• دوشنبه / ۸ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۰:۵۳
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402030805168
  • خبرنگار : 50034

نرخ بیکاری همدان در سال ۱۴۰۱ اعلام شد

نرخ بیکاری همدان در سال ۱۴۰۱ اعلام شد

ایسنا/همدان مرکز آمار ایران نرخ بیکاری استان همدان در سال ۱۴۰۱ را اعلام کرد.

طبق اعلام مرکز آمار ایران، نرخ بیکاری استان همدان در سال گذشته ۹.۴ درصد بوده که نسبت به سال ماقبل آن با نرخ بیکاری ۷.۱ درصد، ۲.۳ درصد رشد داشته است.

مرکز آمار ایران میانگین نرخ بیکاری سال گذشته کشور را ۹ درصد اعلام کرده که بر این اساس نرخ بیکاری همدان چهار دهم درصد از میانگین کشوری بالاتر است.

طبق آمارهای اعلام شده، همدان دهمین استانی است که نرخ بیکاری آن بالاتر از میانگین کشوری است به طوریکه استان های کرمانشاه با ۱۴.۲ درصد، کردستان با ۱۳.۷ درصد و لرستان با ۱۲.۷ درصد نیز بالاترین نرخ بیکاری را در استان های همجوار همدان دارند.

به تفکیک فصول نیز سال گذشته نرخ بیکاری همدان در فصل بهار ۶.۵ درصد، در فصل تابستان ۹.۳ درصد، فصل پاییز ۹.۶ درصد و در فصل زمستان ۱۲.۳ درصد بوده است.

همچنین سهم بخش کشاورزی از مجموع اشتغال استان همدان در سال گذشته ۲۳.۴ درصد، سهم بخش صنعت ۲۹.۷ درصد و سهم بخش خدمات ۴۶.۹ درصد بوده است.

مرکز آمار ایران نرخ مشارکت اقتصادی استان را در سال گذشته ۴۳.۷ درصد اعلام کرده که نسبت به سال ماقبل آن با نرخ مشارکت  ۴۱.۸ درصد، ۱.۹ درصد رشد داشته است.

براساس گزارش مرکز آمار نرخ مشارکت اقتصادی کل کشور در سال گذشته ۴۰.۹ درصد بوده همچنین براساس این گزارش اشتغال در بخش کشاورزی ۱۴.۸ درصد، صنعت ۳۳.۶ درصد و در خدمات ۵۱.۶ درصد بوده است.

طبق اعلام مرکز آمار ایران، بررسی اشتغال در بخش‌های عمده فعالیت اقتصادی نشان می‌دهد که بخش خدمات با ۵۱.۶ درصد بیشترین سهم اشتغال را به خود اختصاص داده، در مراتب بعدی، بخش‌های صنعت با ۳۳.۶ و کشاورزی با ۱۴.۸ درصد قرار دارند. سهم شاغلان بخش کشاورزی و بخش صنعت در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال قبل به‌ترتیب ۱.۵ درصد و ۰.۲ درصد کاهش و سهم شاغلان بخش خدمات ۱.۸ درصد افزایش داشته است.

بررسی نرخ بیکاری جمعیت ۱۵ ساله و بیشتر نشان می دهد که ۹.۰ درصد از جمعیت فعال، بیکار بوده‌اند همچنین براساس فاصله اطمینان ۹۵ درصد نرخ بیکاری کل کشور بین ۸.۸ درصد تا ۹.۳ درصد با نقطه مرکزی ۹.۰ درصد به دست آمده است؛ بدان معنا که این فاصله با اطمینان ۹۵ درصد، مقدار واقعی نرخ بیکاری کل کشور را دربرمی گیرد.

براساس این نتایج، نرخ بیکاری در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بیشتر بوده است. بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری کل کشور نشان می دهد که این شاخص، نسبت به سال قبل(۱۴۰۰)، ۰.۲ درصد کاهش یافته است.

به گزارش ایسنا، اشتغال و بیکاری از جمله موضوع های اساسی اقتصاد هر کشوری است، به گونه‌ای که افزایش اشتغال و کاهش بیکاری، به عنوان یکی از شاخص‌های توسعه یافتگی جوامع تلقی می‌شود. نرخ بیکاری یکی از شاخص‌هایی است که برای ارزیابی شرایط اقتصادی کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha