شهرام عظیمی معاون دفتر بین الملل وزارت ورزش و جوانان، امروز(هشتم خرداد) در مراسم افتتاحیه این کارگاه مشورتی، بااشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر تبدیل مسئله جوانان به یک مسئله ملی، اظهارکرد: در این راستا، وزارت ورزش و جوانان هم به عنوان یکی از متولیان حوزه جوانان تکالیفی دارد که با همکاری صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد(یونیسف) بدنبال اجرای برنامه هایی دراین رابطه است.
وی یکی از این برنامه ها را طرح توانمندسازی، بهزیستی و کارآفرینی اجتماعی نوجوانان و جوانان با شعار انتقال از مدرسه به محیط کار عنوان کرد و افزود: این پروژه از ۱۰ تیر سال ۱۴۰۰ با سه سمن(سازمان مردم نهاد) حوزه جوانان در استان های کرمانشاه، البرز و تهران استارت خورد.
معاون دفتر بین الملل وزارت ورزش اضافه کرد: طبق برنامه مقرر شد که هرکدام از این سمن ها طی بازه زمانی ۱۸ ماهه، ۱۰۰ نوجوان و جوان آسیب پذیر را با ارائه آموزش مهارت های فنی، توانمند کنند تا اینکه در پایان برنامه حداقل ۴۵ نفر از آنها وارد بازار کار شوند.
عظیمی با بیان اینکه اجرای این پروژه اهداف مختلفی همچون توانمندسازی و بهزیستی نوجوانان و جوانان در مقابله با آسیب های اجتماعی، آموزش مهارت های زندگی، اجتماعی و شغلی به نوجوانان و جوانان و تسهیل کارآفرینی اجتماعی برای نوجوانان و جوانان را دارد، افزود: گروه های هدف این برنامه نوجوانان و جوانان رده های سنی ۱۵ تا ۲۴ سال دختر و پسر هستند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر دو مرکز در کرمانشاه و اصفهان این طرح را اجرا می کنند، گفت: باتوجه به موفقیت ها و دستاوردهایی که این برنامه داشته است، بنا داریم در سایر استان های کشور هم آن را اجرا کنیم.
معاون دفتر بین الملل وزارت ورزش در خصوص دستاوردهای این برنامه هم گفت: در استان کرمانشاه ۱۲۷۴ نفر و در استان اصفهان ۱۲۱ نفر نوجوان و جوان در نیاز سنجی انجام شده شرکت کردند که از این تعداد در کرمانشاه ۵۰۰ نفر و در اصفهان ۴۰ نفر توانستند دوره های توانمندسازی را پشت سرگذاشته و به بازار کارآفرینی راه پیدا کردند.
وی خاطرنشان کرد: از آنجایی که پروژه مشترک وزارت ورزش و سازمان یونیسف، مدلی موفق بود، قرار شد آن را به شکل ملی اجرایی کنیم که درگام اول به ۱۵ استان دیگر آن را تعمیم می دهیم که امروز در کرمانشاه میزبان سمن هایی از این ۱۵ استان هستیم.
عظیمی ملاک انتخاب سمن ها برای اجرای این طرح را داشتن مجوز از وزارت ورزش و جوانان و فعال، باانگیزه و علاقمند بودن به حوزه اشتغال جوانان اعلام کرد و گفت: در کارگاه مشورتی چهار روزه کرمانشاه ۱۵ سمن منتخب از ۱۵ استان کشور حضور خواهد داشت.
ارائه آموزش های مهارتی به ۱۳۹۵ نوجوان و جوان ایرانی
به گزارش ایسنا، در ادامه این نشست، مونیکا نیلسن معاون نماینده یونیسف در ایران هم با اشاره به همکاری سازمان یونیسف و وزارت ورزش و جوانان در اجرای این برنامه، اظهارکرد: برنامه توانمندسازی نوجوانان و جوانان در کرمانشاه می تواند به شکل یک مدل برای کل کشور به اجرا درآید.
وی ادامه داد: بیش از یازده میلیون نوجوان دختر و پسر در ایران زندگی می کنند و حدود ۴۶ درصد از جمیعت این کشور را افراد زیر ۳۰ سال تشکیل می دهند که این نشان می دهد ایران جمیعت جوانی دارد که پتانسیل قابل ملاحظه و بی نظیری برای مشارکت در توسعه اجتماعی و اقتصادی کشور هستند.
معاون نماینده یونیسف در ایران اظهار کرد: توجه مناسب به نیازهای این جوانان و نوجوانان در راستای توانمندسازی آنها از طریق مهارت آموزی یک ضرورت است تا بتوانند در امور اجتماعی و اقتصادی کشور مشارکت داشته باشند.
وی تاکید کرد: تنها در صورتی که سیاستگذاری ها و خدماتی که ارائه می شود، پاسخگو و متناسب با نیاز نوجوانان و جوانان باشد و از آنها حمایت شود، این دو گروه می توانند توان بالقوه خود را محقق کرده و در خدمت کشور و پیشرفت اقتصادی و اجتماعی آن باشند.
نیلسن یکی از راه های حمایت از نسل جوان را توانمندسازی آنها از طریق ارائه مهارت های متناسب با نیازها و علائق آنها دانست و افزود: در این راستا، وزارت ورزش و سازمان یونیسف تلاش های خود را متمرکز کرده اند تا مهارت های شغلی و کارآفرینی را به نوجوانان و جوانان ارائه بدهند و تاکنون هم تعدادی از افرادی که در این طرح مشارکت کرده اند، توانسته اند کسب و کارشان را شروع کنند.
وی به مشارکت سه استان کرمانشاه، البرز و تهران در شروع اجرای این طرح اشاره کرد و گفت: در این طرح تاکنون ۱۳۹۵ نوجوان و جوان از فرصت مهارت آموزی بهره مند شده اند.
نیلسن در ادامه به وجود ۴۷۰۰ سمن در کشور ایران اشاره کرد و گفت: این سمن ها فرصت عظیمی هستند که می توانیم با استفاده از ظرفیت آنها برنامه های توانمندسازی جوانان و نوجوانان را در کشور اجرایی کنیم.
وی با بیان اینکه بخشی از این سمن ها در زیرمجموعه سایر وزارتخانه ها قرار دارند، گفت: وزارت ورزش و جوانان به عنوان نهاد اصلی متولی حوزه جوانان می تواند نقشی مهم را در هماهنگ کردن منابع و برنامه های سایر وزارتخانه ها ایفا کند تا طی این برنامه نسلی سالم، توانمند و با انگیزه تربیت شوند.
کرمانشاه پیشگام در توانمندسازی نوجوانان و جوانان آسیب پذیر
منوچهر حاتمی مدیرکل ورزش و جوانان استان کرمانشاه نیز به عنوان یکی دیگر از سخنرانان این کارگاه مشورتی بااشاره به میزبانی کرمانشاه در برگزاری این برنامه، اظهارکرد: کارگاه مشورتی چهار روزه آشنایی، پیاده سازی و گسترش برنامه توانمندسازی، بهزیستی و کارآفرینی اجتماعی نوجوانان و جوانان(ترنج) طی روزهای هشتم تا یازدهم خرداد در کرمانشاه برگزار می شود.
وی به مشارکت سازمان یونیسف و وزارت ورزش و جوانان در برگزاری این کارگاه اشاره کرد و افزود: در این برنامه ۳۰ نفر از اعضای ۱۵ سمن از استانهای کشور حضور دارند تا طرحی که از چندسال پیش در کرمانشاه در حوزه توانمندسازی نوجوانان و جوانان به اجرا درآمده به آنها آموزش داده شود.
به گفته این مسئول، ارائه این آموزش ها توسط یکی از سمنهای کرمانشاه باعث ورود تعدادی از نوجوانان و جوانان به بازار کار شده، به گونه ای که در حال حاضر یکی از بهترین مراکز تعمیر خودرو در کرمانشاه متعلق به افرادی است که در قالب این طرح آموزش دیده اند.
مدیرکل ورزش و جوانان استان کرمانشاه کرمانشاه را پیشگام اجرای این طرح دانست تصریح کرد: اساتیدی از سازمان یونیسف و وزارت ورزش و جوانان در این کارگاه مشورتی برای شرکت کنندگان به ارائه سخنرانی خواهند پرداخت.
وی گفت: سمن هایی که در این طرح شرکت کنند از سوی سازمان یونیسف مورد حمایت قرار خواهند گرفت.
انتهای پیام
نظرات