• پنجشنبه / ۱۱ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۲:۱۹
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1402031107641
  • خبرنگار : 71402

تاکید بان کی‌مون بر فشار دیپلماتیک دوچندان روی حاکمان نظامی میانمار

تاکید بان کی‌مون بر فشار دیپلماتیک دوچندان روی حاکمان نظامی میانمار

دبیرکل سابق سازمان ملل با درخواست فشار دیپلماتیک بیشتر بر ژنرال‌های حاکم بر میانمار برای پایان دادن به خشونت گفت که در پی سفر غیرمنتظره ماه گذشته به میانمار با مقامات نظامی این کشور و همچنین اعضای مقاومت مسلحانه در ارتباط است.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، «بان کی‌مون» دبیرکل سازمان ملل به ماهیت این ارتباطات اشاره نکرده و از افشای جزئیات گفتگوهای خود با رهبران نظامی میانمار در دیدارهای ماه آوریل خودداری کرد.

او در کنفرانس خبری خود در سئول همراه با دیگر اعضای گروه «بزرگان» که گروهی از دولتمردان ارشد است که در ابتکارات صلح و حقوق بشر در سراسر جهان مشارکت دارند، صحبت کرد.

بان کی‌مون گفت: من در تماس نزدیک با همه این افراد هستم و قصد داریم تا آنجا که می‌توانیم برای کمک به آنها در دموکراتیزه کردن میانمار کار انجام دهیم.

او گفت که همچنان با مقامات میانمار، رئیس جمهور اندونزی که ریاست دوره‌ای انجمن ۱۰ نفره کشورهای جنوب شرق آسیا را بر عهده دارد و دولت وحدت ملی میانمار که رهبری یک نهاد غیرنظامی زیرزمینی را پس از تسلط ارتش در سال ۲۰۲۱ بر عهده دارد، در ارتباط است. ارتش میانمار در آن سال دولت منتخب آنگ سان سوچی را سرنگون کرد.

بان کی‌مون در دیدارهای خود با ژنرال ارشد مین آنگ هلاینگ، حاکم نظامی میانمار و دیگر مقامات ارشد، از آنها خواست تا ابتکار عمل را برای حل بحران سیاسی خشونت‌آمیز این کشور به دست گرفته و زندانیان سیاسی را آزاد کنند. او همچنین از رهبران نظامی خواست تا طرح صلح پیشنهادی آسه‌آن که میانمار یکی از اعضای آن است و قطعنامه جداگانه سازمان ملل برای توقف خشونت بین ارتش و نیروهای مقاومت طرفدار دموکراسی را اجرا کنند.

سفر بان به دعوت دولت نظامی میانمار انجام شد. او در مورد آنچه که رهبران نظامی در این دیدارها به او گفته‌اند، به ندرت صحبت کرده است. این دولت نظامی همواره درخواست‌های خارجی برای مذاکره را به عنوان نقض حاکمیت میانمار رد کرده و اپوزیسیون طرفدار دموکراسی را «تروریست» می‌خواند.

در این کنفرانس خبری، بان کی‌مون گفت که در ماه آوریل به رهبران نظامی میانمار گفت که «هرگز نمی‌تواند» تلاش‌های آن‌ها برای «اجتناب از بحث» را بپذیرد، اما درباره صحبت‌های آنها توضیحی نداد.

بان کی‌مون خاطرنشان کرد که این رهبران نظامی پس از سفر او حدود ۲۰۰۰ زندانی سیاسی را آزاد کردند، گرچه سوچی که از سال ۲۰۲۱ در زندان به سر می‌برد، همچنان در زندان است.

وقتی از این دبیرکل پیشین سازمان ملل سوال شد که آیا از طرف گروه بزرگان، بازدیدهای بیشتری از میانمار از جمله برای ملاقات یا تماس‌های احتمالی با مخالفان حکومت میانمار خواهد داشت، او در پاسخ گفت که «هرچه لازم باشد» انجام می‌دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha