• چهارشنبه / ۳ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۰:۵۰
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402030301879
  • خبرنگار : 71516

توافق طرف‌های لیبیایی در مراکش با انتخاب نخست وزیر و اعضای پارلمان

توافق طرف‌های لیبیایی در مراکش با انتخاب نخست وزیر و اعضای پارلمان

کمیته مشترک شورای عالی لیبی و پارلمان این کشور اعلام کرد که به توافقی درباره مسائل مربوط به انتخاب نخست وزیر و اعضای پارلمان رسیده‌اند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی، کمیته ۶+۶ مشترک شورای عالی لیبی و پارلمان این کشور که مکلف به آماده سازی قوانین انتخاباتی است در کنفرانس مطبوعاتی در پایان دومین روز از مذاکرات خود در شهر بوزنیقه مراکش اعلام کرد: برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی طبق اقدامات همزمان خواهد بود و پارلمان آتی از دو اتاق مجلس نمایندگان و سنا تشکیل می‌شود.

این کمیته بر تمایل خود برای تکمیل پیش‌نویس قوانین انتخابات در نشست بوزنیقه تأکید کرد.

عمر محمد ابولیفه، سخنگوی این کمیته اعلام کرد که توافق کاملی درباره مسائل مربوط به انتخاب نخست وزیر و اعضای پارلمان و چگونگی مشارکت احزاب در انتخابات پارلمانی از طریق لیست‌های حزبی یا نامزدی انفرادی رسیده‌اند.

پارلمان لیبی در طبرق ۱۶ مه فتحی پاشاغا، نخست وزیر مکلف شده از سوی این پارلمان را برکنار کرد.

پارلمان طبرق فوریه ۲۰۲۲ پاشاغا را به تشکیل دولت جدید مکلف کرد. عبدالحمید الدبیبه، نخست وزیر دولت وحدت ملی لیبی با این اقدام مخالفت کرد که موجب دودستگی مجدد در لیبی شد.

در این راستا خبرگزاری آناتولی ترکیه جزئیات توافق اعلام نشده میان عبدالحمید الدبیبه و خلیفه حفتر، فرمانده ارتش ملی لیبی درباره تشکیل دولت وحدت را منتشر کرد.

این خبرگزاری به نقل از یک منبع سیاسی لیبیایی اعلام کرد: این توافق طی مذاکرات اخیر میان هیئت‌هایی از دولت وحدت ملی لیبی و نمایندگان حفتر در قاهره صورت گرفت و براساس آن الدبیبه نخست وزیر دولت وحدت آتی خواهد بود در مقابل از فشار آوردن برای ممانعت از مشارکت حفتر در انتخابات ریاست جمهوری آتی دست خواهد کشید. این اقدام اجازه تصویب قوانین انتخاباتی را می‌دهد که طبق آن دوتابعیتی‌ها و نظامیان نیز می‌توانند وارد رقابت انتخاباتی شوند. حفتر به دلیل اینکه تابعیت آمریکا داشت و نظامی بود از شرکت در انتخابات منع شده بود.

این منبع اعلام کرد: فتحی پاشاغا با این توافق که قرار بود طبق آن معاون نخست وزیر شود، مخالفت کرد. همین مساله باعث شد تا حفتر بر پارلمان طبرق برای برکناری وی از پست نخست وزیری فشار بیاورد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha