• چهارشنبه / ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۰۸:۰۰
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1402021912395
  • خبرنگار : 30188

هزینه ساخت خانه و مقدار مصالح میلگرد، تیرآهن و پروفیل

هزینه ساخت خانه و مقدار مصالح میلگرد، تیرآهن و پروفیل

اگر شما هم به دنبال برآورد هزینه ساخت ساختمان هستید، حتماً متوجه شده‌اید که انجام این محاسبات به دلیل نکات فنی ساختمان‌سازی کمی دشوار است. در واقع به دلیل تأثیرگذاری چندین عامل در هزینه ساخت خانه نیاز است به صورت دقیق این موضوع بررسی تا تمام ابعاد به طور کامل در نظر گرفته شود. طبق اعلام رسمی دولت و سایت نظام مهندسی هزینه ساخت آپارتمان در هر متر مربع به 9 میلیون رسیده است. هر چند در نهایت با محاسبه هزینه‌های جانبی ساخت خانه، قیمت هر متر مربع تا 11 میلیون نیز خواهد رسید.

به گزارش ایسنا به نقل از مرکزآهن، به دلیل پیچیدگی‌های موجود در محاسبه هزینه ساخت خانه، بررسی دقیق و مشاوره با مهندس سازه پیش از شروع پروژه ضروری خواهد بود. با ما همراه باشید تا ضمن بررسی نحوه محاسبه قیمت ساخت خانه به برآورد دقیق نرخ هر یک از مصالح بپردازیم.

نحوه محاسبه هزینه ساخت ساختمان

برای محاسبه هزینه ساخت آپارتمان همان‌طور که در مطلب "محاسبه هزینه ساخت هر متر مربع واحد مسکونی در سال 1402" قابل مشاهده است، تصور کنید که زیربنای مفید شما 100 متر است. در واقع برای داشتن زیربنای مفید 100 متری و مجوز ساخت 60 درصد، نیاز به زمین با مساحت 170 متر خواهید داشت. با استفاده از فرمول زیر و اطلاع از هزینه ساخت هر متر مربع ساختمان به راحتی می‌توانید هزینه ساخت کل سازه را محاسبه کنید.

هزینه ساخت = هزینه هر متر مربع ساختمان * زیربنای مفید

قیمت ساخت هر متر خانه به بودجه شما بستگی دارد. کف قیمت ساخت هر متر سازه 9 میلیون برآورد شده اما چنانچه بخواهید هزینه سفت‌کاری، نازک‌کاری و سایر هزینه‌ها را نیز اعمال کنید این مقدار 11 تا 15 میلیون به ازای هر متر مربع خواهد بود.

برآورد هزینه مقدار میلگرد مصرفی هر متر خانه

محاسبه دقیق مقدار میلگرد مصرفی سازه بسیار پیچیده بوده و نیاز به کمک مهندس سازه خواهد داشت اما اگر نیاز به تخمین این میزان پیش از ساخت پروژه دارید در این مطلب شما را راهنمایی خواهیم کرد. همچنین برای راحتی کار می‌توانید به نرم‌افزارهای محاسبه آنلاین هزینه ساخت ساختمان مراجعه کنید. به صورت میانگین می‌توان گفت که برای ساخت هر متر مربع از سازه به 60 تا 67 کیلوگرم میلگرد نیاز داریم اما اگر بخواهید به صورت دقیق‌تر وزن میلگرد مصرفی را محاسبه کنید باید از تعداد میلگرد مورد نیاز برای ستون، سقف و فونداسیون اطلاع داشته باشید. برای ستون سازه با اسکلت بتنی به حدود 12 تا 18 کیلوگرم میلگرد نیاز دارید و برای سقف سازه نیز این عدد به 10 تا 16 کیلوگرم به ازای هر متر مربع خواهد رسید. بر اساس نوع سقف مورد استفاده، نوع سازه و ستون مصرفی این اعداد تغییر خواهند کرد. در نهایت پس از محاسبه مقدار میلگرد مورد نیاز برای هر متر مربع و استعلام قیمت میلگرد، هزینه نهایی این محصول برای ساخت خانه به دست می‌آید.

قیمت هر متر مربه آپارتمان

برآورد هزینه مقدار تیرآهن مصرفی هر متر خانه

برای برآورد تعداد تیرآهن مورد نیاز ساخت خانه به دانستن اطلاعاتی از قبیل زیربنا، تعداد طبقات و نوع اسکلت فلزی نیاز داریم. تمامی این موارد در محاسبه تعداد تیرآهن تأثیرگذار خواهد بود. اما چنانچه بخواهیم به صورت تقریبی این میزان را محاسبه کنیم می‌توان گفت که در سازه اسکلت فلزی به حدود 40 تا 70 کیلوگرم تیرآهن برای هر متر مربع نیاز خواهیم داشت. این میزان برای سازه بتنی به 35 تا 60 کیلوگرم به ازای هر متر مربع می‌رسد. هر چند این مقدار تقریبی است ولی تا حدودی می‌تواند به شما در محاسبه هزینه ساخت و مقدار تیرآهن مصرفی هر متر خانه کمک کند. در نهایت با اطلاع از قیمت تیرآهن می‌توانید هزینه نهایی را براساس بودجه خود تعیین کنید.

برآورد هزینه مقدار پروفیل مصرفی هر متر خانه

پروفیل آهن مصرفی برای ساخت خانه نیز به نوع سازه و تعداد طبقات بستگی خواهد داشت و نیازمند محاسبات پیچیده مهندسی است اما محاسبات سرانگشتی آهن مصرفی سازه نشان می‌دهد که به طور کلی به میزان 45 تا 70 کیلوگرم پروفیل آهن بدون در نظر گرفتن وزن سقف نیاز داریم. این آهن‌آلات شامل میلگرد، تیرآهن، نبشی، ناودانی و سایر مصالح خواهد بود. با استعلام قیمت پروفیل آهن و ضرب در وزن آهن مورد نیاز به هزینه نهایی مصالح خواهیم رسید. هرچند تمامی این محاسبات تخمینی است اما برآیند مناسبی از هزینه و بودجه مورد نیاز را به صاحبان پروژه می‌دهد. در ادامه به بررسی هزینه ساخت هر متر مربع ساختمان در شهرستان و تهران در سال 1402 خواهیم پرداخت.

هزینه ساخت آپارتمان

هزینه ساخت هرمتر مربع آپارتمان در سال 1402

بر اساس اعلام رسمی دولت و سایت نظام مهندسی قیمت هر متر ساخت خانه در سال 1402 به شرح زیر است:

  • ساختمان یک و دو طبقه متری 9 میلیون و 300 هزار تومان
  • ساختمان 3 تا 5 طبقه متری 10 میلیون و 900 هزار تومان
  • ساختمان 6 و 7 طبقه متری 12 میلیون و 500 هزار تومان
  • ساختمان 8 تا 10 طبقه متری 14 میلیون تومان
  • ساختمان 11 و 12 طبقه متری 15 میلیون و 600 هزار تومان
  • ساختمان 13 تا 15 طبقه متری 17 میلیون و 717 هزار تومان
  • ساختمان 16 طبقه به بالا متری 18 میلیون و 700 هزار تومان

عوامل موثر در قیمت ساخت خانه

عوامل مؤثر در هزینه ساخت ساختمان

نرخ‌های ذکر شده در بخش قبل برای قیمت ساخت هر متر مربع ساختمان را می‌توان کف مبلغ مورد نیاز در نظر گرفت. در واقع پس از شروع پروژه متوجه خواهید شد که عوامل متعدد زیادی در بررسی هزینه نهایی مؤثر هستند؛ از جمله مهمترین عوامل می‌توان به قیمت زمین، هزینه دستمزد، قیمت جواز ساخت و هزینه خرید مصالح ساختمانی اشاره کرد. متغیرهای دیگری همچون هزینه آرماتوربندی، نمای بیرونی، تعداد طبقات سازه و نوع اسکلت ساختمان نیز در هنگام برآورد هزینه باید بررسی شوند؛ بنابراین پیش از شروع پروژه لازم است برآورد کاملی روی تمامی متغیرهای مؤثر بر نرخ نهایی ساختمان داشته باشید.

هزینه‌های غیرقابل پیش‌بینی

علاوه بر موارد ذکر شده، برخی هزینه‌های غیر قابل پیش‌بینی نیز ممکن است در اجرای پروژه و محاسبه هزینه ساخت ساختمان پیش بیایند؛ برای مثال ممکن است در زمان اجرا با اختلاف نظر برای ساخت مواجه شده و نقشه را تغییر دهید؛ بنابراین همیشه باید بودجه‌ای را به هزینه‌های غیرقابل پیش‌بینی که ممکن است در هنگام اجرا پیش بیاید اختصاص دهید. در این صورت با تأخیر در اتمام ساخت سازه مواجه نخواهید شد.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۹-۲۷ ۱۲:۲۰

سلام و ممنون از مقاله خوبتون، ببخشید من توی مجله اقتصاد آفرین مطلبی خوندم، نوشته بود ساختمان های ۱ یا ۲ طبقه حدودا ۶ تا ۷ میلیون تومان بر مترمربع هزینه ساختشون هست، خواستم بدونم چقدر این عدد درست هستش؟