محمدجواد عسکری در گفتوگو با ایسنا، کمبود منابع آبی و خشکسالی را از دلایل بروز مشکل در رسیدن به خودکفایی در تولید گندم دانست و اظهار کرد: حدود ۲.۲ میلیون هکتار زمین کلاس یک در کشور زیر کشت محصول گندم قرار میگیرد و اگر این میزان زمین به طور کامل زیر کشت گندم برود نیاز کشور به این محصول برطرف خواهد شد و کمبودی بوجود نخواهد آمد و نیازی به واردات نخواهد بود.
وی افزود: متاسفانه به دلیل تنشهای محیطی، بحران آب و خشکسالی، کشت گندم با مشکل مواجه شده و براین اساس تلاش میشود تا با بهرهگیری از روشهای نوین آبیاری، روشهای تحت فشار و زیرسطحی، فضایی ایجاد شود تا حداکثر عملکرد در واحد سطح ایجاد شود و به خودکفایی در تولید محصول گندم دست پیدا کنیم. البته امسال شرایط مزارع دیمی و آبی گندم به دلیل پراکنش بارندگی به نسبت سال گذشته نسبتا خوب است.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس، خرید تضمینی محصولات کشاورزی را از دیگر عوامل رسیدن به خودکفایی در کنار تامین منابع آبی دانست و با اشاره به هزینههای آماده سازی زمین در مراحل مختلف کاشت، داشت و برداشت، گفت: به دلیل هزینه تولید گندم باید قیمت عقلائی برای آن در نظر گرفت تا تولیدکنندگان با میل و رغبت بیشتری نسبت به تولید آن اقدام کنند. بدیهی است که ایجاد فضای تشویقی، به تولید با کیفیتتر، بیشتر و افزایش عملکرد کمک خواهد کرد.
عسکری همچنین پرداخت به موقع پول گندم به کشاورزان را از دیگر عوامل انگیزشی در کنار ایجاد فضای تشویقی دانست و گفت: کشاورزان پس از برداشت گندم اقدام به کشت محصول دیگری میکنند و طبیعتا نیاز به نقدینگی دارند پس باید با پرداخت به موقع پول گندم به تولیدکنندگان بتوان فضایی ایجاد کرد که کشاورز بدون دغدغه اقدام به کار کشاورزی و تولید انواع محصولات کند.
وی در خصوص پرداخت مطالبات گندمکاران گفت: در خصوص پرداخت به موقع پول گندم دولت مکلف شد در مناطقی که اقدام به برداشت گندم میکنند هر چه سریعتر گندم تولیدی توسط دولت خریداری شود تا مدت زمان خرید طولانی و زمانبر نشود.
انتهای پیام
نظرات