• چهارشنبه / ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۴:۳۲
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1402022013098
  • خبرنگار : 50491

خشکسالی به جان مراتع گلستان افتاد/ کمبود علوفه چالش ادامه‌دار دامداران

خشکسالی به جان مراتع گلستان افتاد/ کمبود علوفه چالش ادامه‌دار دامداران

ایسنا/گلستان معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی گلستان با بیان اینکه متأسفانه با خشکسالی بخش زیادی از مراتع خشک شده و یا از مرغوبیت قبلی افتاده‌ است، گفت: همین مسئله دامداران را با مشکل مواجه کرده است.

صاحب خیراندیش امروز چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت در گفتگو با خبرنگاران، تأمین نیاز علوفه را یکی از چالش‌های دامداران گلستانی برشمرد و اظهار کرد: با توجه به معدوم‌سازی یارانه‌ها، قیمت نهاده‌ها افزایش یافته و تمامی نهاده‌ها با ارز نیمایی در بازرگام ارائه می‌شود.

وی با بیان اینکه تقریباً ۹۰ درصد دامپروری گلستان سنتی است، افزود: ۷۰ درصد نیاز دامی گلستان از مراتع تأمین می‌شود لذا نمی‌توان انتظار داشت در شرایط فعلی تمامی نیاز دامی استان با تمهیدات‌ اندیشیده شده تأمین شود.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی گلستان با اشاره به اینکه متأسفانه با خشکسالی بخش زیادی از مراتع خشک شده و یا از مرغوبیت قبلی افتاده‌اند، تصریح کرد: همین مسئله روی قیمت تمام شده دام تأثیر گذاشته و موجب شده دامداران ما نتوانند به اندازه کافی از فرآورده‌های کارخانجات خوراک دام و مصرف کشاورزی استفاده کنند.

خیراندیش متذکر شد: ما برای رفع این چالش، کشت فراستانی را با همکاری تعاونی‌ها و تشکل‌های دامپروری در دستور کار قرار داریم و امیدواریم با انعقاد قرارداد اتحادیه دامداران گلستان با یکی از سرمایه‌گذاران در خارج استان هفت هزار هکتار علوفه برای استان کشت انجام شود.

وی به اجرای طرح تولید قراردادی دام اشاره کرد و توضیح داد: دامداران می‌توانند از طریق اتحادیه به کارخانجات خوراک دام معرفی شوند و روزانه یک و نیم کیلوگرم خوراک را به ازای هر یک رأس در طول چهار ماه دریافت کنند که هزینه آن توسط ما پرداخت می‌شود.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی گلستان اضافه کرد: با همکاری سازمان بسیج مهندسین اقدام به به‌روزرسانی آمار دام در استان گلستان کردیم تا با این اقدام، سهم‌بری دامداران بیشتر شود. در حال حاضر دامداران گلستانی ۳۰ درصد نیاز دامی را به طور ماهانه دریافت می‌کنند که‌ امید است با تهیه آمار دقیق این سهم‌بری به ۵۰ درصد افزایش یابد.

خیراندیش از اتحادیه و نمایندگان دامداران گلستان خواست؛ برای رفع چالش‌ها و مشکلات موجود بیشتر وارد میدان شوند تا حل مشکلات دامداران سرعت بیشتری بگیرد و گفت: تمهیدات لازم برای پایداری دام ایجاد شده و امیدوارم در اسرع وقت بتوانیم تسهیلات کم‌بهره را به دامداران پرداخت کنیم.

وی در پاسخ به این پرسش که چه تعداد دام در سایه کمبود نهاده‌های دامی در معرض نابودی است، بیان کرد: اینکه چه تعداد دام در معرض تهدید کشتار یا فروش است یک مسأله آماری است و نیاز به بررسی دقیق دارد اما پیش‌بینی ما حدود ۳۰ درصد است.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی گلستان با بیان اینکه‌ امیدوارم با اجرای طرح‌های مختلف تهدیدات دامداری در گلستان کمتر شود، خاطرنشان کرد: خشکسالی یک معضل ملی است و باید تمهیداتی‌ اندیشیده شود تا اثرات آن به حداقل برسد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۲-۲۱ ۰۸:۱۶

نگران علوفه نباشید ، همه گندم ایران امسال خوراک دامها میشود

avatar
۱۴۰۲-۰۲-۲۱ ۱۱:۰۷

دامدار هم خدا رامیخواد هم خرما را..الان که دام زنده گرون شده بهتره دامدار از کشاورز یونجه وکاه بخرد به قیمت بروز تا از قشر کشاورز هم حمایت بشه

avatar
۱۴۰۲-۰۲-۲۱ ۱۵:۲۲

چی میگی هم خدارا میخاد هم خرما..حرف زدنت بفهم یک کیلو خوراک ۱۵هراز توان هست هرگوسفند بنظرت در شبی چقدر خرج خوراک داره ودر ماه چند کیلو وزن اضافه می‌کند

avatar
۱۴۰۲-۰۲-۲۲ ۰۶:۳۴

فقط سی درصد دامدار مانده درگلستان اینهم تمام بشه خوب گوشت تاز از خارج وارد بشه

avatar
۱۴۰۲-۰۲-۲۲ ۰۸:۳۳

سالی که کاه گندم از500یه باره رفت 4500 کشاورز از دامدار حمایت کرد اون سال هیچوقت از خاطر دامدار نمیره،همه پشت کردن به دامدار،الان هم دامدار وضعیت خوبی نداره،میرسه روزی که دامداری نیس