• سه‌شنبه / ۹ خرداد ۱۴۰۲ / ۰۲:۳۹
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1402030905763
  • خبرنگار : 71498

رکورشکنی پی‌در پی مصرف آب

اخطار جدی به ۲ درصد از مشترکان تهرانی

اخطار جدی به ۲ درصد از مشترکان تهرانی

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران گفت: دو درصد از مشترکان شهر تهران بیش از دو برابر الگو مصرف می‌کنند. به مشترکانی که ماهانه بیش از ۴۸مترمکعب آب مصرف می‌کنند، در مرحله اول تذکر می‌دهیم و در صورت عدم توجه اخطار می‌دهیم و با ادامه بی‌توجهی به اخطارها ناچاریم برای رعایت حقوق سایر شهروندان، آب مشترکان بدمصرف را در ساعاتی از روز قطع کنیم.

محسن اردکانی در گفت‌و گو با ایسنا، با بیان اینکه  مصرف آب شهروندان تهرانی در خردادماه امسال با رقم ۵۲ هزار لیتر در ثانیه نسبت به میزان مصرف سال‌های گذشته در این بازه زمانی، بی‌سابقه بوده است، گفت: با وجودی که مصرف آب امسال در اردیبهشت‌ماه نسبت به سال گذشته قابل قبول بوده، اما در چهارم خردادماه از ساعت ۱۲ تا ۱۲:۴۵ در هر ثانیه ۵۲ هزار لیتر آب مصرف شده که این رقم به طور میانگین در آن  روز ۴۱هزار لیتر بوده؛ درحالی که سال گذشته در این زمان ۳۷هزار لیتر آب مصرف شده است.

وی مدیریت بهینه مصرف آب شرب را در دسترس‌ترین راه حل مشکل کم‌آبی تهران دانست و گفت: از آنجا که آب کالایی غیرقابل تولید است و برای تامین آن نیازمند بارش‌ها هستیم، در صورتی که بارش به اندازه کافی نباشد، راهی برای تامین آب اضافی نداریم و در این شرایط باید همه ما به مدیریت مصرف آب توجه بیش‌تری داشته باشیم.  

ضرورت کاهش ۲ مترمکعبی مصرف ماهانه آب خانوارهای پرمصرف

به گفته مدیرعامل آبفای استان تهران، اگر مشترکان پرمصرفی که بیش از دو برابر الگو آب مصرف می‌کنند، روزانه تنها دو مترمکعب از مصرفشان را کم کنند ۱۰۰ میلیون مترمکعب در سال آب ذخیره می‌شود و مشکلی برای تامین آب تهران نخواهیم داشت.

اردکانی با بیان اینکه الگوی مصرف آب در تهران ۱۴ مترمکعب در ماه به ازای هر خانوار است که ۴۷ درصد از مشترکان شرکت آب و فاضلاب استان تهران بیش از الگوی آب مصرف می‌کنند، اظهار کرد: همچنین مشترکانی که ماهانه تا ۱۴ مترمکعب آب مصرف می‌کنند «خوش‌مصرف»، مشترکانی که ماهانه ۱۴ تا ۲۸ مترمکعب آب مصرف می‌کنند «پرمصرف» و مشترکانی که ماهانه بیش از ۲۸ مترمکعب آب مصرف می‌کنند «بدمصرف» محسوب می‌شوند.

به گفته وی در استان تهران سالانه یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون مترمکعب آب توزیع می‌شود که سهم شهر تهران از این میزان یک میلیارد و ۱۲۰ میلیون مترمکعب است و تنها با ۱۰ درصد صرفه‌جویی در مصرف آب شهر تهران، ۱۲۰ میلیون مترمکعب به آب در دسترس سایر شهروندان اضافه خواهد شد.

به‌گزارش ایسنا، بر اساس آمار هواشناسی استان تهران میزان بارندگی در سال گذشته نسبت به میانگین بلندمدت ۴۴ درصد کاهش و نسبت به سال گذشته که سال خشکی محسوب می‌شود شش درصد کاهش یافته است.

با توجه به آغاز فصل گرما و استفاده از کولرهای آبی، سه راهکار اثر قابل توجهی در مدیریت مصرف آب خانوار دارد؛ برای کولرهای آبی سایبان بگذاریم تا آب کمتری از داخل محفظه کولر تبخیر شود؛ کولرها به صورت دوره‌ای بازدید شود و در صورت مشاهده جمع‌شدن آب روی پشت‌بام‌ها بررسی کنیم آیا محفظه کولر نشتی دارد یا خیر. در این صورت اقدام لازم انجام شود و در ساعاتی از شبانه‌روز که از گرمای هوا کاسته می‌شود، کولرها را خاموش کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۳-۰۹ ۱۳:۱۵

جهت کاهش مصرف، فشار آب رو کم کردید، مردم مجبور به نصب پمپ میشوند که علاوه بر تحمیل هزینه بر ساکنین آپارتمانها مصرف برق هم اضافه میشود و مصرف آب هم تغییری نمیکند؟!