حجتالاسلام علی رحمانی، امروز ۲۳ اردیبهشت ماه، در نشست خبری اختتامیه چهارمین دوره جشنواره کتاب سال سبک زندگی که با حضور اصحاب رسانه در دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به اینکه اغلب آثار مربوط به حوزه سبک زندگی در سالهای آغازین دهه ۹۰ که ترجمه آثار غربی بود، هیچ تناسبی با جامعه، فرهنگ اسلامیایرانی و نیازهای جامعه ما نداشت، پروژهای در قالب جشنواره ملی کتاب سال سبک زندگی به تصویب رسید.
وی بیان کرد: بر همین اساس به دبیرخانه چهارمین دوره از این جشنواره از طریق ارتباط با معاونت فرهنگی وزارت ارشاد، خانه کتاب، نهاد کتابخانههای عمومی و رصد پایگاههای مرتبط با حوزه نشر ۶۰۰۰ عنوان کتاب ارسال شد که از این تعداد تنها ۴۰۰ اثر با محورهای نهگانه جشنواره کتاب سال همگام بود.
دبیر چهارمین جشنواره ملی کتاب سال سبک زندگی خاطرنشان کرد: پس از تماس با ناشران و نویسندگان در نهایت ۳۲۴ اثر توسط دبیرخانه دریافت شد. در یک ارزیابی مقدماتی ۹۲ اثر واجد صلاحیت برای ورود به چرخه ارزیابی تفسیری شد که در این مرحله ۳۴ نفر از متخصصان ملی در حوزه سبک زندگی با دبیرخانه این جشنواره همکاری داشتند که در خروجی ارزیابی این مرحله تنها ۲۴ عنوان کتاب با ۶ محور این جشنواره سازگار بود.
رحمانی افزود: در کنار این اقدام دبیرخانه، تلاش شد از آثار دریافت شده در زمانهای مناسب، نمایشگاههایی نیز راهاندازی شود که سه نمایشگاه حاصل این تلاش بوده است. امیدواریم با دریافت کتابهای مربوط به سه دوره پیشین و این دوره در روز ۲۸ اردیبهشت نمایشگاهی از مجموع این آثار را برگزار کنیم.
همکاری دبیرخانه با مراکز آموزشی و دانشگاهی
وی اظهار کرد: همچنین اقدام دیگری که در این راستا صورت گرفت، این بود که با توجه به خلا و فقدان مبانی نظری و فکری حوزه سبک زندگی ایرانیاسلامی، دبیرخانه تلاش کرد از طریق ارتباط با مراکز آموزشی، دانشگاهی، حوزوی و پژوهشگاهها میزگردها و نشستهای ترویجی و تخصصی برگزار کند که در این راستا مراکز عالی بزرگی در سطح کشور اعم از دانشگاه تهران، پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت ارشاد، موسسه مطالعات فرهنگی اجتماعی وزارت علوم، دانشگاه فردوسی مشهد، مرکز مدیریت حوزه علمیه قم، پژوهشکده اسلام تمدنی و... با ما همکاری داشتند.
دبیر چهارمین جشنواره ملی کتاب سال سبک زندگی گفت: در این جشنواره بنا داریم که به برگزیدگان که تعدادشان به ۱۲ نفر میرسد، هدایایی به صورت نقدی که کمکهزینهای برای فعالیتهای پژوهشی آنهاست، اهدا کنیم. همچنین بناست آثار برگزیده از طریق جشنواره به صورت جدی معرفی و نویسندگان این آثار به شبکه مرتبط با فعالان عرصه سبک زندگی معرفی شوند و در میز سبک زندگی دفتر تبلیغات اسلامی حضور داشته باشند.
رحمانی با اشاره به ارزیابی آثار راهیافته به چهارمین دوره از جشنواره کتاب سال سبک زندگی نسبت به دورههای پیشین اظهار کرد: به لحاظ شناسایی و رصد عناوینی که به عنوان موضوعات سبک زندگی از طریق سازمانها و نهادهای مربوط به حوزه کتاب بوده است، شاهد رشدهایی بودهایم. همچنین به لحاظ تعداد آثار نیز به گونهای بوده که در دورههای پیشین کمتر از ۱۵۰۰ اثر ارسال شده بود اما امسال نزدیک به ۶۰۰۰ عنوان کتاب به این دبیرخانه ارسال شده است.
وی تصریح کرد: البته تفاوتی که این دوره با دورههای پیشین داشته این است که در این دوره تلاش شد با نگاه تخصصیتری با مشارکت اساتید متخصص در هر یک از محورهای ۹ گانه به منابعی دسترسی پیدا کنیم که بیشترین ارتباط را با محورهای جشنواره دارند.
دبیر چهارمین جشنواره ملی کتاب سال سبک زندگی گفت: پژوهشهای متفرقهای در ارتباط با موضوعات جامعه داریم، اما تلاش نمیشود بین پژوهشگران پیوندی ایجاد شود و به شبکهای از فعالان عرصه مربوط به موضوعات مورد نیاز جامعه متصل شوند. همچنین نکته دیگر این است که بین مجموعههای علمی دانشگاهی و پژوهشگاههای معتبر کشور گاهی پروندههایی تشکیل میشود که باز هم بین این مجموعهها ارتباطی برقرار نمیشود اما این دوره از جشنواره به عنوان یک اقدام محوری تلاش کرد تا جریانی را در این میان ایجاد کند که خوشبختانه موفق هم شد و خروجی نشستهایی که در این راستا برگزار کردهایم در قالب یک ویژهبرنامه منتشر میشود.
دبیر چهارمین جشنواره ملی کتاب سال سبک زندگی اظهار کرد: دبیرخانه این جشنواره امروز با هدف ظرفیتشناسی، جریانیابی، شناسایی فعالان عرصه سبک زندگی و معرفی کتابهای برگزیده پس از مقدمات و فرایند ارزیابی آماده برگزاری اختتامیه این جشنواره است. این اختتامیه روز ۲۸ اردیبهشت سال جاری در سالن اجتماعات دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی برگزار میشود.
انتهای پیام
نظرات