• سه‌شنبه / ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۴:۵۳
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1402022616810
  • خبرنگار : 50167

سقط عمدی جنین سبب اختلالات عصبی و خلقی می‌شود

سقط عمدی جنین سبب اختلالات عصبی و خلقی می‌شود

ایسنا/زنجان رئیس گروه سلامت خانواده و جمعیت دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان گفت: ناباروری و اختلالات عصبی و خلقی از جمله افسردگی در بانوانی که سابقه سقط عمدی دارند، بیشتر است.

شیرین بخشی در گفت‌وگو با ایسنا، در رابطه با سقط جنین، اظهار کرد: سقط جنین عمدی، آسیب جدی به سلامت جسمی و روانی مادر وارد می‌کند و ناباروری، خونریزی، از دست دادن رحم ناشی از خونریزی یا عفونت یا پارگی و عفونت به دلیل باقی ماندن بقایای بارداری از جمله عوارض جسمی سقط جنین است.

وی با بیان اینکه ناباروری و اختلالات عصبی و خلقی از جمله افسردگی در بانوانی که سابقه سقط عمدی دارند بیشتر است، افزود: رحم، اندام بسیار آسیب‌پذیری بوده و هرگونه دست‌کاری در آن به شکل دارویی (گیاهی یا شیمیایی) یا فیزیکی (وارد کردن ضربات بیرونی و درونی) به منظور سقط جنین امکان دارد منجر به عوارض جدی و حتی مرگ مادر شود.

این مسئول با بیان اینکه در سه ماه اول پس از سقط جنین، نرخ بستری مادران در بیمارستان روانپزشکی، بیش از ۵ برابر جمعیت شاهد است، تصریح کرد: انواع اختلالات اضطرابی و فوبیاها، اختلالات خواب، رویاهای حاوی مضامین مربوط به زنده بودن فرزند، رویاهای تکراری اضطراب‌زا، هجوم ذهنی خاطرات سقط، احساس ترس، ناراحتی، سردرگمی و اضطراب، خدشه‌دارشدن رابطه با دیگر فرزندان، بالا رفتن احتمال سوءمصرف موادمخدر و احساس شرمساری و مشارکت در گناه از جمله عوارض روان‌شناختی سقط جنین است.

رئیس گروه سلامت خانواده و جمعیت دانشگاه علوم پزشکی استان با بیان اینکه با سقط جنین در مکان غیراستاندارد و افراد غیرماهر و مصرف خودسرانه دارو سقط جنین و تهیه آن از اماکن غیرمعتبر و عطاری‌ها، عوارض بیشتری در انتظار بانوان است، گفت: افرادی که سقط جنین انجام داده‌اند، در صورت بروز علائمی چون احساس تب و لرز، خونریزی واژینال در حد قاعدگی یا بیشتر و ترشحات بدبوی واژینال و دردهای لگنی و شکمی، سریعا به پزشک یا نزدیکترین مرکز خدمات جامع سلامت مراجعه کنند.

بخشی با بیان اینکه مشکل اصلی جامعه‌ای که مرتکب سقط جنین می‌شود این است که جنین را، انسان نمی‌پندارد و برای آن احترامی قائل نیستند، خاطرنشان کرد: سقط جنین از همان لحظه انعقاد نطفه بوده و همان‌طور که قتل یک انسان کامل از دیدگاه شریعت، اخلاق و انسانیت زشت شمرده می‌شود، سلب حیات از یک جنین نیز میزانی از همان زشتی را دارد.

به گزارش ایسنا، سقط جنین به ختم بارداری قبل از هفته‌ ۲۲ اطلاق می‌شود و به صورت خودبه‌خودی و یا به صورت عمدی و بنا به درخواست مادر انجام می‌شود.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha