دکتر عباس ذاکریان امروز ۱۳ خردادماه در بازدید از پارک علم و فناوری استان قم به جایگاه محوری سند آمایش استان در تبیین چشمانداز توسعه قم اشاره کرد و گفت: بر این اساس راهبرد توسعه قم باید بر محور افزایش استارتاپها و ارتقاء فناوریهای حوزه علوم انسانی، گردشگری و فناوریهای دیجیتال مانند هوش مصنوعی متمرکز باشد.
وی افزود: از این منظر، به جای مجموعههایی مانند دامشهر که هیچ سنخیتی با بافت و ظرفیتهای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی ما ندارند، توسعه اقتصادی استان به سمت مشاغل دانشبنیان سمت و سو پیدا میکند که اگرچه ممکن است از حیث مقیاس کوچکتر باشند اما در عوض بازدهی بالا و خروجیهای متنوعتری دارند.
فرماندار قم همچنین به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم حمایت گسترده از شرکتهای دانش بنیان اشاره کرد و گفت: حمایت فقط مالی نیست و پارک علم و فناوری باید در کنار حمایت مالی، مشاورههای مختلفی در موضوعات حقوقی، توسعه و فروش محصول را برای صاحبین مشاغل دانشبنیان فراهم بیاورد تا دغدغه آنها به حداقل ممکن برسد.
ضرورت ایجاد کانونهای خلاقیت و شکوفایی در سطح استان
در ابتدای این جلسه، دکتر خیرالله رهسپار فرد، رییس پارک علم و فناوری استان قم نیز ضمن ارائه گزارشی از عملکرد این پارک، توسعه زیست بوم فناوری و نوآوری استان را یکی از برنامههای اصلی پارک اشاره کرد و گفت: در ارکان زیستبوم فناوری و نوآوری، کانونهای خلاقیت و شکوفایی نقش مهمی چون مردمیسازی فناوری و نوآوری را برعهده دارند و تمرکزشان بیشتر از هرچیز بر فرهنگسازی و فعالیتهای ترویجی استوار است.
رهسپار فرد افزود: از اینرو، ایجاد این کانونها در سطح مدارس و محلات سطح استان بسیار ضروری است که مستلزم نقشآفرینی فعال آموزش و پرورش و پایگاههای مردمنهادی مانند مساجد است و این امر بدون همراهی مجموعه فرمانداری امکانپذیر نیست.
فرماندار قم در بازدید از سه واحد فناور مستقر وشا دارو پارس، طرح پردیس تجارت نیکان و موسسه پژوهشهای علوم انسانی و اسلامی آرمان در جریان آخرین دستاوردها و فعالیتهای این شرکتها قرار گرفت.
انتهای پیام
نظرات