علی چاله چاله با بیان اینکه استان کرمانشاه رتبه نخست کشت و تولید نخود کشور را دارد، اظهار کرد: استان کرمانشاه از دیرباز قطب اول تولید نخود در کشور بوده، به طوری که سالانه بیش از ۱۴۵ هزار هکتار از اراضی دیم استان زیر کشت نخود می رود و بیش از ۱۰۵ هزار تن محصول تولید می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با اشاره به اینکه عمده مزارع نخود استان کرمانشاه دیمزار است، افزود: توسعه سطح زیر کشت نخود در این استان با توجه به قابلیت های موجود می تواند درآمد و اشتغال خوبی را برای زارعین فراهم آورد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه توسعه سطح زیر کشت نخود را نیازمند نگاه توسعه ای و همه جانبه دانست و تصریح کرد: توسعه کشت نخود نیازمند اقدامات اساسی و برنامهریزیهای ویژه است.
چاله چاله به چالشها و مشکلات تولید، مصرف و صادرات نخود پرداخت و گفت: تولید نخود در کشور به دلیل مشکلات مختلف هر ساله دچار فراز و نشیبهایی میشود که نه تنها تولیدکنندگان بلکه مصرفکنندگان را نیز با چالش روبرو میکند که اهم این چالشها شامل نظاممند نبودن برنامههای صادرات و واردات، پایین بودن سرانه مصرف، عدم وجود قیمت تضمینی، خام فروشی محصول، نبود صنایع غذایی و جانبی متناسب با ذائقه جامعه، اختصاص اراضی کمبازده و کوچک به کشت نخود، عدم استقبال کشاورزان از بیمه محصولات کشاورزی بهخصوص نخود به دلیل عدم پرداخت خسارت مناسب، کمبود معرفی ارقام لپهای و نخود بهاره مقاوم به بیماری و پابلند توسط مراکز تحقیقاتی، گرانی و تورم لحظهای در نهادهها و دستمزدها است.
وی سپس اشاره ای هم به تاکید وزارت جهاد کشاورزی بر تغییر الگوی کشت داشت و گفت: برگزاری یک همایش در قالب یک نشست تخصصی با حضور خبرگان این حوزه به منظور ارائه راهکارهای جهش تولید نخود در کشور، از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی برگزاری جشنواره ملی نخود را نقطه عطفی در راستای توسعه کشت نخود دانست و گفت: برگزاری جشنواره ملی نخود در کرمانشاه فرصتی برای انتقال دستآوردهای علمی و به دست آمده توسط کارشناسان و کشاورزان پیشرو به سایر نخود کاران کشور است.
جشنواره ملی نخود هفتم خرداد به میزبانی کرمانشاه برگزار می شود.
انتهای پیام
نظرات