مجید دارابی ۳۱ اردیبهشت ماه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: استان سمنان از نظر زیرساخت های ارتباطی و فناوری از پیشروترین استان ها در کشور است.
وی با اشاره به گستردگی بالای جغرافیایی استان سمنان گفت: استان سمنان ششمین استان پهناور کشور است و این در حالی است که از نظر جمعیت سی و یکمین استان کشور است و همین سبب شده که به دلیل تراکم پایین جمعیت ، هزینه های ارتباطی در استان چه در حوزه سرمایه گذاری و چه هزینه های نگهداری، به شدت بالا باشد.
وی علی رغم هزینه بالای نگهداری و توسعه زیرساخت های ارتباطی، عملکرد استان سمنان در حوزه ترتباطات و مخابرات را درخشان ارزیابی و تصریح کرد: استان سمنان عملکرد قابل قبولی در این بخش داشته و خوشبختانه استان ما در حال حاضر از نظر شاخص توسعه ارتباطات در شمار سه استان نخست کشور است.
فناوری با هوشمندسازی، تندرستی را به سالمندان هبه می کند
وی فناوری اطلاعات در خدمت سالمندان و تندرستی در حین سلامتی به عنوان شعار سال اتحادیه جهانی مخابرات نام برد و افزود: فناوری می تواند با هوشمندسازی، تندرستی را به سالمندان هبه کند.
مدیرعامل مخابرات استان سمنان از تاکید اتحادیه جهانی ارتباطات بر توانمندسازی کشورهای کمتر توسعه یافته از طریق فناوری اطلاعات خبر داد و افزود: با توانمندسازی کشورهای کمتر توسعه یافته، دهکده جهانی به معنای واقعی آن محقق خواهد شد.
وی با اشاره به برنامه های مخابرات استان در هفته مخابرات گفت: در این هفته پروژه هایی به ارزش ۶۱ میلیارد و ۵۷۰ میلیون تومان در قالب ۲۶۶ طرح مخابراتی در شهرستان های هشتگانه استان سمنان، اجرا و به بهره برداری رسیده است.
دارایی از توسعه متوازن استان در حوزه مخابرات یاد کرد و گفت: در توسعه زیرساخت های ارتباطی در این استان به عدالت توجه ویژه شده و امروز شاهد توسعه متوازن در استان هستیم.
سمنان پایتخت فناوری کشور
مدیرعامل مخابرات استان سمنان توسعه ارتباطی در مناطق روستایی استان را نمودی از توسعه متوازن در استان نام برد و اضافه کرد: با توجه به توسعه متوازن و مناسب زیرساخت های ارتباطی در استان و همچنین مطرح بودن استان به عنوان استانی پیشرو در این بخش و همچنین با توجه به اینکه استان سمنان نیز از منظر پدافند غیرعامل نیز در سطح ملی مورد توجه بوده و از نظر این شاخص نیز جایگاه ممتازی در کشور دارد،، پیشنهاد شده که استان سمنان به عنوان پایتخت فناوری در کشور معرفی شود.
وی ادامه داد: پیشنهاد شده همچنان که تهران پایتخت سیاسی، مشهد مشهد پایتخت مذهبی، اصفهان پایتخت فرهنگی، همدان پایتخت تاریخی در کشور است، استان سمنان نیز به عنوان پایتخت فناوری در کشور معرفی شود.
مدیر مخابرات منطقه سمنان با اذعان به اینکه استان سمنان با برخورداری از توان بالا و بهره مندی از عمده زیرساختهای فناوری، ظرفیت معرفی به عنوان پایتخت فناوری و دیجیتال کشور را دارد ادامه داد: در همین راستا باید در این استان به جای توسعه صنایع شیمایی و صنایع آب بر و..، صنایع مبتنی بر اقتصاد دیجیتال شکل بگیرد.
دارایی از ضریب ۴۰ درصدی تلفن های ثابت در استان خبر داد و گفت: به ازای هر خانوار ۵ نفره در استان، دو خط تلفن ثابت فعال در استان وجود دارد که ضریب بالایی در مقایسه با میانگین کشوری و شاخص های پیشرو در منطقه است.
بهره مندی ۹۹ درصدی جمعیت روستایی استان از ارتباطات
وی با بیان اینکه هیچ متقاضی مانده ای در این بخش در استان وجود ندارد افزود: بهره مندی ۹۹ درصدی جمعیت روستایی استان از ارتباطات و برخوردی ۹۸ درصدی جمعیت روستایی از تلفن های ثابت خود به تنهایی گویای توسعه ارتباطات در این استان پهناور است.
وی با بیان اینکه به دلیل برخورداری از همین ویژگی استان سمنان در انتخابات الکترونیکی همواره حائز رتبه اول کشور شده اظهار کرد: در آخرین انتخابات کشور ۹۹ درصد صندوق های اخذ رای در استان تحت شبکه قرار داشتند.
وی از ضریب ۱۲۰ درصدی استان در تلفن های همراه فعال خبر داد و گفت: به ازای هر چهار نفر در استان پنج سیمکارت فعال وجود دارد. این در حالی است که این شاخص در سیمکارت صادره استان ۱۹۰ درصد است و تاکنون یک میلیون و ۵۰۰ هزار سیمارت در استان صادر شده است.
تکنولوژی باند پهن در ۹۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان
وی از بهره مندی ۹۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان از تکنولوژی باند پهن خبر داد و افزود: روستاهای باقیمانده استان نیز ظرف دو سه ماه آینده به این تکنولوژی روز دنیا، تجهیز می شوند.
وی سمنان را از استان های پیشرو کشور در زمینه زیرساخت فیبرنوری دانست و تصریح کرد: ۷۰ هزار ظرفیت فیبر نوری در استان سمنان وجود دارد وکه تاکنون افزون بر هشت هزار آن رسما به بهرهبرداری رسیده است.
رتبه سوم سمنان در اشتراکADSL
دارایی از وجود ۸۵ هزار مشترک ای دی اس ال در استان خبر داد و اضافه کرد: افزون بر ۲۰ هزار نفر دیگر نیز مشترک دیگر اپراتورها در استان هستند و به عبارتی نزدیک به ۱۱۰ هزار مشترک در مجموع در این بخش در شهرستان های مختلف استان سمنان وجود دارد.
وی ضریب نفوذ ای دی اس ال در استان را بیش از ۴۰ درصد اعلام و خاطرنشان کرد: استان سمنان از نظر این شاخص نیز رتبه سوم کشور را دارد.
وی از فیبر نوری به عنوان تکنولوژی روز دنیا نام برد و اظهار کرد: استان سمنان در زمینه زیرساخت های ارتباطی از بسیاری از استان های بزرگ کشور جلوتر و پیشروتر است و از همین رو معرفی آن به عنوان پایتخت فناوری دیجیتال، شایسته این استان ممتاز و پیشرو است.
وی ادامه داد: استان سمنان بی تردید از نظر توسعه تکنولوژی فیبرنوری در سطح کشور استان پیشرو است. ضمن اینکه این استان به عنوان استانی علمی و دانشگاهی نیز مطرح است و در بسیاری از شاخص ها در شمار چند استان برتر کشور قرار دارد.
انتهای پیام
نظرات