دکتر ساناز دهقانی عصر امروز دوشنبه، ۲۵ اردیبهشت، در اولین همایش تجلیل از خانوادههای اهداکننده اعضاء دانشگاه علوم پزشکی نیشابور که در فرهنگسرای سیمرغ این شهرستان برگزار شد، شاخص اهداء عضو در ایران را به ازاء هر یک میلیون نفر، ۱۲.۲ و در نیشابور ۲۴ اعلام و بیان کرد: به ترتیب کلیه، کبد، قلب، ریه، پانکراس و روده بیشترین اعضائی است که در ایران پیوند میشود.
رئیس اداره فراهمآوری و پیوند اعضاء وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: دانشگاههای علوم پزشکی نیشابور، مشهد و سبزوار جزو پنج دانشگاه برتری هستند که نسبت به جمعیتشان بیشترین آمار اهداء عضو را دارند.
دهقانی تاکید کرد: معمولا در هر استانی که به صورت گروهی در زمینه اهداء عضو کار میکنند، اهداء اعضا به عنوان یک فرهنگ نهادینه شده است.
وی با بیان اینکه از بیماران مرگ مغزی که قادر به اهداء عضو هستند، فقط یکسومشان مایل به اهدا عضو هستند، اظهار کرد: مسائل فرهنگی و ضعف دانشگاهها در شناسایی بیماران مرگ مغزی ۲ دلیل اصلی برای کاهش موارد اهداء عضو در کشور است.
رئیس اداره فراهمآوری و پیوند اعضاء وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: ایران در خاورمیانه در زمینه پیوند کلیه رتبه اول را دارد. در حال حاضر ما قادر به انجام تمام عملهای اهداء عضو هستیم.
اهداء عضو بالاترین سطح ایثار در علم پزشکی است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی نیشابور نیز در این مراسم با بیان اینکه اهداء عضو بالاترین سطح ایثار در دانش پزشکی است، عنوان کرد: این فداکاری میتواند به یک تا هشت نفر جان دوباره ببخشد؛ یکی از سیاستهای تشویقی برای نهادینهسازی فرهنگ اهداء عضو این است که از هر خانواده اهداکننده یک نفر در دانشگاه علوم پزشکی نیشابور استخدام خواهد شد.
دکتر مجید درودی با تاکید بر اینکه اهداء عضو یک حیات معنوی و صدقه جاری است، اظهار کرد: سال گذشته دانشگاه علوم پزشکی نیشابور ۱۴ مورد تقاضای اهداء عضو از بیماران مرگ مغزی داشت که براساس این آمار، رتبه نیشابور در زمینه این عمل خداپسندانه در سطح خراسان رضوی اول و در کشور چهارم است.
آمار چشمگیر اهداء عضو در نیشابور نشانگر فرهنگ و تمدن غنی مردم این شهر است
امام جمعه نیشابور هم در ادامه این مراسم با اشاره به آیاتی از قرآن درباره ایثارگری گفت: هرچند ما نمیتوانیم ارزش حیات و زندگی را درک کنیم اما خداوند در قرآن فرموده اگر به یک انسان حیات بخشیم مانند این است که به کل بشر حیات بخشیدهایم. چنین بیانی نشانگر ارزش والای زندگی است.
حجتالاسلام سیدقاسم یعقوبی افزود: خدا را شکر که شهرستان نیشابور این نگاه آسمانی قرآن را مورد توجه قرار داده و درود بر خانوادههایی که نجاتبخش حیات بشر شدهاند.
وی اظهار کرد: در اهداء عضو همیشه چهار گروه در خط مقدم هستند؛ ابتدا خانواده اهداکننده که این تصمیم سخت و بزرگ را اتخاذ میکنند؛ دوم پزشکان که با دستان هنرمند و علم والای خود این انتقال اعضا را انجام میدهند؛ سوم آن عزیزی است که اعضاء بدنش نجاتبخش است و چهارم هم کسانی هستند که گیرنده عضو هستند.
یعقوبی افزود: اینکه نیشابور در کشور رتبه چهارم اهداء عضو را کسب کرده، ریشه در تمدن و فرهنگ مردم این دیار دارد که در اهداء عضو و جانبخشی زبانزد هستند.
پایانبخش این همایش تجلیل از خانوادههای اهداکننده اعضا بود.
انتهای پیام
نظرات