زهرا رسولزاده شاعر کتاب ۲۰۰ شاهبیت ادب پارسی در گفتوگو با ایسنا، گفت: ما وارث گنجینههای بینظیر ادبی هستیم، اما در این زمانه، فضای ادبیات و کتابهای درسی از ادبیات کهن دور شده و جای خواندن و حفظ شعر فاخر شاعران ایرانی در ذهن زیباپسند نوجوانان خالی است.
وی افزود: هنرهای ادبی از جمله مشاعره از دیرباز نُقل و نَقل محفلها بوده است و حاصل یک دهه مطالعه و پژوهش در آثار ادبی شعر و داستان و همچنین ۲۰سال تدریس ادبیات فارسی، تألیف این کتاب شده است.
این بانوی شاعر تصریح کرد: این روزها که مدرنیته و فضای هوشمند دست و قلم را از فرزندان ما ربودهاند و در حافظه ادبی دانش آموزان و دانش دوستان فقط ابیاتی مانده که به جبر کتابهای درسی در ذهن نگاه داشتهاند پس برای حفظ فرهنگ و ادبیات ایرانی به لطف هنرهای ادبی باید کاری کرد.
این مدرس ادبیات، تأکید کرد: ادبیات غنی پارسی با گنجینه شگرف و بزرگ شاعران و ادیبان همواره در طول تاریخ ستونی برای نگاهداشت هنر و فرهنگ ایران بزرگ بودهاند و همراه با زیبایی و لطف و مهر آن، چراغ مرواریدی بر دامن آبی زلال دریای معرفت شدهاند.
وی تصریح کرد: فرهنگ و ادب پارسی میراثی است که در طول تاریخ برای ما حفظ شده است چه آن هنگام که چون داستان رستم که یلی بود در سیستان به قلم فردوسی، سینه به سینه و پدر به فرزند ماندگار شد چه شاهکارهای ادبی که به یارای خط خوش و ناخوش در پهنهی این بیکران مانا شدند.
این بانوی شاعر کاشانی گفت: فاصله نسل جوان از شکوه ادبیات پارسی، مرا بر آن داشت که به لطف هنر ادبی مشاعره، ۲۰۰ بیت از شاهکارهای ادبیات پارسی و شاعران ایران زمین را به ترتیب الفبا در این کتاب جمع کنم تا هم تفنّنی باشد هم آموزشی و هم یادگاری که در این گنبد دوّار بماند.
رسولزاده افزود: شاعرانی مثل طالب آملی، عماد خراسانی، شاطر عباس صبوحی، انور همدانی، ابن حسام خوسی، فرصت کرمانشاهی، غنیمت پنجابی که تذکره آنها برای نسل امروز ناشناخته ماندهاند در این کتاب معرفی شده و شش بیت از شعر آنها ارائه شده است.
زهرا رسولزاده، متولد ۱۳۵۵ و دانشآموخته کارشناس ارشد زبان و ادبیات فارسی و مسئول انجمن ادبی بانوان کاشان است و تاکنون چهار مجموعه شعرِ «پشت پرچینها»، «مهتاب در آب»، «قبلهنماها خستهاند»، «کاشان دارد از تشنگی میمیرد» و تاریخ یک صدسالگی آموزش و پرورش کاشان را در ایران چاپ کرده و مجموعه شعر «خودت بگو، چه کنم با تو که تمام منی» از او در تاجیکستان منتشر شده است و مجموعه شعر «۲۰۰ شاهبیت ادب پارسی» توسط انتشارات وثوق به تعداد یک هزار نسخه در نمایشگاه کتاب تهران رونمایی شد.
انتهای پیام
نظرات