیا مورد بحث قرار گیرد سپس قرار است مذاکرات در آوریل ۲۰۲۴ در کانادا ادامه یابد و در نهایت در پایان سال ۲۰۲۴ در کره جنوبی به نتیجه برسد.

«کریستوف بچو» - وزیر محیط زیست فرانسه - پیش از پایان این دور از مشورت‌ها خواستار تداوم سریع مذاکرات شده بود. او گفته بود: این مذاکرات باید تا جلسه بعدی در نایروبی بی‌وقفه ادامه داشته باشند تا بتوانیم فشار را حفظ کنیم و به هدف ۲۰۲۴ برسیم.

در همین حال از دید محافظان محیط زیست دستاورد کنونی کافی نیست. «ویولا ولگموت» - کارشناس حفاظت از منابع طبیعی از نهاد "گرین پیس" (صلح سبز) - در این رابطه گفت: در پایان، آنها فقط توانستند بر سر یک مصالحه حداقلی به توافق برسند. همه مذاکرات دشوار به دلیل تاکتیک‌های لابی پلاستیک، دوباره به تعویق افتاده است.

هدف این توافق‌نامه از یک سو محدود کردن تولید پلاستیک و از سوی دیگر بهبود دفع و بازیافت مواد پلاستیکی است.

همچنین «اشتفی لِمکِه» - وزیر محیط زیست آلمان - از حزب سبزها نیز به شبکه دو تلویزیون آلمان گفت: ما نمی‌توانیم مشکل پلاستیک را به تنهایی با بازیافت حل کنیم زیرا ابعاد این معضل خیلی بزرگ‌تر از این‌هاست.

طبق داده‌های سازمان ملل، آلودگی پلاستیکی به سرعت در حال افزایش است. بدون اقدام مؤثر برای مقابله با آن، میزان زباله‌های پلاستیکی در اقیانوس‌ها و دریاها می‌تواند از سالانه حدود ۹ تا ۱۴ میلیون تن در سال ۲۰۱۶، بیش از دو برابر شود و تا سال ۲۰۴۰ به سالانه ۲۳ تا ۳۷ میلیون تن برسد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha