سرهنگ رضا اکبری در سفر به استان سمنان و در حاشیه دیدار با مدیر کل منابع طبیعی وآبخیزداری استان سمنان بر لزوم تشدید اقدامات حفاظتی در جنگلها و مراتع کشور تاکید و اظهار کرد: مردم و جوامع محلی، یگان حفاظت و حاکمیت سه رکن مهم در حفاظت از اراضی ملی و جنگلها محسوب میشود که اگر نباشند، تمام امکانات نیز نمیتواند به ما کمک کند در نتیجه یگان حفاظت در کنار ارتقای تجهیزات، نوآوری، خلاقیت و اصلاح فرآیندها را نیز دنبال میکند.
وی با بیان اینکه یگان حفاظت منابع طبیعی وآبخیزداری کشور مسئولیت سازماندهی، برنامهریزی و راهبری کلان مجموعه های مرتبط با حفاظت از منابع طبیعی کشور را عهده دار است گفت: هیچ توسعهای در کشور چه عمومی و چه عمرانی نباید بدون پیوست حفاظتی منابع طبیعی انجام شود
سرهنگ اکبری با بیان اینکه نقطه عطف حرکت به سمت امنیت پایدار عرصه های منابع طبیعی فرهنگ سازی، اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به اقشار مردم و به ویژه کودکان و نوجوانان است، تصریح کرد: اگر بتوانیم با روشها و الگوهای آموزشی ترویجی فرهنگ مراقبت از اراضی ملی و طبیعی را نهادینه کنیم نیاز به تشکیل پرونده تخلف و رسیدگی به جرایم و… نیست چرا که نسلی حساس برای حفاظت از عرصه های منابع طبیعی پرورش داده و تربیت خواهد شد و این خود به نوعی پیشگیری از تخریب عرصه های منابع طبیعی است.
این مقام مسئول تاکید کرد: مدیریت حفاظت از عرصه های منابع طبیعی با بهره گیری از تمام ظرفیت دستگاهها و سازمانها و نیز مردمی کردن منابع طبیعی اولویت نخست ما در انجام وظایف سازمانی است.
وی با اشاره به چالشهای جدی پیش روی جنگلها و به ویژه مساله مهم آتش سوزیها بر هدف گذاری اساسی در زمینه مدیریت حفاظت از اراضی ملی تاکید و خاطرنشان کرد: بر این باوریم که مدیریت حفاظت از منابع طبیعی میبایست جایگزین شعار حفاظت از منابع طبیعی شود.
فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ضعف در فرهنگ سازی و اشاعه فرهنگ حفاظت از عرصههای طبیعی در بین مردم را از چالشهای اساسی دیگر در حفاظت از اراضی ملی دانست و خواستار افزایش اطلاع رسانی و آموزش عمومی برای حفاظت از این عرصهها از سوی وزارت آموزش و پرورش، ترویج و مشارکت های مردمی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور شد.
وی بر لزوم همکاری با دیگر دستگاه ها تاکید و اضافه کرد: باید با انعقادد تفاهنامه های جدید بتوانیم مشکلات فرهنگ سازی را برطرف کنیم.
فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: در بحث پیشگیری از آتش سوزی و کنترل حریق در عرصههای ملی حمایت و پشتیبانی سایر دستگاهها از منابع طبیعی و هماهنگی با این مجموعه میتواند به قانونمند شدن ضوابط این سازمان در اجرای وظایف اصلی خود در حفاظت بهتر از عرصههای ملی کمک شایان توجهی کنند.
فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی آبخیزداری کشور با بیان اینکه مردم محلی نقش مهمی در حفاظت از عرصه های منابع طبیعی دارند، از مدیران استانی خواست که برای پیشگیری و اطفای حریق در جنگلها و مراتع از مجریان طرحها و بهرهبرداران منابع طبیعی، همیاران طبیعت، دهیاران، مدیریت بحران استانداری، هلال احمر، نیروهای نظامی و انتظامی و شورای اسلامی روستاها در مناطق بحرانی کمک بگیرند.
سرهنگ اکبری با اشاره به نزدیک شدن به فصل گرم سال بر لزوم شناسایی نقاط بحرانی و عرصه های مستعد حریق تاکید کرد و افزود: برای کنترل و پیشگیری از حریق در جنگلها و مراتع بهره گیری از دیدهبانها بسیار مهم و اساسی است .
فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور همچنین از مسؤولان روابط عمومی ادارات منابع طبیعی و آبخیزداری استانها خواست با اطلاعرسانی از طریق رسانههای ملی و محلی در مناطقی که مردم بیشترین تردد را برای دستیابی به طبیعت دارند هشدارهای لازم را اعلان و سامانه امدادی ۱۵۰۴و ۱۳۹ را در اختیار مردم قرار دهند تا به محض رؤیت هرگونه تخریب، تصرف و یا حریق، به این دو سامانه در ستاد ملی و استانها اطلاع دهند.
وی خواستار برگزاری مانورهای مشترک و تقویت گشت و مراقبت توسط یگانهای حفاظت منابع طبیعی در استانها شد و از یگان حفاظت خواست با توجه به شروع فصل تابستان گشتهای مراقبت در عرصه های منابع طبیعی افزایش یابد.
انتهای پیام
نظرات