شورای شهر که حالا یک جوان ۲۴ ساله است، در طول عمرش همواره با چالشهای مختلفی مثل تلاش برای رسیدن به جایگاه پیشبینی شده در قانون اساسی، آموزش اعضای شوراها و نفوذ شهرداریها یا دیگر نهادهای دولتی و نیمهدولتی بر تصمیمات اتخاذ شده در این پارلمان شهری، مواجه بوده است.
از زمان فعالیت این نهاد و با وجود اینکه شوراها حالا به جوانی برومند تبدیل شدهاند اما هنوز هم مشکلاتی در شوراهای شهر و روستا وجود دارد و گاهی بار این مشکلات بر دوش نهاد مردمی شورای شهر سنگینی میکند و گاهی بر دوش مردم.
ششمین دوره شورای اسلامی شهر همدان پس از کشوقوسهای فراوان سرانجام مردادماه سال ۱۴۰۰ به روی کار آمد. این دوره شورا از ابتدای روی کار آمدن تاکنون با حاشیههای زیادی روبرو بوده و ناکامی در اتمام پروژههای عمرانی نیمهکاره، قولهای چندین باره برای افتتاح آنها، انتخاب شهردار، معضل ترافیک در شهر و طرح تحقیق و تفحص از شهردار تنها چند مورد از انبوه مواردی است که هر از چندگاهی این شورا را خبرساز کرده است. بر این اساس ایسنا در نشستی با حضور تعدادی از اعضای شورای شهر عملکرد آنها را مورد بررسی قرار داد.
رئیس کمیسیون مالی، سرمایهگذاری و گردشگری شورای اسلامی شهر همدان در نشست «بررسی عملکرد دوره ششم شورای شهر همدان» در دفتر ایسنا گفت: در حوزه گردشگری اتفاقات خوبی در حال انجام است و در این کمیسیون سعی کردیم ارتباط بین شورای شهر، شهرداری و میراثفرهنگی را تقویت کنیم.
اختصاص ۲۵۰ میلیارد از بودجه شهرداری به حوزه گردشگری
حمید بادامینجات با بیان اینکه در حال حاضر ثبت جهانی همدان یکی از اولویتهای استان و کشور است، اظهار کرد: در سالجاری حدود ۱۵ درصد از بودجه عمرانی شهرداری همدان یعنی ۲۵۰ میلیارد تومان به حوزه گردشگری اختصاص پیدا کرد که اتفاق بزرگی است.
وی با اشاره به اینکه در تمام اسناد بالادستی اولویت اول استان گردشگری است، بیان کرد: طی ماههای گذشته سه بازدید از شهرهای موفق در حوزه گردشگری یعنی تهران، کاشان و یزد داشتیم و ایدههای خوبی از این بازدیدها به دست آمد همچنین گفتنی است که همدان در حوزه گردشگری پیشرو است و پیادهراههای بینظیر، آثار تاریخی و طبیعی و نزدیکی آنها به شهر از نقاط مثبت همدان در این حوزه است.
بادامینجات با اشاره به اینکه یکی از اقدامات خوب در این حوزه حفظ خانههای واجد ارزش بود، افزود: به عنوان مثال مرمت خانه پوستیزاده آغاز شده و پس از احیاء تغییر کاربری متناسب با بنا مییابد، احیاء خانه مازوچی نیز با کمک بخش خصوصی در دستور کار است همچنین برای حفظ دو خانه واجد ارزش ۳۵ میلیارد تومان پیشبینی شده است.
این عضو شورا با اشاره به اینکه رویدادمحور بودن مهمترین مسأله در حوزه گردشگری است، تصریح کرد: تلاش میکنیم تقویم رویدادهای امسال را ببندیم، علاوه بر این جدارهسازی رینگ مرکزی شهر و خیابانهای ششگانه در دستور کار است که البته جدارهسازی پیاده راه بوعلی سال گذشته انجام شد.
مشکل پروژه عصر طلایی برطرف شود
مشکل پروژه عصر طلایی باید برطرف شود به طوریکه مدیریت شهری آمادگی کامل برای همکاری در این زمینه را دارد
وی با بیان اینکه مشکل پروژه عصر طلایی باید برطرف شود به طوریکه مدیریت شهری آمادگی کامل برای همکاری در این زمینه را دارد، مطرح کرد: هتلهای نیمهکاره مانند ندیمی که سالهاست بلاتکلیف مانده و ظرفیتهای جدیدی مثل هتل هما باید تعیین تکلیف شوند.
بادامینجات با اشاره به اینکه پارک ولایت و پارک ۲۵۰ هکتاری اکباتان دو ظرفیت بزرگ در حوزه گردشگری هستند، گفت: میدان بار مشکلاتی دارد که باید حل شود و بازار پرندگان نیز کلنگزنی شده و همدان به عنوان قطب پرندگان زینتی احیاء میشود.
وی با بیان اینکه نظرات شورا باید در طرح جامع اعمال شود و کمیسون اقتصادی حداقل پنج مورد پیشنهاد دارد، اظهار کرد: پیشنهاد شده که اراضی شهرداری در جاده رباط به شهر اضافه شود، این اراضی معارضانی دارد که حل میشود، علاوه بر این در ورودیهای شهر مشکل داریم و باید شهرداری نسبت به ورودیهای شهر حساسیت داشته باشد.
پیوست اقتصادی طرح جامع تهیه شود
بادامینجات با اشاره به اینکه پیوست اقتصادی طرح جامع باید تهیه شود، مطرح کرد: در اینکه موضوع اقتصاد و گردشگری اولویت اول همدان است، همه اعضای شورا اتفاق نظر دارند و همین مسیر را هموار کرده است، از طرف دیگر نباید سرمایهگذارانی که امروز در شهر هستند را به هر علتی آزار دهیم و اگر قدر آنها را ندانیم نمیتوانیم در حوزه سرمایهگذاری موفق عمل کنیم.
به گزارش ایسنا، در ادامه رئیس کمیسیون فنی، عمرانی، حمل و نقل و ترافیک شورای شهر همدان بیان کرد: این کمیسیون به دنبال شناسایی مسائل اصلی و مهم مردم و پیدا کردن راه حل آنها در چهارچوب مشخص است.
مهدی حیدری با بیان اینکه پس از مشکل آب، بحران ترافیک مهمترین معضل شهر همدان است، افزود: طی سالهای اخیر با روند فزایندهای در تشدید این بحران پیش رفتهایم و شیب تندی در راستای بزرگ شدن مشکلات حوزه حمل و نقل داشتیم.
سهم همدانیها از حمل و نقل عمومی روزانه ۵ درصد است
وی ادامه داد: در ماههای قبل و طی بازدید از شهرهای موفق در حوزه حمل و نقل متوجه شدیم که شاخص سهم سفر حمل و نقل عمومی شهر همدان پایین است و از یک میلیون و ۵۰۰ هزار سفر روزانه تنها ۵ درصد توسط حمل و نقل عمومی صورت میگیرد.
شاخص سهم سفر حمل و نقل عمومی شهر همدان پایین است و از یک میلیون و ۵۰۰ هزار سفر روزانه تنها ۵ درصد توسط حمل و نقل عمومی صورت میگیرد
حیدری با تأکید بر اینکه حمل و نقل عمومی در شهر همدان مطلوب و کارآمد نیست و سن ناوگان فرسوده در شهر توزیع نشده است، افزود: اساسیترین کار در حوزه حمل و نقل، تدوین طرح جامع ترافیک شهر همدان است که سال ۹۲ انجام شده و خروجیهای آن لازمالاجرا هستند، بنا به دلایلی این طرح تا سال ۱۴۰۲ به تعویق افتاد و طرح بازنگری شد و تا اواسط تابستان به اتمام میرسد.
عضو شورای شهر همدان با اشاره به اینکه طرح جامع ترافیک نقشه راه برای حل مشکلات ترافیکی است، اظهار کرد: خروجی طرح BRT را برای همدان مناسب میداند و براساس مطالعات آن، BRT گامی به سمت قطار شهری در شهر همدان است.
وی با بیان اینکه هوشمندسازی، پرداختن خُرد به خودورها و زمان بندی چراغهای راهنما در تقاطعها از دیگر مواردی است که باید به آن توجه شود، تصریح کرد: امسال ۱۲۰۰ میلیارد تومان به حوزه ترافیک اختصاص داده شده که قابل توجه است همچنین ۴۵ راننده برای کاهش مشکلات حمل و نقل عمومی به کار گرفته شده است.
تنها ۴ دوربین کنترل ترافیک در شهر فعال است
حیدری با اشاره به اینکه ضعف مدیریت شهری در گسترش دوربینهای کنترل ترافیک است، گفت: ۱۸ دوربین در سطح شهر وجود دارد که در حال حاضر تنها چهار دوربین کار میکند، پیشبینی شده در گام اول ۲۰ دستگاه تهیه و نصب شود، علاوه بر این موانع پارکینگ آقاجانیبیگ باید برطرف شود.
وی با بیان اینکه همدان به ۲۵۰ دستگاه اتوبوس و میدل باس نیاز دارد، اظهار کرد: امسال برای نوسازی تاکسیها ۴۰ میلیارد درنظر گرفته شده و خریداری اتوبوس و تقویت ناوگان حمل و نقل عمومی نیز در دستور کار است.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر همدان نیز با حضور در دفتر ایسنا، با بیان اینکه آرامش شهر بارزترین ویژگی همدان است، گفت: در شش سال گذشته بهترین بودجه برای شهرداری ارائه شد.
علیاکبر کاووسیامید با بیان اینکه اگر بخواهیم شهر متوازن پیشرفت کند، باید چشمانداز درازمدت واقع بینانه داشته باشیم نه فقط چشم اندازی نوشته و در کتابخانهها نگهداری شود، اظهار کرد: تهیه و تدوین چشمانداز ۲۰ ساله توسط دانشگاه بوعلیسینا در حال انجام است که قول دادند تا پایان مردادماه تحویل شورای شهر دهند.
تهیه و تدوین چشمانداز ۲۰ ساله توسط دانشگاه بوعلیسینا در حال انجام است که قول دادند تا پایان مردادماه تحویل شورای شهر دهند
وی با اشاره به اینکه تا این چشمانداز تهیه نشود نمیتوان برنامه عملیاتی پنج ساله را تدوین کرد، یادآور شد: نوشتن این برنامه عملیاتی در دل قرارداد چشمانداز قرار دارد و در کنار آن پیوست عدالت بودجه نیز توسط دانشگاه بوعلی سینا انجام خواهد شد.
این عضو شورا با بیان اینکه در موضوع بودجه شهریورماه سال گذشته سیاستهای بودجه ۱۴۰۲ را در ۱۷ بند مشخص کردیم، خاطرنشان کرد: این طرح در شورای شهر تصویب شد و در کمیته انطباق نیز مورد تأیید قرار گرفت و به شهرداری ابلاغ شد.
وی با تأکید بر اینکه شهرداری تمام سعی خود را کرد تا تمام سیاستهای شورا را در بودجه لحاظ کند که قسمتی لحاظ نشده بود، ادامه داد: از نخبگان و اساتید دانشگاهی در حوزه برنامه و بودجه و پیشکسوتان شهرداری دعوت کردیم و بودجه ارائه شده از سوی شهرداری را مورد نقد قرار دادند که در نهایت ۱۷ بند را پیشنهاد کردند.
تصویب بودجه شهرداری با سه اولویت ترافیک، فرهنگی- اجتماعی و گردشگری
کاووسیامید با بیان اینکه به نظر بنده در شش سال گذشته بهترین بودجه برای شهرداری ارائه شد، افزود: بودجه سال ۱۴۰۲ شهرداری همدان با سه اولویت ترافیک، فرهنگی- اجتماعی و گردشگری در موعد قانونی به تصویب رسید.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر همدان با اشاره به کمیته بازآفرینی در کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر بیان کرد: این کمیته با هدف توانمند کردن خانوادهها در این کمیسیون تشکیل شد در ضمن طرحهایی از قبیل دستورالعمل قانون ماده ۱۰۱ تفکیک اراضی و شیوهنامه اجرایی قانون ماده ۱۰۰ توسط بنده به شورا پیشنهاد شد که در شورا تصویب شد اما در کمیته انطباق مورد تأیید قرار نگرفت.
وی ادامه داد: یکی از وظایف اصلی شورا این است که چالش را شناسایی کند و براساس آن طرح ارائه دهد که لازمه آن این است که همه عناصر مؤثر در شهر با هم همکاری کنند تا بتوان به هدف نزدیک شد و چالش حل و فصل شود.
این عضو شورا با اشاره به تفاهم نامه شهرداری و آموزش و پرورش، خاطرنشان کرد: چالشهایی که بین آموزش و پروش و شهرداری وجود داشت، در قالب یک تفاهم نامه جمعبندی شد و در مراحل پایانی قرار دارد.
شهرداریها و شوراها تضعیف شدند
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر همدان نیز با حضور در دفتر ایسنا، با بیان اینکه اعتقاد دارم شهرداریها و شوراها تضعیف شدند، گفت: هر چه از بدو تولد شوراها به سمت حال حرکت میکنیم، به جای اینکه قدرت گرفته باشند، برنامهمحور شده باشند و مشکلات شهری را حل کنند، به ضعف گراییدند.
علیاکبر نظری افزود: درست است که سواد و دانش اعضای شورا نسبت به گذشته رشد بالایی داشته اما به نظرم شوراها این توانمندیهایی که لازمه هوشمندی و دانش محوری است را ندارند.
وی اظهار کرد: در دورههای قبل شوراها هم انسجام و هم توانمندیها بیشتر بود و با وجود اینکه سواد جامعه در آن دوران کمتر بوده اما ضرورتهای جامعه را بهتر شناسایی و رسیدگی میکردند. تک تک پلهایی که در شهر همدان وجود دارد، بدون استثنا مربوط به دورههای قبل است.
در حال حاضر سیاسی شدن شوراها مانع توانمندی شده، در این دوره سلایق در شوراها حاکم شده است
عضو شورای شهر همدان با بیان اینکه معتقدم دورههای قبل برنامهمحورتر بودند، تأکید کرد: در حال حاضر سیاسی شدن شوراها مانع توانمندی شده، در این دوره سلایق در شوراها حاکم شده است.
نظری با تأکید بر اینکه این دوره شورا بدترین برنامه را داشته است، افزود: در این برنامه ضرورت ها کنار گذاشته شده است و مواردی انجام شده که ضرورت جامعه نیست که این ایجاد چالش میکند.
وی با اشاره به اینکه یکی از وظایف شورا بررسی چالشهای جامعه است، ادامه داد: بیشترین گزندگی حیوانات را در سطح شهر همدان داشتیم که با همکاری NGOها محل نگهداری سگهای بلاصاحب را ایجاد و راهاندازی کردیم در حالیکه در سالهای گذشته یک ریال بودجه در شهرداری برای این موضوع نداشتیم.
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر همدان با تأکید بر اینکه هنوز در شهرداری اداره محیط زیست راهاندازی نشده است، یادآور شد: با وجود اینکه بارها این موضوع به شهرداری پیشنهاد و مصوب شده، هنوز اداره محیط زیست در شهرداری ایجاد نشده است.
قطع حداقل ۱۰۰۰ اصله درخت در همدان
نظری با اشاره به قطع درختان در شهر همدان، اظهار کرد: به علت مشکلات معیشتی امسال حداقل ۱۰۰۰ اصله درخت خیابانها و باغات شهر همدان توسط سارقان قطع شده که یک معضل برای شهر است و از شهرداری خواستیم گروهی را برای حفاظت از باغات و درختانی که چندین سال کاشته شده است، قرار دهد، این یکی از معضلات شهری است که هر روز با آن مواجهیم.
وی با بیان اینکه تعداد زیادی از درختان صنوبر توسط سودجویان در شهر قطع شده اما صدایی از کسی درنیامده است، تصریح کرد: لازم است مدیریت ارشد و اداراتی که باغ دارند، در این زمینه ورود کنند چراکه هر ارگانی که باغی دارد، وظیفه حراست و نگهداری از آن را هم دارد.
این عضو شورا با اشاره به اینکه امسال چندین اصله چنار چند ساله در همدان خشک شده است، گفت: امسال چندین اصله چنار چند ساله هم در باغات خصوصی و فضای شهری خشک شده که اگر برنامهریزی درستی توسط مدیریت شهری در بحث آبیاری انجام میشد، شاهد این اتفاقات نبودیم.
امسال چندین اصله چنار چند ساله هم در باغات خصوصی و فضای شهری خشک شده که اگر برنامهریزی درستی توسط مدیریت شهری در بحث آبیاری انجام میشد، شاهد این اتفاقات نبودیم
یکی از معضلات اصلی شهر همدان شهردار است
نظری با تأکید بر اینکه اعتقادی به مدیریت شهری ندارم، بیان کرد: مدیری که مدیر شهر و توانمند باشد و معضلات و مشکلات شهر را حل کند، نداریم که شورا در زمینه انتخاب شهردار مقصر است.
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر همدان با بیان اینکه یکی از معضلات اصلی شهر همدان، همان شهردار است، افزود: اگر شهردار توانمند، کارشناس و کاردان در زمینه شهرداری انتخاب میکردیم، شاید این تبعات به حداقل میرسید.
وی با اشاره به پارکهای فرامنطقهای، گفت: پارکهای فرامنطقهای با زحمت و هزینه بالا ایجاد شده اما در حال حاضر تعطیل شده است به طوریکه فضای ۲۵۰ هکتاری با درختکاری به شهر همدان اضافه شده تا جمعیت به این سمت کشیده و گردشگری توانمند شود.
نظری با تأکید بر اینکه شهردار موظف است از برنامهای که نوشته، دفاع کند، بیان کرد: شهردار همدان اصلاً از برنامه خود دفاعی نداشته است، وقتی شهردار نمیتواند از برنامهاش دفاع کند از شورای شهر انتظار کارهای بزرگ را داریم؟
ساختوسازهای غیرمجاز از خانه باغی به آپارتمان رسیده
وی تصریح کرد: ساخت و سازهای غیرمجاز در شهر همدان در گذشته محدود به خانه باغهای کوچک و یا یک واحد در نقاط پایین شهر بود اما در حال حاضر آپارتمانهای هفت طبقه ساخته میشود که مدیریت شهری باید توان مقابله با چنین موضوعی را داشته باشد.
ساخت و سازهای غیرمجاز در شهر همدان در گذشته محدود به خانه باغهای کوچک و یا یک واحد در نقاط پایین شهر بود اما در حال حاضر آپارتمانهای هفت طبقه ساخته میشود
وی با بیان اینکه در این موضوع به طور قطع مدیریت ارشد شهر مقصر است، ادامه داد: وقتی ما نیروی انقلابی را وارد این عرصه کردیم یعنی باید توان او بیشتر باشد تا کمبودها را جبران کند در حالیکه چنین نیست و مدیریت ارشد شهر در این راستا توانمند نیست.
نظری با تأکید بر اینکه شورا نسبت به مردم تعهد دارد، اظهار کرد: با کدام معیار و برچه اساسی بودجه ۳۷۵۰ میلیاردی برای شهرداری نوشته شده است؟ بررسیها، بررسیهای درستی نیست.
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر همدان با بیان اینکه شهرداری همانند گوشت قربانی شده است، افزود: این اشتباه است، شهرداری باید انسجام بین واحدها را به دست بیاورد تا بتواند مشکلات را حل کند.
وی با تأکید بر اینکه در همدان انجماد عقلی وجود دارد، خاطرنشان کرد: همدان بیشترین متخصص و بالاترین دانشمندان را در کشور دارد، چقدر از آنها بهره گرفتیم؟ باید به سمت مردم سالاری دینی برویم و بهترین خدمات را به مردم ارائه دهیم.
به گزارش ایسنا، ما از تمام اعضای شورای شهر برای نشست ایسنا به منظور بررسی عملکردشان دعوت به عمل آوردیم اما متأسفانه فقط چهار نفر از ۱۱ عضو در جلسه حضور پیدا کردند. همین چند دستگی موجود در بین اعضا موجب شده آنها نتوانند حتی برای یک موضوع نظیر سوال و استیضاح از شهردار ورود کنند چراکه موافقان شهردار، هیچ اعتقادی به وجود مشکل در عملکرد وی ندارند و همچنان مُصر به حفظ و بقای وی هستند. در مجموع بحث بر سر عملکرد شوراست، شورایی که به نظر می رسد بود و نبودش هیچ تفاوتی ندارد. کاش نهاد نظارتی بر عملکرد این نهاد مردمی نظارت و کوتاهی هایش را گوشزد می کرد.
گفته می شود دیدگان ناظر مردم، مهمترین نوع نظارت بر عملکرد شوراهای شهر است اما اینکه مردم چگونه می توانند نظراتشان را منتقل کنند جای سوال و بسی تأمل است که آیا گوشی شنوا برای انتقادهای مردمی وجود دارد وقتی که حتی رسانه ها هم نمی توانند اعضا را متقاعد به وجود نقص در عملکردشان کنند...
انتهای پیام
نظرات