• شنبه / ۶ خرداد ۱۴۰۲ / ۰۹:۰۰
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1402030603474
  • خبرنگار : 50130

مدال طلای سرخ بر گردن کشاورزی کردستان

مدال طلای سرخ بر گردن کشاورزی کردستان

ایسنا/کردستان این بار سور و سات بهاری با سفره سبز آمیخته با بوته های سرخ، ریزش باران و نوای "هوره" به نماد از اصالت و ماندگاری، در روستای شیان برپا بود و طبیعت بکر و زیبای منطقه میزبان مهمانان چهارمین جشنواره توت فرنگی، از اقصی نقاط کشور بود.

گولان(اردیبهشت) در کردستان، نماد زیبایی های بهشت برین را برای همگان زمینی می کند و بهار میزبان خوان نعمت های الهی در جای جای این دیار است.

این بار سور و سات بهاری با سفره سبز آمیخته با بوته های سرخ، ریزش باران و نوای "هوره" به نماد از اصالت و ماندگاری، در روستای شیان برپا بود و طبیعت بکر و زیبای منطقه میزبان مهمانان چهارمین جشنواره توت فرنگی، از اقصی نقاط کشور بود.

علاقه مندان از همه جا آمده بودند و اهالی روستا برای کم کردن حجم ترافیک به وجود آمده، از ورود ماشین ها به آبادی جلوگیری می کردند، اما این اقدام هم پاسخگو نبود و جاده های خاکی و کم حجم شیان بار سنگین ترافیک خودروها را تاب نیاورد و برای ساعاتی قفل شده بود.

ریزش باران آغاز جشن را همراهی کرد و تعداد زیادی از مهمان ها را به داخل نمایشگاه صنایع دستی که در محل برپا شده بود کشاند و بازار غرفه داران را هم  گرم کرد.

اگرچه چهارمین جشن شکرگزاری توت فرنگی در کردستان همچون سال های گذشته با کمبودهایی مواجه بود، اما امسال نسبت سایر سال های گذشته شلوغ تر بود.

در کل کشور توت‌فرنگی را با نام کردستان می‌شناسند و بە آن لقب سرزمین و معدن طلای سرخ ایران را دادەاند. نقل است؛ بوته توت‌فرنگی نخستین بار در دهه ۴۰ شمسی، توسط یکی از مشایخ منطقه از ترکیه برای نشاء به سروآباد مریوان کنونی آورده شد و در پی تکثیر آن تا امروز بخش بزرگی از زمین‌های حاصلخیز آبی دامنه‌های کوهپایه‌ای کردستان را در بر گرفته است.

جذب سرمایه‌گذار داخلی و خارجی برای راه‌اندازی صنایع تبدیلی و فرایند فرآوری توت‌فرنگی، تجاری‌سازی و برندسازی صادراتی این محصول و معرفی جاذبه‌های گردشگری کشاورزی از مهم‌ترین دغدغه های محصول توت فرنگی در کردستان و بهانه برگزاری چنین جشن هایی است.

مدال طلای سرخ بر گردن کشاورزی کردستان

توت فرنگی کردستان سرآمد کشور است

محمد مهدی برومندی، در جشنواره توت فرنگی که در روستای شیان در شهرستان سنندج، برگزار شد، با بیان اینکه امروز جشنواره یکی از برترین محصولات کشاورزی در بهترین نقاط کشاورزی کشور برگزار می شود، اظهار کرد: کردستان از پتانسیل های اصلی کشور در تولید و تامین محصولات کشاورزی است که علاوه بر تأمین کشور، در زمینه صادرات هم موفق است.

وی کشاورزی در زمین های شیب دار و شرایط سخت جغرافیایی کردستان را نتیجه همت کشاورزان پر تلاش این خطه دانست و افزود: کردستان در حوزه زیرساخت کشاورزی با مشکلاتی مواجه است و فعالیت در اراضی کوهستانی کردستان سخت کوشی می طلبد؛ باغداران کردستان سرآمد باغداران ایران هستند.

وی با بیان اینکه ۵۰ درصد ارزآوری کشاورزی مربوط به بخش باغبانی است، عنوان کرد: سالانه ۱۳۵ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در کشور تولید می‌شود که صادرات بخشی از آن ۶ میلیون دلار درآمد ارزی را به دنبال دارد.

معاون امور باغبانی وزارت کشور از تولید سالانه ۹ میلیون تن توت فرنگی در دنیا خبر داد و گفت: از میزان ۱۲۰ هزار تن در ایران تولید می شود و افزون بر ۶۰ درصد تولید توت فرنگی ایران متعلق به کردستان است.

وی، خاطر نشان کرد: مرکز تحقیقات کشاورزی و دانشگاه کردستان در تولید و توسعه کشت این محصول تاثیرگذار بودند.

مدال طلای سرخ بر گردن کشاورزی کردستان

بهبود شرایط روستاهای گردشگر پذیر در بخش سیروان سنندج/افزایش ظرفیت سردخانه‌های استان به ۷۰ هزار تُن

استاندار کردستان به صراحت گفت که وعده هایی را که سال گذشته و در جشنواره «شیان» به کشاورزان استان و مردم این روستا دادیم، تحقق یافته است.

اسماعیل زارعی کوشا که برای شرکت در جشنواره توت فرنگی به روستای شیان از توابع شهرستان سنندج رفته بود، گفت: سال گذشته وعده دادیم در حوزه ایجاد سردخانه و صنایع تبدیلی اقدامات اساسی و تاثیرگذاری انجام دهیم که این این امر بعد از گذشت یک‌سال محقق شده است.

وی با اشاره به اینکه روستای شیان مهد تولید توت فرنگی ایران است و این عنوان باید برای این روستا و بخش سیروان حفظ شود، اظهار کرد:با توجه به وجود آب فراوان و کشاورزان تلاشگر ما نیز به عنوان بخش دولتی باید زمینه‌های لازم را برای توسعه وکشت این محصول و همچنین استقرار صنایع تبدیلی و صادرات آن فراهم کنیم.

استاندار کردستان با بیان اینکه در طی یک‌سال گذشته ظرفیت سردخانه های استان از ۴۰هزار تن به ۷۰هزار تن رسیده است،  افزود: در همین مدت نیز در یک کار جهادی توان تولید کارخانجات صنایع تبدیلی به بیش از ۲۰۰هزارتن در سال رسیده است. زارعی کوشا عنوان کرد: آغاز عملیات احداث و بهسازی جاده روستاهای بخش سیروان، حل مشکل آنتن دهی و اینترنت روستاها از اقداماتی بوده است که در راستای عمران و آبادانی هرچه بیشتر روستاهای این بخش اجرایی و عملیاتی شده است.

استاندار کردستان ادامه داد:  امسال چند برابر اعتبارات سال گذشته را به بخش سیروان اختصاص خواهیم داد تا وضعیت روستاهای گردشگرپذیر این بخش که قابلیت فراوانی برای جذب مسافر و درآمدزایی دارند بهبود پیدا کند. 

زارعی کوشا ادامه داد: جشنواره توت فرنگی در واقع جشن شکرگذاری به خاطر وجود چنین نعمتی در استان است که موجب درآمدزایی و اشتغال روستاییان ما شده است.

معرفی ارقام جدید توت فرنگی در کردستان

پیمان اسکندری، در ادامه این جشن اظهار کرد: توت فرنگی کردستان امروزە یک برند در کشور است و استان کردستان در تولید توت‌فرنگی رتبە یک کشور را دارد و سالانه حدود ۵۰۰ هزار تن محصولات باغی در کردستان تولید می‌شود.

اسکندری بیان کرد: سالانه ۶۵ هزار تن توت‌فرنگی در استان کردستان تولید می‌شود و با فاصلە بسیار نسبت بە سایر استان‌ها در تولید توت فرنگی پیشگام است.

وی در ادامە بر توسعە بخش کشاورزی تاکید و بیان کرد: توسعە در بخش کشاورزی، توسعە سایر بخش‌های استان را نیز بە دنبال دارد.

اسکندری اضافە کرد: در حال حاضر حدود ۱۷ هزار بهرەبردار در بخش توت فرنگی مشغول بە کار و فعالیت هستند.

وی یادآور شد: برای جبران عقب ماندگی استان در حوزە گلخانەای در حال حاضر نهضت گلخانەای در استان ایجاد شدە و در ظرف دو سال آیندە ۳۰۰ هکتار بە سطح مساحت گلخانەهای استان اضافە می‌شود.

مدال طلای سرخ بر گردن کشاورزی کردستان

۲۳۰۰هکتار از باغات سنندج زیر کشت توت فرنگی است

 حسن عسکری،فرماندار سنندج هم در چهارمین جشنواره توت‌فرنگی شیان، با بیان اینکه بخش سیروان با یک هزار هکتار بیشترین سطح زیرکشت محصول توت‌فرنگی شهرستان سنندج را دارد، اظهار کرد: بخش سیروان یکی از بخش‌های مهم شهرستان سنندج با سه هزار و ۳۲۷ خانوار دارای جمعیتی بالغ بر ۱۸ هزار نفر با اشتغال غالب منطقه باغداری است که نقش موثری در اقتصاد منطقه و شهرستان سنندج دارد.

وی، سطح زیرکشت توت‌فرنگی شهرستان سنندج را دو هزار و ۳۰۰ هکتار اعلام کرد و افزود: ۱۲ هزار خانوار به صورت مستقیم از این راه امرار معاش می‌کنند.

فرماندار سنندج، با بیان اینکه، سالانه در استان کردستان ۶۵ هزار تن توت‌فرنگی تولید می‌شود بیان کرد: حدود ۶۰ درصد این میزان در شهرستان سنندج تولید می‌شود.
وی، نبود واحدهای فرآوری و صنایع تبدیلی را از مهم ترین چالش های توت فرنگی کردستان ذکر کرد و افزود: قرار است که اعتبارات به سمت روستاها سوق داده شود؛ بر همین اساس ۵۷ درصد اعتبارات کمیته برنامه ریزی شهرستان سنندج به روستاها اختصاص داده شده است.

عسگری، از اختصاص ۹۶ میلیارد تومان به حوزه راه روستایی و ۷۳ میلیارد تومان هم به آبرسانی این روستا خبر داد.

وی یادآور شد: اقدامات در راستای تقویت زیرساخت ها هم برای منطقه سیروان انجام شده و برای جاده شیان هم بیش از یک میلیارد تومان از اعتبارات سال گذشته اختصاص یافته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha