دکتر مهدی زنگنه در گفت وگو با ایسنا افزود: جمعیت جوان به عنوان یکی از عوامل مهم اقتدار کشورها به شمار می رود و سرمایه انسانی از مولفه های اساسی توسعه یافتگی و پویایی اقتصاد همه کشورها محسوب می شود.
زنگنه گفت: متاسفانه در سال های اخیر روند باروری در کشور شیب نزولی داشته است، بررسی های انجام شده حاکی از آن است که نرخ باروری کلی از ۲.۱ در سال ۱۳۹۵ به ۱.۶ در سال ۱۴۰۰ رسیده است.
وی بیان کرد: با توجه به تغییر و تحولات جمعیت در کشور و روند کاهشی میزان باروری در کشور، مقام معظم رهبری در این خصوص "سیاست های کلی جمعیت" (۳۰ اردیبهشت، ۱۳۹۳) را ابلاغ نمودند و در تقویم جمهوری اسلامی روز ملی جمعیت نام گرفته است.
زنگنه تصریح کرد: در همین راستا، قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت که در مورخ ۲۴/۷/۱۴۰۰ در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید که مشتمل بر ۷۳ ماده و ۸۱ تبصره در جهت حمایت از زو جهای جوان، حمایت از خانواده و حمایت از مادران می باشد.
وی اظهار کرد: سیستان و بلوچستان جوانترین ساختار جمعیت را در بین استانهای کشور دارد.
همچنین به گفته مسئولان ثبت احوال استان، سالانه بیش از ۹۰ هزار واقعه ولادت در سطح استان سیستان و بلوچستان به ثبت می رسد که از این تعداد ۹۶ درصد در مهلت قانونی و در کمترین زمان ممکن به ثبت رسیده است.
طبق آمارهای ثبت احوال استان، سیستان و بلوچستان رتبه جوانترین استان را در کشور داراست به طوریکه ۶۶.۷ درصد جمعیت استان زیر ۳۰ سال سن دارند و این امر علاوه بر شکوفایی و رشد جمعیت جوان نیازمند توجه و نگاه خاص به منطقه برای ایجاد اشتغال است.
انتهای پیام
نظرات