به گزارش ایسنا به نقل از پارس صنعت، صرفهجویی در آب کشاورزی میتواند به صورت مستقیم و غیرمستقیم به حفظ منابع آبی، حفاظت از محیط زیست و کاهش هزینههای انرژی منجر شود.
از قدیم تاکنون آبیاری در کشاورزی با استفاده از روشهای مختلفی انجام میگرفت. در گذشته، از روشهای سنتی و دستی برای آبیاری که شامل استفاده از برکهها، رودخانهها، چاهها و جویبارها بود، استفاده میکردند.
با پیدایش فناوریهای جدید، روشهای پیشرفتهتری برای آبیاری استفاده شد که میتوان از انواع مختلف آن به آبیاری قطرهای، آبیاری با مهپاش و آبیاری فوارهای اشاره کرد.
آشنایی با آبیاری قطرهای در کشاورزی
آبیاری قطرهای (Drip irrigation)، یکی از پیشرفتهترین روشهای آبیاری است که با قطرهقطره ریختن روی گیاهان باعث صرفهجویی در مصرف آب و کاهش هدررفت آن میشود. این روش آبیاری نیاز به لولههای و اتصالات پلیاتیلن، پمپ آب و برخی لوازم دیگر دارد.
از آنجایی که اگر مقدار آب مصرفی در کشاورزی بیشتر از نیاز گیاهان باشد، نه تنها موجب تلف شدن منابع آبی میشود بلکه میتواند باعث آلودگی خاک و آب شود؛ بنابراین لازم است تا با استفاده از ابزارهایی میزان آبیاری گیاهان را بهینه کنیم.
یکی از وسایل بهینهسازی در آبیاری، نوارهای تیپ هستند که علاوه بر مصرف کم آب، میتواند به رشد بیشتر محصولات هم کمک کنند. نوارهای تیپ یکی از راهکارهای مهم برای حفاظت از منابع آبی، کاهش هزینههای آبیاری و در نتیجه حفظ محیط زیست هستند.
نوار تیپ یا نوار آبیاری قطرهای چیست؟
نوار تیپ (Drip tape)، یکی از وسایل آبیاری قطرهای است که با استفاده از لولههای خاصی از جنس پلیاتیلن نرم، قطرات آب را در فاصلههای معین و میزان مشخص به ریشه گیاهان میرسانند.
نوار تیپ آبیاری عمدتاً از یک لوله پلیمری انعطافپذیر با عرض ۱۲ تا ۳۰ سانتیمتر ساخته میشود که در بالا، کنار و یا زیر خاک در کنار گیاهان قرار میگیرد. در طول لوله تیپ، دریپرها یا سوراخهایی در فواصل 10، 20 و 30 سانتیمتری تعبیه شده است که قطرات آب را با فشار کم به بیرون میریزند.
با کمک نوار تیپ، آب به صورت یکنواخت و بدون هدررفت به گیاهان میرسد و از خشک شدن آنها در فصول گرم و زیر تابش نور خورشید شدید جلوگیری میکند. استفاده از نوار تیپ آبیاری به کشاورزان کمک میکند تا میزان آب مصرفی را به حداقل برسانند و همچنین با آبیاری متمرکزتر رشد گیاهان را افزایش دهند.
نگاهی به تاریخچه نوار تیپ آبیاری
نوار تیپ به عنوان یکی از لوازم آبیاری مدرن در دهه 1960 میلادی به وجود آمد. اولین نمونه از نوار تیپها با استفاده از پلاستیک نازک در سال 1965 توسط شرکت «Toro Company » تولید شد اما پس از آن، استفاده از نوار تیپ خیلی رایج نبود.
در دهه 1970 میلادی، با افزایش هزینههای آب، استفاده از نوار تیپ آبیاری دوباره شدت گرفت. در این دوره، شرکتهایی مانند Toro، Chapin Watermatics و John Deere طرحهای جدیدی را برای نوار تیپ آبیاری ارائه کردند.
با نگاهی به تاریخچه کشاورزی درمییابیم که فلاحت پیشهای چندهزار ساله است. در این مسیر، اسلوب کشاورزی تغییراتی زیادی کرد که آبیاری قطرهای سرآمد آنهاست.
از لولههای پلیاتیلن گرفته تا مخزن آب در این روش آبیاری، همه تنها یک هدف داشتند؛ صرفهجویی!
نوار تیپ نیز قطعهای از پازل آبیاری قطرهای است که هم به مصرف بهینه آب کمک میکند و هم کشاورزان را از زحمت آبیاری مداوم بینیاز و البته صنعت کشاورزی را پربرکتتر میکند.
روش تولید نوارهای تیپ و مواد تشکیلدهنده آن
نوارهای تیپ به شکل یک شلنگ پلاستیکی نرم و انعطافپذیر با قطر نسبتاً کم و طولهای 1000 تا 3000 متری ساخته میشوند. این نوارها درون دیوارههای خود سوراخهای کوچکی دارند که قطرات آب از آنها جاری میشود.
وجه تمایز نوارهای تیپ دقیقاً از همین جا آغاز میشود. به طوری که اگر نوار تیپ تنها دارای سوراخهایی در فواصل معین باشد و در مسیر یک درز قرار بگیرد، نوار تیپ درزدار یا بغل دوخت نام میگیرد. در صورتی که اگر به جای روزنه از قطرهچکان یا پلاکهایی استفاده شود، نوار تیپ پلاکدار میشود.
مقدار و فاصله بین سوراخهای نوار تیپها نیز به نوع کشت، نوع خاک و میزان نیاز به آبیاری تنظیم میشود و در نهایت نوار تیپ را در کلافهای بزرگ 1000 متری بستهبندی میکنند. این رولها در فروشگاهها به معرض فروش کشاورزان و باغداران میرسد.
قیمت نوار تیپ 1000 متری چقدر است؟ (پر فروشترین نوع نوار تیپ در حال حاضر)
قیمت نوار تیپ آبیاری به عوامل مختلفی مانند طول نوار، قطر لوله، جنس و کیفیت محصول و برخی موارد دیگر بستگی دارد؛ همچنین، قطعاً قیمت نوار تیپ نیز تحت تأثیر بازار و شرایط اقتصادی دائماً در حال تغییر است.
اگر به دنبال خرید انواع نوار تیپ هستید، میتوانید با مراجعه به سایت پارس صنعت (www.parsanat.com) آخرین قیمت این محصول را استعلام بگیرید. همچنین اگر قصد خرید انواع نوارهای آبیاری را در متراژهای 1000 متری و بالاتر دارید نیز میتوانید سفارشهای خود را به کارشناسان پارس صنعت ارسال نمایید.
برای کسب اطلاعات بیشتر به لینک بالا مراجعه نمایید.
انتهای رپرتاژ آگهی
نظرات