• سه‌شنبه / ۱۶ خرداد ۱۴۰۲ / ۰۷:۲۱
  • دسته‌بندی: فوتبال، فوتسال
  • کد خبر: 1402031409124
  • خبرنگار : 71518

تحلیل فنی فوتبال باشگاهی ایران با مجید جلالی

حلقه مفقوده لیگ ایران: VAR نه، بی‌اعتمادی!

حلقه مفقوده لیگ ایران: VAR نه، بی‌اعتمادی!

کارشناس فوتبال ایران می‌گوید بر اساس پارامترهای ارزشیابی، لیگ سوم از لیگ امسال کیفیت به مراتب بهتری داشته است.

به گزارش ایسنا، لیگ برتر بیست و دوم و جام حذفی با قهرمانی پرسپولیس به پایان رسید و شاگردان یحیی گل‌محمدی توانستند هر دو جام باشگاهی ایران را بالای سر ببرند. سپاهان و پرسپولیس با سرمربیان خارجی خود در تعقیب این دو تیم بودند و در هر دو جام یحیی گل‌محمدی با کادرفنی ایرانی - خارجی خود توانست دست بالاتر را داشته باشد. از اتفاقات مهم این فصل که با جام جهانی هم همزمان شده بود، بروز و ظهور تعدادی از فوتبالیست‌های جوان بود و از سوی دیگر اشتباهات داوری به یکی از موضوعات مشترک تمام تیم‌ها بدل شد. در انتهای جدول تیم‌های نفت مسجدسلیمان و مس کرمان هم به لیگ دسته یک سقوط کردند.

پرسپولیس، استقلال و سپاهان تیم‌های ویژه لیگ

مجید جلالی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره شرایط فنی لیگ بیست‌ودوم اظهار کرد: اگر بخواهیم نظر کلی بدهیم شاید غیر منصفانه باشد. قبل از جام‌جهانی لیگ کیفیت خوبی نداشت اما بعد از جام‌جهانی سه، چهار تیم متحول شده بودند. تیم‌هایی مثل سپاهان و استقلال بعد از جام‌جهانی از کیفیت بهتری برخوردار شدند. در کل سه تیم سپاهان، استقلال و پرسپولیس جایگاه ویژه‌تری در لیگ دارند. بودجه، حمایت‌ها و سبک تبلیغاتشان ویژه است. این‌ها کلا تیم‌های ویژه‌تری هستند. بعد از این  سه تیم، تراکتور، فولاد، گل‌گهر و مس رفسنجان شرایط بهتری نسبت به سایر تیم‌ها دارند. بر همین اساس قاعدتا اول تا سوم لیگ باید در اختیار آن سه تیم  ویژه باشد و بعد چهارم تا هفتم باید چهار تیم بعدی باشند.

پرسپولیس باثبات‌تر از سپاهان و استقلال

وی افزود: وقتی نگاه می‌کنیم سه تیم سپاهان، پرسپولیس و استقلال در لیگ بالای ۶۰ امتیاز کسب کردند. این موضوع به ما می‌گوید هر سه تیم شایسته قهرمانی بودند اما اینکه یک تیم متمایز شده، شاید به خاطر پارامترهای فنی بهتری بوده که داشته‌اند. چالش‌های هر سه تیم هم مشابه بوده است. به طور مثال هر سه تیم چالش‌های فنی و حاشیه‌ای برابری داشتند. البته سپاهان و استقلال در شروع خوب نبودند اما در ادامه بهتر شدند. پرسپولیس هم در دوره‌ای چالش‌هایی داشت و بعد توانست بهتر شود. الان ما می‌بینیم ثبات کیفیت فنی پرسپولیس از دو تیم دیگر بهتر بوده است. این مساله به خاطر این است که پرسپولیس دو جام را می‌گیرد. پرسپولیس از نظر کیفی وضعیت خود را در ثبات نگه داشته است. به همین خاطر است در وقت اضافه برابر استقلال، از نظر فنی، بدنی و تاکتیکی خود را اثبات می‌کند.

بیشتر بخوانید

خروجی ضعیف لیگ برتر از نظر تولید بازیکن

جلالی در ادامه با بیان اینکه لیگ ایران در معرفی بازیکن جدید موفق ظاهر نشده است گفت: لیگ ما از نظر اینکه بازیکن تولید کند، موفق نبوده است. ما در لیگ پدیده‌های زیادی ندیدم. اینکه دو و یا سه بازیکن پدیده در لیگی که چند هزار میلیارد تومان هزینه می‌کند می‌بینیم آمار خوبی نیست. خروجی لیگ از نظر فنی و تولید نیروی انسانی خروجی قابل حسابی نیست.

حلقه مفقوده لیگ ایران: VAR نه، بی‌اعتمادی!

ثبات نیمکت‌ها نکته مثبت لیگ برتر

او در پاسخ به این سوال که نقطه ضعف لیگ بیست‌ودوم نسبت به فصل گذشته چه بوده هم گفت: کم بودن خروجی بازیکن ضعف لیگ است. البته اگر بخواهیم درباره نکات مثبت بگوییم باید به ثبات نیمکت‌ها اشاره کنیم. فکر می‌کنم ۱۰ تیم مربیان خود را تا پایان فصل حفظ کردند که این آمار خوبی است.

بیشتر بخوانید

زنگ خطر برای صنعت نفت و نساجی

این کارشناس فوتبال ایران در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا سقوط مس کرمان و نفت مسجدسلیمان  به لیگ یک را عادلانه می‌داند یا خیر؟ گفت: نفت مسجدسلیمان تیمی بود که می‌شد انتظار داشت سقوط کند. گردش این تیم در چند سال اخیر گویای این امر است. تقریبا همه سال‌های نفت مسجدسلیمان در روزهای آخر می‌توانست خود را حفظ کند. وقتی تیمی برای چند سال همین روند را دارد، باید این انتظار را داشته باشد که بالاخره به لیگ یک سقوط کند. هیچ وقت گردش کار نفت مسجدسلیمان به سمت ثبات نبوده است. آنها همیشه تیمی داشتند که کار می‌کردند و آخر فصل هم با یک برد در لیگ می‌ماندند. در این شرایط نمی‌شود انتظار داشت این تیم همیشه در لیگ بماند. اما درباره مس کرمان اصلا چنین انتظاری نداشتم. تیمی بود  که در اواسط فصل کمی بهتر شد اما در پایان فصل نتوانست خود را حفظ کند. برای تیمی مانند مس با آن امکانات واقعا ناراحت کننده است. این زنگ خطر برای صنعت‌نفت هم وجود دارد. این تیم‌ها باید روند با ثباتی را در پیش بگیرند. یعنی اقداماتی را انجام  بدهند که تیمشان را به ثبات برسانند. شاید این خطر برای نساجی هم باشد.

پرسپولیس و یحیی بهترین‌های لیگ

او در پاسخ به این سوال که چه تیمی بهترین تیم لیگ بیست‌ودوم بود؟ گفت: به نظرم پرسپولیس بهترین تیم بود. آنها واقعا عملکرد خوبی داشتند. من فکر می‌کنم بهترین مربی هم یحیی گل‌محمدی بود.

حلقه مفقوده لیگ ایران: VAR نه، بی‌اعتمادی!

بیرانوند بهترین بازیکن لیگ

جلالی درباره بهترین بازیکن لیگ بیست‌ودوم هم گفت: انتخاب بهترین بازیکن سخت است اما در کل علیرضا بیرانوند خیلی خوب کار کرد.

وضعیت خارجی‌ها فاجعه است!

جلالی در ادامه درباره عملکرد بازیکنان خارجی شاغل در لیگ بیست‌ودوم هم گفت: من آمار دقیقی ندارم که چه تعداد بازیکن خارجی در لیگ بوده است. همه سه، چهار بازیکن خارجی که بهتر عمل کرده‌اند را می‌بینند و بر اساس آن جمع بندی می‌کنند، این درحالی است که در لیگ ما نزدیک ۳۰ بازیکن خارجی حضور داشتند و اگر در بین این ۳۰ بازیکن فقط ۳ بازیکن خوب کار کرده‌اند، یعنی خیلی ضرر کرده‌ایم. درست است بازیکنی مثل گولسیانی و یامگا خوب بودند اما خیلی‌های دیگر خوب نبودند و این یک فاجعه است که باید به آن رسیدگی شود.

قضاوت درباره خمس زود است

وی درباره عملکرد مربیان خارجی در لیگ بیست‌ودوم هم گفت: مورایس خوب کار کرده است اما درباره خمس الان نمی‌شود قضاوت کرد چون او فقط ۱۰ بازی سرمربی تراکتور بود و باید در فصل آینده درباره او نظر بدهیم. در کل مورایس در سپاهان خوب کار کرد و عملکرد این تیم مثبت بوده است. اگر سپاهان در بازی با ملوان غفلت نمی‌کردند، قهرمان لیگ می‌شدند.

حلقه مفقوده لیگ ایران: VAR نه، بی‌اعتمادی!

VAR نه، مشکل بی‌اعتمادی است

این کارشناس فوتبال به  شرایط داوری در لیگ بیست‌ودوم اشاره کرد و گفت: به نظرم من متولیان فوتبال ایران این موضوع را باید با حساسیت خاصی دنبال، رصد و آسیب‌شناسی کنند. این موضوع الان به موضوع حساسی شده است. واقعیت این است که داوری ما آن‌قدرها در نتایج لیگ تاثیرگذار نبوده است و آنقدرها هم داورهای ما بد نبوده‌اند. اگر لیگ‌های معتبر دنیا را ببینید، می‌بینید داوری آنها هم کمی اشتباه دارد اما اندازه ما هجمه روی داوری آنها نیست. در ایران درباره VAR صحبت می‌کنند اما مشکل اصلی فوتبال ما چیز دیگری است. شما VAR هم بیاورید این مشکل حل نمی‌شود. مشکل اصلی فوتبال ما «بی اعتمادی» است. برای این باید راه‌حلی پیدا کنیم. بی‌اعتمادی زیادی در باشگاه‌ها و در بین مربیان حاکم شده و از آنها به هواداران رسیده است. این بی‌اعتمادی از کجا آمده است؟ چرا فراگیر شده است؟ پاسخ این سوالات را باید پیدا کنیم و در جهت رفع این بی‌اعتمادی باشیم.

خواهید دید با VAR هم مشکل حل نمی‌شود

او افزود: وقتی بی‌اعتمادی باشد، VAR هم مشکلات را حل نخواهد کرد. من امیدوارم VAR هم بیاید و شما خواهید دید این مشکلات پا برجا خواهد ماند. تا روزی که بی‌اعتمادی باشد، مشکل وجود دارد. خودم وقتی کار می‌کردم اگر به داوری اعتماد نداشتم، اگر یک اوت اشتباه می‌گرفت، نگران می‌شدم اما وقتی به داوری اعتماد داشتم و حتی برای تیمم پنالتی نمی‌گرفت، حرفی نمی‌زدم. این بی‌اعتمادی همه را وادار می‌کند بیانیه‌ بنویسند تا فضاسازی کنند و  در زمان مسابقه هم باعث ایجاد جنجال می‌شود.

لیگ ۲۲ ساله است اما ۳ سال هم پیشرفت نکرده!

او در پایان در پاسخ به این سوال که آیا لیگ ایران به اندازه ۲۲ دوره‌ای که پشت سر گذاشته شده، پیشرفت کرده است یا خیر، گفت: لیگ چه از نظر نوع برنامه‌ریزی و چه از نظر کیفیت سخت افزاری، قوانین برگزاری، نظارت روی بازی‌ها، نقل‌وانتقالات پیشرفت کرده است اما آیا این پیشرفت به اندازه ۲۲ سال بوده است؟ پاسخ من خیر است. چون پیشرفت‌ها خیلی بیشتر از این باید می‌شد. ضمن اینکه از نظر کیفیت فنی در این ۲۲ سال به اندازه ۳ سال هم پیشرفت نکردیم. چون خیلی از پارامترها را از لیگ سوم و پنجم دارم که وقتی با الان مقایسه می‌کنم می‌بینم آن زمان بهتر بودیم. هیچکس این موضوعات را نمی‌بیند و هیچ مرجعی در فوتبال نیست که این پارامترها را معرفی کند. چطور شده که لیگ سوم از لیگ بیست‌ودوم بهتر بوده است؟ همه فقط می‌بینند که چه تیمی قهرمان شده و چه تیمی سقوط کرده است. ما سیستم تحلیل عملکرد و یا ارزشیابی وجود ندارد، کسی به این پارامترها کاری ندارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha