• یکشنبه / ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۰:۳۸
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1402021710259
  • خبرنگار : 71415

سفر نخست‌وزیر ژاپن به کره‌جنوبی با هدف بهبود روابط

سفر نخست‌وزیر ژاپن به کره‌جنوبی با هدف بهبود روابط

نخست وزیر ژاپن همزمان با ازسرگیری به اصطلاح "دیپلماسی رفت و برگشت" با سئول با هدف ترمیم روابط در مواجهه با تهدیدات هسته‌ای فزاینده پیونگ‌یانگ، امروز (یکشنبه) وارد کره جنوبی شد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، فومیو کیشیدا، نخست وزیر ژاپن امروز تبدیل به اولین رهبر ژاپن شد که در یک دهه گذشته اقدام به سفر رسمی متقابل به کره جنوبی می‌کند. او در ابتدای این سفر به محل گورستان ملی شهر سئول رفت، جایی که کهنه‌سربازان جنگ‌هایی از جمله جنگ ضد حاکمیت استعمارگر سابق ژاپن، دفن هستند، و در آنجا دسته‌ گل‌هایی قرار داده و به این سربازان ادای احترام کرد.

کیشیدا در ادامه سفر امروزش به ژاپن نشست مهمی را با یون سوک یول، رئیس جمهور کره جنوبی که از سرگیری روابط با ژاپن را به عنوان یک اولویت اصلی دولتش تعیین کرده، برگزار می‌کند. یون سوک یول در ماه مارس در سفری با هدف ترمیم روابط به شهر توکیو سفر کرد.

کره جنوبی و ژاپن به عنوان دو کشور همسایه در حوزه شرق آسیا که هر دو متحد مهم امنیتی آمریکا هستند، مدت‌هاست بر سر مسائل تاریخی ناشی از اشغالگری بی‌رحمانه حاکمیت استعمارگر سابق ژاپن در سال‌های ۱۹۱۰ تا ۱۹۴۵ در شبه جزیره کره، از جمله تحمیل بردگی جنسی و کار اجباری بر اتباع کره‌ای با هم اختلاف دارند.

کیشیدا یکشنبه پیش از عزیمتش به سئول گفت که او به همراه همتای ژاپنی‌اش در تلاش برای از سرگیری به اصطلاح "دیپلماسی رفت و برگشت" که سال‌ها به دلیل تشدید مجادله تجاری شدید بین دو کشور از بابت موضوع کار اجباری متوقف شده بود، هستند.

فومیو کیشیدا و یون سوک یول در نشست ماه مارس خود بر سر پایان دادن به مجازات‌های تجاری تلافی‌جویانه‌ای که دو کشور اعمال کرده بودند، توافق کردند و کیشیدا از رئیس جمهور کره جنوبی برای شرکت در نشست سران گروه هفت در هیروشیما در ماه جاری میلادی دعوت کرد.

کیشیدا گفت که او به دنبال "تبادل‌نظر صادقانه" با یون سوک یول بر "مبنای روابطی مبتنی بر اعتماد" است.

انتظار می‌رود یون سوک یول همچنین یک ضیافت شام را برای هیات ژاپنی در محل اقامتگاه ریاست جمهوری خود میزبانی کند و حتی برخی منابع محلی گزارش کردند که او حتی ممکن است برای کیشیدا آشپزی کند.

لیم یون جونگ، یک استادیار دانشگاه ملی کونگجو در مصاحبه با رسانه خبری "وای.تی.ان" نیوز گفت، این حقیقت که کیشیدا در جریان این سفر عازم گورستان ملی شهر سئول شد تا به کهنه‌سربازان ادای احترام کند، قابل توجه است.

یون و کیشیدا قرار است به برگزاری آنچه که رئیس جمهور کره‌ جنوبی "مذاکرات صریح" درباره مساله تاریخی مورد اختلاف کار اجباری خوانده بپردازند؛ این مساله در سال ۲۰۱۸ ضربه بزرگی به روابط بین دو طرف وارد کرد.

در آن سال دادگاه عالی کره جنوبی به شرکت‌های ژاپنی دستور داد به قربانیان کره‌ای کار اجباری در زمان حاکمیت استعمارگر سابق ژاپن غرامت پرداخت کنند که این رای باعث خشم توکیو و به جریان افتادن مجازات‌های اقتصادی متقابل دو کشور علیه یکدیگر شد.

اما یون سوک یول که سال گذشته میلادی به ریاست جمهوری کره جنوبی رسید، در تلاش برای رفع اختلافات تاریخی، طرحی را برای پرداخت غرامت به قربانیان بدون مشارکت مستقیم توکیو اعلام کرد اما این تصمیم او در داخل کره جنوبی مورد حمایت داخلی قرار نگرفت.

ده‌ها تن از معترضان کره جنوبی روز شنبه تجمعی را علیه سفر کیشیدا برپا کرده و گفتند، باید در نشست امروز رهبران سئول و توکیو اختلافات مربوط به زمان جنگ جهانی در صدر دستور کار مذاکرات قرار بگیرد.

کیم جائه وون، یکی از این تظاهرکنندگان گفت: کیشیدا باید صادقانه به خاطر جنایات ژاپن علیه بشریت عذرخواهی کند.

بنجامین ای. انگل، استاد انستیتوی روابط بین‌الملل در دانشگاه ملی سئول به خبرگزاری فرانسه گفت، بهترین نتیجه ممکن برای کره‌ای‌ها این است که "کیشیدا از جانب خودش عذرخواهی کند."

تلاش‌های سئول و توکیو برای بهبود روابط در حالی صورت می‌گیرد که کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، که سال گذشته کشورش را یک قدرت هسته‌ای "غیرقابل بازگشت" اعلام کرد، بر تشدید روند توسعه و آزمایش تسلیحات هسته‌ای تاکید کرده است.

آمریکا و کره جنوبی به نوبه خود همکاری دفاعی را افزایش داده و یک سری رزمایش‌های نظامی بزرگ از جمله دو رزمایش سه‌جانبه با شرکت ژاپن در سال جاری میلادی برگزار کردند.

تونگفی کیم، یک استاد مدرسه حکمرانی بروکسل نوشت: یون سوک یول با احیای دیپلماسی رفت و برگشت پیش از پایان اولین سال ریاست جمهوری خود به پیروزی دیپلماتیک قابل توجهی دست خواهد یافت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha