• چهارشنبه / ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۲۲:۲۴
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1402022717750
  • خبرنگار : 50040

ایسنا گزارش می دهد؛

از جایگاه ایران در موت کورت های بین المللی تا لزوم تمرین و تکرار دادرسی

از جایگاه ایران در موت کورت های بین المللی تا لزوم تمرین و تکرار دادرسی

ایسنا/گیلان به همت کانون دادبان سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی استان گیلان و با همکاری معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان و اندیشکده نظام مسائل کشور و موسسه مشاهیر دانش، اولین دوره مسابقات ملی «موت کورت» کیفری جنایی با محوریت پرونده قتل برگزار شد.

این دوره از مسابقات با شرکت ۲۲ تیم آغاز شد و در نهایت ۱۷ تیم موفق به ارسال لوایح خود شدند که با نظر هیئت داوران پنج تیم به مرحله حضوری مسابقات راه یافتند و طی دو روز به رقابت می پردازند.

دکتر امیر زوار جلالی، وکیل پایه یک دادگستری در حاشیه برگزاری اولین دوره مسابقات ملی موت کورت کیفری - جنایی استان گیلان در گفت وگو با ایسنا، مسابقات موت کورت را به معنی برگزاری دادگاه های شبیه سازی شده و تمرینی دانست و اظهار کرد: دانشجویانی که قصد دارند در آینده در مسند قضاوت و یا منصب وکالت فعالیت داشته باشند، با شرکت در این مسابقات می توانند آمادگی پیدا کنند تا جدا از مباحث نظری و ماهیتی آکادمیک که در دانشگاه ها می آموزند، به صورت عملی نیز این آموخته ها را به کار ببندند.

وی با اشاره به سابقه خیلی طولانی موت کورت در عرصه بین الملل، اضافه کرد: موت کورت در ایران کمی مغفول مانده است، اما تیم های زیادی از دانشگاه های کشور در مسابقات موت کورت بین المللی حضور دارند و افتخارآفرینی می کنند.

از جایگاه ایران در موت کورت های بین المللی تا لزوم تمرین و تکرار دادرسی

این داور اولین دوره مسابقات ملی موت کورت گیلان با بیان اینکه موت کورت های بین المللی بسیار متفاوت برگزار می شود و دارای موضوعات متنوع است، تصریح کرد: یکی از قدیمی ترین و مهمترین موت کورت های بین المللی، موت کورت «فیلیپ جساپ» است که در حوزه حقوق بین الملل عمومی و دیوان بین المللی دادگستری(معروف به لاهه) برگزار می شود.

زوار جلالی، موت کورت های «هانری دونان» را در حوزه دیوان کیفری بین المللی دانست و خاطرنشان کرد: هر ساله در سطح بین المللی موت کورت هایی با موضوعات تجارت و مالکیت فکری و رسانه و دعاوی سرمایه گذاری تجاری و... برگزار می شود و هیچ محدودیتی برای شرکت کنندگان وجود ندارد و تیم ها از همه کشورها با هم به رقابت می پردازند.

وی با بیان اینکه آخرین موت کورت بین المللی در واشنگتن دی.سی آمریکا و با حضور بیش از ۱۰۰ تیم از دانشگاه های مختلف جهان برگزار شد، تاکید کرد: ۴۸ تیم برتر جهان به دور نهایی رفتند که تیم دانشگاه علامه طباطبایی یکی از آنها بود.

این مدرس دانشگاه، مسابقات موت کورت را ویژه دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد و پژوهشگران دوره دکتری و حتی کارآموزان وکالت دانست و متذکر شد: موت کورت های بین المللی به زبان انگلیسی برگزار می شود و لذا فرصت خوبی است تا موت کورت های داخلی را نیز ارتقا دهیم و دوره هایی را به زبان انگلیسی برگزار کنیم.

وی با بیان اینکه سال گذشته تیم موت کورت دانشگاه تهران حائر رتبه برتر جهان در ثبت لایحه و دفاع کتبی شد، عنوان کرد: به عنوان داور این دوره از مسابقات در گیلان، سطح لوایح را بسیار بالا و دفاعیات را خوب می بینم؛ الیته این مسابقات برای اولین بار در گیلان برگزار شده و جای کار دارد و باید تداوم داشته باشد.

از جایگاه ایران در موت کورت های بین المللی تا لزوم تمرین و تکرار دادرسی

رحیم پیردیر، یکی دیگر از داوران اولین دوره مسابقات ملی موت کورت گیلان نیز در گفت وگو با ایسنا، هدف از برگزاری مسابقات موت کورت را ارتقای سطح کیفی دادرسی ها دانست و اظهار کرد: بالا رفتن کیفیت رسیدگی چه از منظر دفاع(وکالت) و چه از منظر مقام رسیدگی کننده نیازمند تمرین و تکرار جهت رفع خطاهای موجود در این فرایند است.

وی موت کورت را نوعی تمرین و آزمون و خطا و ارزیابی بین دانشجویان و کارآموزان و همه افرادی دانست که در امر رسیدگی قضایی دخالت دارند و متذکر شد: موت کورت یک عنوان آموزشی بسیار عالی است که فارغ از آموزه های تئوری و آکادمیک که در دانشگاه ها گفته می شود، در عمل به منصه ظهور می رسد.

این وکیل پایه یک دادگستری با اشاره به ظرفیت ها و شاخص های علمی استان گیلان از حیث قضاوت و وکالت، اضافه کرد: استان گیلان به برگزاری چنین مسابقاتی نیازمند بوده؛ این در حالی است که در برخی از استان ها از جمله تهران موت کورت به عنوان تمرین هفتگی و ماهانه بین دانشجویان رواج دارد.

پیردیر، بر افزایشی شدن روند مسابقات موت کورت در گیلان تاکید کرد و از مسئولان امر خواست همکاری لازم را در این خصوص داشته باشند و گفت: فرصت خوبی است تا مواردی که روند دادرسی را به خطا می برد، مورد ارزیابی و بازیابی قرار بگیرد.

وی سطح علمی شرکت کنندگان در این دوره از مسابقات را خیلی خوب دانست و یادآور شد: قطعا ماحصل چنین روندی، وکلای مدافع قوی و قضاتی است که پایبند به قوانین و موازین و اصول دادرسی هستند.

از جایگاه ایران در موت کورت های بین المللی تا لزوم تمرین و تکرار دادرسی

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha