• سه‌شنبه / ۹ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۲:۳۷
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1402030906165
  • خبرنگار : 71282

معاون وزیر کار خبر داد

ارسال پیش نویس اصلاح موادی از قانون کار به دولت

ارسال پیش نویس اصلاح موادی از قانون کار به دولت

معاون وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی امنیت شغلی را دغدغه جدی کارگران دانست و گفت: در حوزه امنیت شغلی پیشنهاد اصلاح مواردی از قانون کار را مطرح کردیم و امیدوارم با تصویب آن در دولت یکی از دغدغه های کار شایسته را از پیش روی جامعه کارگری برداریم.

به گزارش ایسنا، علی حسین رعیتی با تاکید بر مشارکت تشکل های کارگری و کارفرمایی در تصمیم سازی‌ها و تصمیم گیری‌ها، گفت: در فصل هفتم قانون کار مباحث مختلفی تحت عنوان بحث های انگیزشی و دستمزد پیش‌بینی شده است و ما از این موضوع استقبال می‌کنیم که تشکل ها در این حوزه به ما کمک کنند و نمایندگان کارگری و کارفرمایی به جمع‌بندی برسند تا به این اتفاق مهم دست پیدا کنیم.

وی که در هفتمین همایش ملی کار سخن می گفت، ادامه داد: اگر شرکای اجتماعی در بحث و گفت و گوی اجتماعی به توافق برسند، قطعاً دولت کار نظارتی و حمایتی را دنبال خواهد کرد. یکی از موضوعات مهم برای رسیدن به عدالت اجتماعی رعایت حقوق بنیادین کار و مفاد چهارگانه است که در اصول کار شایسته دیده شده است لذا معتقدم ظرفیت‌های حمایت‌های اجتماعی و حقوق بنیادین کار و رفع تبعیض و مواردی از این دست در سایه گفت و گوهای اجتماعی به نتیجه می رسد و دولت بسترهای لازم برای تحقق این هدف را فراهم می کند.
معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه دولت سیزدهم اعتقاد جدی به سه جانبه گرایی دارد و از ظرفیت تشکل ها به خوبی استفاده خواهیم کرد، از تشکل های کارفرمایی و کارگری خواست تا در موضوعات مختلف و تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی ها به کمک بیایند.

رعیتی فرد ادامه داد: در بحث ایجاد اشتغال مولد و اشتغال پایدار و مواردی که ذیل مصوبه دولت برای کار شایسته آمده باید اقداماتی را صورت دهیم و پیگیری کنیم. در برنامه های مختلف توسعه کشور قطعاً باید احکامی برای این موضوع صادر شود که نیازمند استفاده از ظرفیت تشکل‌ها و تقویت گفت‌وگوهای اجتماعی هستیم.

وی با بیان اینکه در دوره گذار از مشاغل به سر می بریم که در چارچوب استاندارد قرار دارند اظهار کرد: امروز با مشاغل نوین و جدید که در چارچوب های جدید شکل گرفته اند مثل استارتاپ ها رو به رو هستیم که از این جهت باید در حوزه روابط کار نسبت به تنظیم‌گری آنها اقدام جدی انجام بدهیم و این امر نیازمند پایبندی به اصول و حقوق بنیادین کار است.

معاون وزیر کار با اشاره به شیوع پاندمی کرونا در کشور گفت: در دوران کرونا خیلی از شغل‌ها به صورت دورکاری بود و مثل گذشته نبود که نیروهای کار در ساعت موظفی سر کار حاضر شوند ولی امروز که پاندمی کرونا به پایان رسیده تجربه خوبی حاصل شد تا حوزه روابط کار خود را به روز کند.

رعیتی فرد در ادامه به مقاوله نامه شماره ۱۵۵ ایمنی و بهداشت کار سازمان جهانی کار و پیوستن ایران به مقاوله نامه اشاره و از کارفرمایان خواست به کارگران آموزش های لازم را در این حوزه ارائه بدهند.

وی گفت: خوشبختانه تفاهم نامه‌ای با سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای منعقد کردیم تا از ظرفیت فنی و حرفه ای در این زمینه بهره مند شویم و در حوزه ایمنی و بهداشت کار اقدامات موثرتری را انجام بدهیم.

معاون وزیر کار با اشاره به آمار حوادث کار در کشور گفت: حوادث ناشی از کار ما در سال عدد قابل توجهی است که نسبت به سال ۱۴۰۰ حدود ۱۳ درصد کاهش پیدا کرده است ولی در عین حال بیش از ۷۰۰ فوتی ناشی از حوادث کار داشتیم.

رعیتی فرد در پایان با اشاره به ارسال پیش نویس اصلاح موادی از قانون کار به دولت گفت: در حوزه امنیت شغلی اصلاح مواردی از قانون کار را پیشنهاد دادیم. امنیت شغلی دغدغه جدی کارگران است و امیدوارم در دولت مصوب شود و به مجلس برود تا یکی از دغدغه های کار شایسته را از پیش روی جامعه کارگری برداریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۳-۰۹ ۱۵:۳۳

کی برطرف میشه خسته شدیم اززندگی سیر شدیم

avatar
۱۴۰۲-۰۳-۰۹ ۲۲:۲۶

سلام ... از مقررات و قوانین که از کارگر حمایت نمی‌کند چه زندگی میشه کرد همیشه قوانین رو چرا باید تغییر بدهند کارگری که کار سخت وزیان آور انجام میدهد باید حمایت شود

avatar
۱۴۰۲-۰۳-۱۰ ۰۹:۲۲

اصلاح قانون کار فقط به ضرر کارگر خواهد بود

avatar
۱۴۰۲-۰۳-۱۰ ۱۳:۴۶

همه تقصیرات به خاطر مشاغل سخته که به تامین اجتماعی و اعضای ان فشار اورده باید بازنشستگی در مشاغل سخت تامین اجتماعی مثل بازنشستگی در مشاغل سخت دولتی با ۲۵ سال سابقه و حداکثر ۳۰ روز حقوق در ماه شود و همچنین بدون محدودیت سنی باشد

avatar
۱۴۰۲-۰۳-۱۰ ۱۳:۴۶

در صورتی کاهش سنوات ارفاقی برای مشاغل سخت جواب میدهد که مثل قبل محدودیت سنی وجود نداشته باشد ولی با یک تفاوت که حداکثر سابقه سنوات در عدد ۳۰ روز حقوق در ماه ثابت بماند یعنی شخص با ۲۳ سال متوالی در مشاغل سخت با ۳۰ روز حقوق در ماه بازنشسته شود بدون محدودیت سنی ولی اگر سابقه شخص حتی تا ۳۰ سال بالا برود باید همان ۳۰ روز حقوق در ماه شامل او شود و نه بیشتر. یعنی نه ۳۱ روز یا ۳۲ روز یا ۳۳ روز یا ۳۴ روز یا ۳۵ روز در ماه. به عبارت دیگر وقتی ۷ سال سنوات ارفاقی جواب میدهد که سقف سابقه تامین اجتماعی که ۳۵ روز در ماه است برای مشاغل سخت به ۳۰ روز حقوق در ماه تبدیل شود. زیرا وقتی کسیکه حتی تا سی سال کار نکرده چرا باید ۳۵ روز حقوق در ماه شاملش بشود.

avatar
۱۴۰۲-۰۳-۱۰ ۱۵:۰۵

باید جوانان رابه سمت آموزش مهارتها فنی و حرفه ای برد چون ازهرصد آموزش دیده چند نفرکارفرما،چند تولید کننده،چندنفرمخترع نوآور .....وشغلی پایداروابرومنداست مسئولین عزیزببنید که میوه فروشی با وانت دست فروشی داره باب ومدمیشه در جوانان خصوصادرشهرستانها