• چهارشنبه / ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۱:۵۷
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1402022012890
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

رئیس پژوهشگاه رویان:

هدف رویداد علمی «وانا» شکل‌گیری یک شبکه علمی است

هدف رویداد علمی «وانا» شکل‌گیری یک شبکه علمی است

ایسنا/اصفهان رئیس پژوهشگاه رویان گفت: امیدواریم با حمایت سازمان‌های بین‌المللی به‌ویژه سازمان کنفرانس اسلامی و همچنین کشورهای اسلامی، برگزاری کنگره علمی وانا، محدود به کشور ایران نشود و با همکاری کشورهای منطقه، وانا به یک حرکت منطقه‌ای تبدیل شود.

عبدالحسین شاهوردی، رئیس پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی، صبح امروز چهارشنبه، ۲۰ اردیبهشت در دومین کنگره بین‌المللی کشورهای غرب آسیا و شمال آفریقا (وانا) که با حضور رئیس جهاددانشگاهی در اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: با لطف و عنایت خداوند و تلاش محققان در کشور و پژوهشگاه رویان، موفقیت‌هایی در زمینه پزشکی تولید مثل، علوم سلولی، سلول‌های بنیادی و بیوتکنولوژی حاصل شده و در منطقه نیز شاهد پیشرفت‌هایی در این زمینه‌ها هستیم.

وی با اشاره به اینکه «وانا» با رویکرد پرداختن به آخرین دستاوردهای علمی در حوزه درمان ناباروری، پزشکی تولید مثل، علوم سلولی، سلول‌های بنیادی و بیوتکنولوژی در سطح جهانی و با تمرکز بر کشورهای منطقه وانا شکل گرفته است، افزود: تمرکز این رویداد علمی بیشتر بر گسترش تحقیقات و مطالعات در زمینه تولید مثل و کارآزمایی‌های بالینی و افزایش ارتباطات منطقه‌ای به‌ویژه با کشورهای همسایه، کشورهای غرب آسیا و شمال آفریقا است.

شاهوردی بیان کرد: امید داریم با برگزاری و اجرای برنامه‌ها و پروژه‌های علمی مشترک و با آموزش‌های کوتاه و بلندمدت، انتقال دانش در کشورهای هدف صورت پذیرد.

رئیس پژوهشگاه رویان ادامه داد: در این راستا امیدوار هستیم با حمایت سازمان‌های بین‌المللی به‌ویژه سازمان کنفرانس اسلامی و همچنین کشورهای اسلامی، برگزاری این کنگره محدود به کشور ایران نشود و با همکاری کشورهای منطقه وانا به یک حرکت منطقه‌ای تبدیل شود.

وی با بیان اینکه در دومین کنگره وانا موضوع زیست فناوری کاربردی در دستور کار قرار گرفت و میزبان آن شهر اصفهان شد، گفت: تجربه موفق اول در شهر مشهد مقدس حاصل شد و امیدواریم که با اجرای دومین کنگره وانا به جمع‌بندی برسیم که در ادامه‌ مسیر، دبیرخانه‌‍ای با حضور اعضایی از کشورهای منطقه وانا و مسئولان اجرایی مرتبط در کشور و منطقه شکل گیرد و با برنامه‌ریزی منسجم در راستای اهداف برنامه علمی وانا که شکل‌گیری یک شبکه علمی است قدم برداریم و ما حصل این شبکه اجرای پروژه‌های تحقیقاتی منطقه‌ای، آموزش‌های مستمر و انتقال تجربه باشد.

شاهوردی با اشاره به اینکه امیدواریم در زمان کوتاهی شاهد شکوفایی و حضور پررنگ این شبکه علمی در مجامع علمی بین‌المللی باشیم، اظهار کرد: امیدواریم این کنگره یک بخش کوچکی از این حرکت علمی منطقه‌ای باشد که به‌صورت مجازی و حضوری با هماهنگی‌های لازم به منظور انتقال تجربه و هم‌افزایی توانمندی‌ها در عرصه پزشکی تولید مثل، سلول‌های بنیادی، پزشکی بازساختی و بیوتکنولوژی به حرکت در می‌آید.

رئیس پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی گفت: در پایان یاد می‌کنیم از دکتر سعید کاظمی آشتیانی، مؤسس پژوهشگاه رویان که بی‌شک خیر و برکات این اتفاق علمی به روح این عزیز خواهد رسید، همانگونه که خود وی نیز در زمان حیاتش معتقد بود که صدقه جاری نتیجه فرزند نیکو و اعمال خیر و ... است که همواره تقدیم بانی وی می‌شود.

محمد حسین نصر اصفهانی، رئیس پژوهشکده زیست فناوری رویان اصفهان و دبیر علمی کنگره وانا نیز در مراسم افتتاحیه این کنگره، با اشاره به اینکه کنگره وانا از کلمه وست آسیا و نورث آفریقا گرفته شده است، اظهار کرد: سعی کردیم ارتباطی با کشورهای مسلمان منطقه در اطراف خودمان و در آفریقا برقرار کنیم. همانطور که می‌دانید اینجا مهد علم بوده و امروز تلاش می‌کنیم با ارتباطاتی که برقرار می‌کنیم شاهد گسترش علم در منطقه باشیم.

وی گفت: در این کنگره شاهد اتفاقاتی هستیم که به صورت عملیاتی اتفاق می‌افتد و علمی که به ثروت تبدیل می‌شود را در زمینه‌های مختلفی همچون پزشکی بازساختی، سلول‌های بنیادی، تولید مثل و دامپروری شاهد هستیم. 

نصراصفهانی با بیان اینکه شرکت کنندگان در این کنگره می‌توانند با ارتباطات با شرکت‌های مختلف زمینه فعالیت و اتفاقات در حوزه دانش بنیان را رصد کنند، افزود: در این کنگره همچنین می‌توان با ارتباطات با کشورهای دیگر مرزهای دانش را توسعه داد و محصولات دانش بنیان ایرانی را به کشورهای دیگر عرضه کرد.

وی یادآور شد: ما همه زیرمجموعه جهاد دانشگاهی هستیم و جا دارد از حضور رئیس جهاددانشگاهی و همکارانشان در این کنگره قدردانی کنم. مسئولیت علمی این کار با من بود، اما تیمی از افراد برنامه ریزی و همکاری کردند که جای قدردانی ویژه دارد و امیدوارم این کنگره دستاوردهای خوبی داشته باشد.

همچنین حسین ربانی، رئیس بنیاد نخبگان استان اصفهان نیز در این مراسم با اشاره به اهمیت استفاده از بزرگان و نخبگان در جایگاه واقعی خود، اظهار کرد: یکی از برنامه‌هایی که در بنیاد ملی نخبگان مورد توجه است، برنامه تکریم و الگوسازی است و ما امروز فرصت را برای تکریم از یکی از دانشمندان برجسته کشور در این جلسه غنیمت شمردیم.

وی افزود: دکتر محمدحسین نصر اصفهانی، رئیس پژوهشکده زیست‌فناوری رویان اصفهان، نزدیک به ۳۰ سال پیش از یکی از بهترین دانشگاه‌های دنیا، یعنی دانشگاه کمبریج فارغ‌التحصیل شد و بعد از خدمت در دانشگاه علوم پزشکی به همراه دکتر کاظمی آشتیانی به تأسیس مرکز باروری و ناباروری رویان اصفهان همت کرد. تا امروز قریب به ۲۰ سال است که دکتر نصر منشأ خدمات زیادی در زمینه تربیت دانشجویان مستعد، فعالیت علمی و پژوهشی در مجموعه، جذب منابع مختلف و رونق دهی به این عرصه است.

دکتر ربانی با اشاره به حضور دکتر نصر در شورای علمی بنیاد نخبگان استان اصفهان، گفت: امروز زمینه را برای تکریم از ایشان به‌عنوان یکی از چهره‌های علمی کشور مناسب دیدیم و امیدواریم کشور سال‌های سال از برکات علمی و پژوهشی حضور ایشان بهره‌مند شود.

گفتنی است، دومین کنگره بین المللی وانا(شاخه‌ای از کنگره بین المللی رویان) طی روزهای  ۲۰ و ۲۱ اردیبهشت‌ماه در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار  و در هر روز برگزاری این کنگره، دو نشست علمی و یک نشست با محوریت تجاری سازی برگزار می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha