زمانی سفرەهای ایرانی لبریز از غذاهای سنتی و نوستالژی بود، کە عطر آن در کوچە پس کوچەها میپیچید و اعضای خانوادە را بە دور هم جمع میکرد.
با گسترش تکنولوژی و صنعتی شدن جوامع، غذا کە یکی از نمادهای فرهنگی هر شهر و استانی بود، سریع رنگ فراموشی بە خود گرفت و سفرەهای اصیل ایرانی بە یکبارە رنگ باخت.
امروزە برپایی جشنوارە غذاهای بومی محلی، فرصت خوبی برای زدودن غبار فراموشی بر غذاهای آبا و اجدادی و زندە کردن حس نوستالژی دوران کودکی و سفرەهای رنگین مادربزرگ و پدربزرگها است.
غذا بخش مهمی از فرهنگ کُردها را تشکیل میدهد و انتخاب هوشمندانه مواد اولیه و ادویههای سنتی در نهایت سادگی آن برای تهیه غذاهای محلی این استان، نشان از دانش و آگاهی پیشینیان در ترکیب و طبخ غذاها است.
صدای موسیقی، جریان آب و نسیم خنک باد در کوچە عمارت خسروآباد پیچیدە است و مردم برای بازدید از این جشنوارە یکی یکی وارد عمارت میشوند.
بە محض ورود بە عمارت هجومی از عطر و بوی بینظیری از غذاهای محلی بە مشامم وارد میشود و مرا بە دوران کودکی و آن دستپخت بینظیر مادربزرگ و عطر و بوی بهشتیاش سوق میدهد.
میزهای غذا با سلیقە و زیبایی چندانی چیدە شدە است کە دل از هر رهگذری میزداید و حیاط عمارت خسروآباد میزبان غذاهای خوش آب و رنگ و محلی است کە بخشی از فرهنگ اصیل مربوط بە کردها است.
آمیختە شدن عطر و بوی غذای محلی با طرح و رنگ و زیبایی لباس محلی کُردی و استفادە از گلیم دستبافت و ظروف قدیمی غذا فضای کُردانە و سنتی بە حیاط عمارت بخشیدە و رقابت بر سر طعم و بوی غذاهای محلی همگان را بە وجد آوردە است.
معاون گردشگری و سرمایهگذاری ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کردستان هدف از برگزاری جشنواره غذاهای بومی محلی را با هدف تنوعبخشی به جاذبههای گردشگری کردستان عنوان کرد.
آرمان وطندوست دربارە جشنواره غذاهای بومی محلی کردستان که بهمناسبت دهه کرامت در عمارت تاریخی خسروآباد سنندج برگزار شد، اظهار کرد: در سالهای اخیر گردشگری غذا بهعنوان یکی از راههای جذب گردشگر در کشور شناخته شده است.
معاون گردشگری و سرمایهگذاری کردستان عنوان کرد: استان کردستان هم از این قاعده مستثنی نبوده و توانسته است با ارائه غذاهای محلی متنوع و منحصر بهفرد، در راستای جذب گردشگر گامهای مهمی بردارد.
وطندوست خاطرنشان کرد: فراخوان این جشنواره در هفته گذشته منتشر و در مجموع ٤۰ نفر در قالب ۱٨ گروه در این جشنواره شرکت کردند.
وی در ادامە از تشکیل فدراسیون گردشگری خوراک در مجموعه وزارتخانه و در سطح استان خبر داد.
وطن دوست بر استفادە اقامتگاەها و بومگردیها از غذاهای سنتی تاکید کرد و افزود: هدف ما بر این است تا با ایجاد تنوع غذایی از ارائە غذاهای تکراری در اقامتگاەها و رستورانهای سطح کشور بە ویژە استان کردستان بکاهیم و شاهد تنوع غذایی و استفادە از غذاهای محلی در منوی رستورانها و اقامتگاەهای بومگردی در سطح استان باشیم.
معاون گردشگری و سرمایهگذاری کردستان در پایان یادآور شد: این جشنوارە با همت شهرداری سنندج و با همکاری ادارهکل میراث فرهنگی استان کردستان برگزار و امید است با برگزاری چنین جشنوارههایی بتوانیم بیش از پیش در راستای رونق اقتصاد جوامع محلی و توسعه گردشگری استان موثر باشیم.
انتهای پیام
نظرات