علی محمدی پنجشنبه ۲۱ اردیبهشت در آئین شروع عملیات لایروبی زهکشهای شبکههای آبیاری و زهکشی دشتستان اظهار کرد: امروز افتخار پاسخگویی به یکی از مطالبات دیرینه مردم شهرستان دشتستان را در قالب شروع عملیات لایروبی زهکشهای شبکههای آبیاری و زهکشی این شهرستان داشتیم.
وی اضافه کرد: این زهکشها در حدود بیست سال اخیر لایروبی نشده بودند و باعث بروز اختلال در روند مطلوب آبرسانی و زهکشی میشده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای بوشهر تصریح کرد: بر اساس برنامه ریزی انجام شده، در فاز اول سه زهکش اصلی بخش آبپخش تا پیش از دهه فجر لایروبی خواهد شد و در ادامه عملیات اجرایی سایر شبکههای زهکشی این شهرستان نیز طبق برنامه تعیین شده ادامه خواهد یافت.
محمدی عنوان کرد: این شبکههای زهکشی، با جمع آوری آب باقیمانده از آبیاری، آن را به بخش حله و تالاب حله هدایت میکنند. نخستین فاز شامل لایروبی ۴۴ کیلومتر از زهکشها است و با اعتباری بالغ بر ۵۰ میلیارد تومان از منابع داخلی شرکت آب منطقهای بوشهر و اعتبارات شهرستانی انجام میشود.
ابراهیم رضایی، نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی نیز در این آئین اظهار کرد: در حوزه کشاورزی نیاز به یک انقلاب است تا از شیوه سنتی و کم بازده خارج شویم.
وی با تاکید بر اینکه در حوزه آبیاری، فروش و بازاریابی کشاورزی نیاز به اقدامات اساسی است، اضافه کرد: در لیبرالترین کشورها هم یک یارانه میدهند و آن در حوزه کشاورزی است، کاش ارادهای بود تا یارانههایی که معلوم نیست سر از کجا در میآورند به کشاورزان پرداخت شود تا کشاورزان سالها منتظر لایروبی و زهکشهای شبکههای آبیاری یک منطقه نباشند.
نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: امیدواریم در آینده نزدیک شاهد لایروبی سایر نقاط این شهرستان باشیم.
احمد محمدیزاده، استاندار بوشهر هم در این مراسم اظهار کرد: دو رودخانه شاپور و دالکی که بزرگترین سدهای استان در حاشیه آنها قرار گرفتهاند، فرصت مناسبی برای ایجاد یک اقتصاد پایدار فراهم کرده است.
وی اضافه کرد: عملیات لایروبی از روستای بصری به سمت رودخانه حله تا روستای رستمی و همچنین لایروبی از روستای بصری به سمت روستاهای حاشیه رودخانه حداکثر تا یک ماه آینده انجام خواهد شد.
استاندار بوشهر با اشاره نتایج تحقیقات انجام شده بر زهکش موزین تصریح کرد: این تحقیقات نشان داد که میتوان از این آب تولید جلبک کرد.
انتهای پیام
نظرات