سید محمد آقامیری در این مراسم که صبح امروز، ۲۵ اردیبهشت، برگزار شد، افزود: در صنعت مرغداری باید زنجیره تولید را تکمیل کنیم؛ به این معنا که ارزش زنجیرههای تولید برای مصرفکننده نهایی و استفاده مطلوب از محصول باشد.
وی خاطرنشان کرد: زنجیره ارزش از این حیث اهمیت دارد که قدرت چانهزنی را در حلقه آخر که خریدار قرار دارد بالا ببرد اما اگر این اتفاق نیفتد و قیمت تمامشده محصول با قیمت مزارعی که زنجیره تولید محسوب نمیشوند، اختلاف زیاد داشت، آنجا ایرادی در کار است.
سرپرست وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه در حال حاضر کشور سالانه به یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون قطعه جوجه نیاز دارد، بیان کرد: با اتخاذ سیاستهای جدید وزارت جهاد کشاورزی برای تولید و همچنین حل مشکل صادرات مازاد تولید تولیدکنندگان، این امکان و ظرفیت در این مجموعه وجود دارد که با توسعه آن بخشی از مشکلات خراسان رضوی برطرف شود.
تولیدکنندگان دام و طیور نگران مازاد تولید نباشند
آقامیری ادامه داد: تولیدکنندگان دام و طیور نباید نگران مازاد تولید باشند؛ البته مشروط به اینکه نیاز کشور تامین شود؛ بر همین اساس مجوز صادرات را برای همیشه صادر میکنیم.
وی گفت: هرچند در گذشته به دام و طیور در مرزها اجازه خروج نمیدادند اما زمانیکه امنیت غذایی کشور برقرار باشد و به آن خدشهای وارد نشود، این سیاست قابل اصلاح است.
سرپرست وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه واحد پرورش مرغ مادر تربت حیدریه ظرفیت تولید حدود ۵۰ درصد جوجه خراسان رضوی را دارد، گفت: زمانی میتوانیم بهرهوری را افزایش دهیم که ضریب نفوذ علم و استفاده از دانشبنیانها را در تولید افزایش دهیم.
وی خاطرنشان کرد: ضریب نفوذ علم و استفاده از شرکتهای دانشبنیان نیازمند یک کار قوی علمی است، باید روی افزایش این ضریب در دوره پرورش و تولید که میتواند برای تولیدکننده منفعت داشته باشد، کار بیشتری شود.
توانایی تولید ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن گوشت مرغ داریم
آقامیری اظهار کرد: اکنون در کشور توانایی تولید ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن گوشت مرغ داریم که میتوانیم با همین مقدار نهاده، سقف تولید را تا سه میلیون تن نیز افزایش دهیم.
وی عنوان کرد: تمام مراکز جهاد کشاورزی در سطح شهرستانها و استانها باید تمامقد در خدمت تولیدکننده باشند و در کوتاهترین زمان پاسخ مطالبات تولیدکننده را بدهند.
احمد سلحشور، مدیر یکی از شرکتهای تولید گوشت مرغ نیز در حاشیه این مراسم گفت: زنجیره تولید و تکمیل مرغ، تخممرغ و آبزیان در سه فاز در قالب مجهزترین واحد پرورش مرغ مادر کشور طراحی شده است.
وی ظرفیت هر مزرعه این واحد را ۵۰ هزار قطعه جوجه اعلام کرد و افزود: این مجموعه با بهرهگیری از تکنولوژیهای روز اروپا و با سرمایهگذاری هزار میلیارد تومان بدون کمک از دولت و شبکه بانکی و اشتغالزایی برای ۵۰ نفر در هر فاز احداث شده است.
سلحشور ادامه داد: امروز فاز اول این مجموعه به بهرهبرداری رسید و فاز دوم آن طی یک ماه آینده و فاز سوم نیز سال آینده به مرحله بهرهبرداری خواهد رسید.
همچنین با حضور سرپرست وزارت جهاد کشاورزی کلنگ زنی طرح توسعه پرورش گاو شیری در روستای احمدآباد خزاعی برگزار شد.
این پروژه با سرمایهگذاری ۱۰۳ میلیارد تومانی احداث میشود. با بهرهبرداری از این طرح ۲۳۰۰ رأس دام سنگین و گاو شیری به ظرفیت دامداری صنعتی شهرستان افزوده خواهد شد.
شهرستان تربت حیدریه در مرکز خراسان رضوی ۹۰ هزار هکتار عرصه زراعی و باغی دارد و با داشتن ۸۸۰۰ هکتار کشتزار زعفران، ۱۲ درصد از کشت این محصول در خراسان رضوی را به خود اختصاص داده است.
سالانه ۴۵۰ هزار تن انواع محصولات زراعی، باغی و دامی در این شهرستان تولید میشود که این رقم معادل حدود هفت درصد کل تولیدات خراسان رضوی است.
انتهای پیام
نظرات