• سه‌شنبه / ۲ خرداد ۱۴۰۲ / ۰۹:۰۶
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1402030200927
  • خبرنگار : 50167

بانوان دو برابر بیشتر مستعد ابتلا به اختلال اضطراب هستند

بانوان دو برابر بیشتر مستعد ابتلا به اختلال اضطراب هستند

ایسنا/زنجان روانشناس بالینی گفت: اختلال اضطراب فراگیر در بانوان دو برابر آقایان بوده و میانگین شروع سن ۲۰ الی ۳۰ سالگی است.

محسن داداشی در گفت‌وگو با ایسنا، در رابطه با اختلال اضطراب فراگیر، اظهار کرد: مشخصه اصلی اختلال اضطراب فراگیر نگرانی است؛ به طوری که افراد دارای اختلال اضطراب فراگیر، دائم و ۲۴ ساعته نگران هستند.

وی در رابطه با تشخیص اختلال اضطراب، افزود: نگرانی غیرقابل کنترل، نگرانی است که در اکثر حیطه‌های زندگی بوده و برای یک مورد نیست و به خاطر این می‌گویند که اختلال فراگیر است؛ مثلاً نگرانی راجع به تحصیل، آینده شغلی، مالی و روابط وجود دارد که این موارد از جمله معیارهای تشخیصی اختلال اضطراب فراگیر است.

این روانشناس بالینی در رابطه با علائم اختلال اضطراب، تصریح کرد: مشکل در خواب، اختلال در توجه، مشکل در تمرکز، تنیدگی عضلانی، خستگی زودهنگام و بی‌قراری و تحریک‌پذیری از جمله علائم اختلال اضطراب است.

روانشناس بالینی با بیان اینکه معمولاً اختلال اضطراب در حدود ۹۰ درصد افراد با اختلال دیگر از جمله افسردگی، اختلال هراس اجتماعی و اختلال وحشت‌زدگی همراه است، گفت: اختلال اضطراب فراگیر در بانوان ۲ برابر آقایان بوده و میانگین شروع سن ۲۰ الی ۳۰ سالگی است.

داداشی با بیان اینکه اگر اضطراب ناشی از بیماری‌های طبی و سوءمصرف مواد و یا بدکارکردی تیروئید نباشد و نگرانی به حدی باشد که زندگی فرد را تحت تاثیر قرار دهد، در این صورت می‌گوییم، فرد مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر است، اظهار کرد: اکثر اوقات به علت بدکارکردی انتقال‌دهندگان عصبی در مغز و لوب قسمت پس سری و فرونتال هسته‌های قاعده‌ای، بروز می‌کند و این‌ها مشخصه اصلی افراد مضطرب بوده و هسته اصلی این اختلال نگرانی است؛ این افراد دائما نگران هستند.

وی با اشاره به اینکه میان ترس، اضطراب، اختلال وحشت‌زدگی و استرس تفاوت وجود دارد، افزود: ترس، هیجانی است مربوط به اینجا و اکنون و وابسته به محرک بوده و و کاملا واکنش مناسبی است و ریشه تکاملی دارد علائم آن تپش قلب و تعریق، نفس‌نفس زدن که حالت گریز و ستیز ایجاد می‌کند.

این روانشناس با بیان اینکه بیشتر برای درمان اختلال اضطراب از درمان غیردارویی استفاده می‌شود، گفت: ارتباط با این اختلال هر چند ساده به نظر می‌آید ولی بسیار سخت بوده چون مزمن می‌شود و افراد زمانی مراجعه می‌کنند که مشکل واقعاً مزمن شده و بعد از چندین سال که اختلال شروع شده به پزشک مراجعه می‌شود.

داداشی با بیان اینکه افراد زمانی که اختلال اضطراب فراگیر آنان مزمن می‌شود، به پزشک مراجعه می‌کنند و درمان سخت می‌شود، اظهار کرد: افراد مبتلا به این اختلال دچار تپش قلب می‌شوند و به متخصص قلب مراجعه می‌کنند و با انجام اکو هیچ چیزی مشاهده نمی‌شود و علائم گوارشی مثل نفخ، ترش کردن، یبوست و اسهال در این افراد بیشتر دیده می‌شود و به دلیل اینکه هورمون‌های فرد دچار اختلال می‌شود دچار خارش پوست می‌شوند.

این روانشناس با بیان اینکه اختلال وحشت‌زدگی آمیزه‌ای از ترس و اضطراب است و فرد می‌ترسد الان سکته کند و نگران از اینکه در آینده هم اتفاق بیفتد، خاطرنشان کرد: استرس هیجان ناشی از فشارهای روانی بیرونی و درونی است که به انسان وارد می‌شود و اگر جمع جبری این فشارهای وارده بر بدن بیشتر از توانمندی روانشناختی فرد باشد باعث استرس در فرد می‌شود.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha