دکتر علیرضا حسنی عضو هیأت علمی گروه شهرسازی دانشگاه بجنورد در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: جانمایی بیمارستان فوق تخصصی ۳۲۰ تخت خوابی مادر و کودک در بجنورد به موضوع مهمی برای مردم تبدیل شده است که شورای اسلامی شهر بجنورد علی رغم اینکه وظیفه ای در این خصوص ندارد، اما براساس رسالتی که به نمایندگی از مردم دارد برای اجرای تحقیقات علمی-دانشگاهی ورود کرد.
وی با بیان اینکه این تحقیقات بنا به درخواست کمیسیون عمران، معماری، شهرسازی و ترافیک شورای اسلامی شهر بجنورد و پس از سخنان استاندار خراسان شمالی مبنی بر اینکه جانمایی این پروژه، کارشناسی شده باشد انجام گرفت، افزود: ما نیز در گروهی ۸ نفره متشکل از اساتید شهرسازی، معماری، عمرانی و ارزیابان لایه های اطلاعاتی اقدام به تحقیقات علمی-دانشگاهی برای یافتن بهترین نقاط با هدف ساخت این بیمارستان فوق تخصصی کردیم.
وی ادامه داد: در این تحقیقات علمی-دانشگاهی، ۲۰ لایه اطلاعاتی از مقالات علمی و کتب معتبر علمی استخراج شد تا شرایط ایده آل ساخت این بیمارستان در نظر گرفته شود. لایه های مختلف براساس داده های نرم افزاری و تخصصی مورد بررسی قرار گرفت و طی آن، قابلیت سنجیِ تمام سطح شهر بجنورد استخراج و تمام پلاک های سطح شهر در نظر گرفته شد.
دکتر حسنی بیان کرد: این تحقیقات، فارغ از مالکیت زمین ها انجام شد و نتایج بررسی های صورت گرفته نیز در ۳ طبقه مطلوب (سبز)، بی تفاوت یا خنثی (زرد) و نامطلوب (قرمز) دسته بندی شد.
نتیجه تحقیقات
وی تصریح کرد: عمده پلاک های بررسی شده در پهنه غربی بجنورد به دلیل ملاحضات فرودگاهی، کاربری های اداری و پدافندی، در اولویت ۳ و ۴ قرار می گیرد.
وی گفت: در پهنه شمالی شهر نیز شهرک گلستان وجود دارد و مسئله مسافت پیش می آید. همچنین آب سطحی در آنجا نیز بالاست و ملاحضات محیطی وجود دارد. لذا در اولویت سوم قرار می گیرد.
عضو هیأت علمی گروه شهرسازی دانشگاه بجنورد اظهار کرد: اما پلاک های موجود در پهنه شرقی و شمال شرقی بجنورد، مکان مناسبی برای ساخت این بیمارستان است که جزئیات آن در اختیار اعضای شورای شهر قرار گرفت و در جلسه ای با حضور مسئولان از جمله متولیان علوم پزشکی، فرماندار و پاکمهر نماینده مردم استان در مجلس، ارائه شد.
اولویت نخست ساخت بیمارستان
وی به ۲ نقطه بسیار مناسب برای ساخت این بیمارستان فوق تخصصی ۳۲۰ تخت خوابی مادر و کودک بجنورد اشاره کرد و افزود: قبل از پمپ بنزین بهادری حوالی کلانتری ۱۲ بجنورد در طرح تفصیلی جدید، میدانی وجود دارد که ۴۲ متری شهیدان امامی فر به آن منتهی می شود و از بازار روز امام رضا (ع) به شهرک فرهنگیان نیز امتداد پیدا می کند. یعنی رینگی ۴۲ متری است که از ۳ طرف معبر داشته و منظر مطلوبی هم دارد.
دکتر حسنی تصریح کرد: این نقطه، مناسب ترین نقطه برای ساخت بیمارستان مورد نظر است و تمام بررسی های علمی-دانشگاهی نیز نشان دهنده مطلوبیت آن و سبز بودن آن دارد. لذا از آنجایی که این نقطه، ۶.۵ هکتار وسعت داشته و این بیمارستان نیز به ۴.۵ هکتار فضا نیاز دارد، نخستین اولویت است.
وی با بیان اینکه یک بیمارستان فوق تخصصی به مجموعه هتلینگ و... نیز دارد، گفت: می شود در ۴.۵ هکتار از این نقطه بیمارستان را احداث کرد و در ۲ هکتار مابقی نیز بخش های هتلینگ، پارکینگ و امکانات پشتیبان و خدمات رسان را اجرا کرد.
وی ادامه داد: این محل در مجاورت بافت مسکونی نیست و مشکل ترافیکی هم به وجود نخواهد آورد. برای توسعه سال های آینده نیز امکان برنامه ریزی در آن به صورت کامل وجود دارد؛ به طور کلی نیز تمام جوانب کار در آن سنجیده شده است.
دومین اولویت ساخت بیمارستان
مجری طرح پژوهشی مطالعات تخصصی امکان سنجی و جانمایی بیمارستان فوق تخصصی مادر و کودک در بجنورد به دومین نقطه مطلوب در بررسی های انجام شده که در اولویت دوم قرار دارد نیز اشاره کرد و گفت: پشت مجموعه اکبر جوجه جدید نیز یکی از بهترین نقاط برای ساخت این بیمارستان است. چراکه شرایط و دسترسی های مناسبی خواهد داشت.
وی بیان کرد: این زمین ۵.۵ تا ۶ هکتار وسعت دارد و از لحاظ نما و منظر، دسترسی و امکان توسعه دارای شرایط مناسبی است که سبب شده در تحقیقات ما، جزو نقاط کاملا مطلوب و سبز رنگ باشد. تنها تفاوتی که این زمین دارد این است که به تسطیح نیاز داشته و هزینه اولیه گودبرداری توسط مجری را افزایش می دهد.
وی اظهار کرد: این زمین نیز نه تنها ترافیکی در شهر ایجاد نمی کند و موقعیت مناسبی دارد، بلکه به دلیل داشتن دسترسی های مناسب از نقاط مختلف، امکان دسترسی راحت از شهرهای اطراف را نیز دارد تا آن ها نیز بتوانند خدمات مورد نظرشان را با کمترین دغدغه دریافت نمایند.
اعلام نظر درباره جایگزینی با بیمارستان امام رضا (ع)
دکتر حسنی همچنین به نقطه جایگزین بیمارستان امام رضا (ع) که مد نظر دانشگاه علوم پزشکی بوده و در حوالی چهارراه شهرداری واقع شده است نیز اشاره کرد و گفت: این نقطه در تحقیقات انجام شده ما دارای ۲ نقطه به رنگ های متفاوت است که بخشی از آن سبز و مطلوب و بخشی از آن زرد و بی تفاوت قلمداد می شود. یعنی امکان ساخت بیمارستان مادر و کودک در آن وجود دارد اما به دلیل شرایط خاصی که دارد، دارای مطلوبیت و اولویت نیست.
وی ادامه داد: در این لکه، اکنون بیمارستان وجود دارد و کاربری تاریخی نیز در آن دیده می شود. همچنین برخلاف نقطه های قبلی که مالکیت خصوصی داشتند، بخش هایی از این نقطه در اختیار ۳ مجموعه میراث فرهنگی، شهرداری و علوم پزشکی است که در صورت تمایل، باید کنار هم بنشینند و موضوعات را برطرف کنند.
وی تاکید کرد: از سوی دیگر نیز ۱۳ پلاک مسکونی در لکه پیشنهادی وجود دارد که باید تملک شود. همچنین معبری بین ساختمان شهرداری و بیمارستان فعلی وجود دارد که باید به محدوده اضافه شود.
تاثیر بر ترافیک
مجری طرح پژوهشی مطالعات تخصصی امکان سنجی و جانمایی بیمارستان فوق تخصصی مادر و کودک در بجنورد همچنین گفت: موضوع دیگر، بحث ترافیک است. هرچند در صورتی که این بیمارستان فوق تخصصی ۳۲۰ تخت خوابی مادر و کودک، جایگزین بیمارستان درمانی امام رضا (ع) شود، تاثیر گذاری آن بر بار ترافیکی افزایش نمی یابد؛ اما گره ترافیکی موجود در این معابر همچنان باقی خواهد ماند. چراکه اکنون در معابر منتهی به بیمارستان امام رضا (ع)، شاهد ترافیک و... هستیم. این بدین معنا است که اگر معضل ترافیک را بدتر نکند، دستکم شرایط فعلی نیز بهتر نمی شود و همچنان با ترافیک در این معبر روبه رو خواهیم بود.
وی افزود: موضوع دیگر این است که احداث این بیمارستان در محل چهارراه شهرداری، سبب تاثیرگذار در املاک اطراف و بعضا تغییر صنوف نیز می شود. مثلا ممکن است داروخانه هایی به محل اضافه کند که از آثار ترافیکی است که غیر مستقیم به معبر وارد می شود.
وی بیان کرد: در کنار این موضوعات، حریم میراثی نیز وجود دارد که باید در ساخت و ساز رعایت شود و موضوع توسعه بیمارستان ۳۲۰ تخت خوابی در آینده را تحت الشعاع قرار می دهد.
دکتر حسنی همچنین به وسعت این محل اشاره کرد و گفت: نقطه مورد نظر در صورتی که به صورت یکپارچه شود، وسعتی به میزان ۳.۲ هکتار پیدا می کند که از حداقل وسعت مورد نیاز برای احداث این بیمارستان ۳۲۰ تخت خوابی فوق تخصصی کمتر است.
وی ادامه داد: براساس طرح تفصیلی مصوب، به ازای هر ۴ تخت بیمارستان، یک پارکینگ نیز باید ایجاد شود که اجرای آن برعهده مجری طرح بوده و باید در مجموعه بیمارستان لحاظ شود. لذا نباید روی پارکینگ های حاشیه خیابان حساب باز شود.
وی بیان کرد: با این اوصاف، باید حدود ۱۰۰ پارکینگ در فضای تقریبی ۲۵۰۰ الی ۳ هزار متر مربع ایجاد شود. این موضوع نیز در کنار رفتارهای ترافیکی است که در هیچ چارچوبی نمی گنجد. پس قطعا روی ترافیکی محورهای مجاور نیز افزایش بار خواهد داشت.
انتهای پیام
نظرات